Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η σορός — Εγείρει ερωτήματα η στάση των αρμόδιων Αρχών

Πολ­λά ερω­τη­μα­τι­κά εγεί­ρο­νται γύρω από τον θάνα­το της «Δήμη­τρας της Λέσβου» (Δημή­τρη Καλο­γιάν­νη). Χθες, Δευ­τέ­ρα, η Τρο­χαία ανα­κοί­νω­σε στη δικη­γό­ρο της οικο­γέ­νειας και το Silver Alert ότι ταυ­το­ποι­ή­θη­καν τα δακτυ­λι­κά αποτυπώματα.

Οι αρμό­διες υπη­ρε­σί­ες, ωστό­σο, αρνού­νται σθε­να­ρά να δώσουν πρό­σβα­ση στην οικο­γέ­νεια για εξέ­τα­ση DNA, κάτι που εγεί­ρει ερωτήματα.

Η Δήμη­τρα έπε­σε θύμα τρο­χαί­ου πριν δύο μήνες στην περιο­χή του Π. Φαλή­ρου, λίγες ημέ­ρες αφό­του εξα­φα­νί­στη­κε από το Δρο­μο­καϊ­τειο. Η σορός μετα­φέρ­θη­κε στο Τζά­νειο νοσο­κο­μείο στις 9/4 και παρέ­μει­νε εκεί έως τις 18/05, όταν και μετα­φέρ­θη­κε στον ιατροδικαστή.

Αν και η εξα­φά­νι­ση της Δήμη­τρας δηλώ­θη­κε τόσο από το Δρο­μο­κα­ΐ­τειο όσο και από την οικο­γέ­νεια, η ΓΑΔΑ αρνή­θη­κε να δώσει το «πρά­σι­νο φως» ώστε να βγει σύντο­μα silver alert, καθώς την χαρα­κτή­ρι­ζε δρα­πέ­τη. Χρειά­στη­κε παρέμ­βα­ση της εισαγ­γε­λί­ας και των κοι­νω­νι­κών υπη­ρε­σιών ώστε να βγει ανα­κοί­νω­ση, η οποία βγή­κε ενά­μι­ση μήνα μετά το θάνα­τό της! Έως τότε, το πτώ­μα είχε κατα­χω­ρη­θεί ως «αγνώ­στων στοιχείων».

Η Δήμη­τρα ανα­γνω­ρί­στη­κε από τον αδελ­φό της μέσω φωτο­γρα­φιών, καθώς η ταφή της σορού έγι­νε από το Τζά­νειο νοσο­κο­μείο στο νεκρο­τα­φείο του Παλαιού Φαλή­ρου μετά την ιατρο­δι­κα­στι­κή εξέταση.

Η οικο­γέ­νεια, έχει ανα­θέ­σει την υπό­θε­ση στη δικη­γό­ρο κυρία Λίλα Ραγκού­ση ενώ ως τεχνι­κός σύμ­βου­λος έχει ορι­στεί ο ιατρο­δι­κα­στης κ. Σωκρά­της Τσαντίρης.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η 65χρονη Δήμη­τρα είχε εξα­φα­νι­στεί από τις 6 Απρι­λί­ου, με τους συγ­γε­νείς και φίλους της να την ψάχνουν χωρίς όμως να κατα­φέ­ρουν να εντο­πί­σουν κάτι.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο