Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Αθηναίων: Να γίνει αντισεισμικός έλεγχος κτιρίων και επιθεώρηση θεμελίων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Να γίνει αντι­σει­σμι­κός έλεγ­χος στις πολυ­κα­τοι­κί­ες της Αθή­νας που είναι προ του ’70 και να γίνει επι­θε­ώ­ρη­ση των θεμε­λί­ων ζήτη­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», μιλώ­ντας στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της Αθή­νας τη Δευ­τέ­ρα 13 Φλε­βά­ρη 2023.

Σημεί­ω­σε επί­σης ότι πρέ­πει να δοθεί ένα σχέ­διο σχε­τι­κά με τα εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­να κτί­ρια στα όρια του Δήμου της Αθή­νας, που ανά­λο­γα με τον φορέα που τα κατα­γρά­φει φτά­νουν τα 1.200 ή 2.400 ακί­νη­τα και κυριο­λε­κτι­κά απο­τε­λούν κίν­δυ­νο για τους κατοίκους.

Στην ίδια συνε­δρί­α­ση ο Νίκος Σοφια­νός σημεί­ω­σε πως θα πρέ­πει με κάθε μέσο και τρό­πο να εκφρα­στεί η έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη απέ­να­ντι στους λαούς της Τουρ­κί­ας και της Συρί­ας, προ­σθέ­το­ντας ότι η έκφρα­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης όμως δεν μπο­ρεί να μπαί­νει κάτω από σπόν­σο­ρες, όπως η από­φα­ση της ΚΕΔΕ για συνερ­γα­σία με τον «ΣΚΑΪ» και είναι απα­ρά­δε­κτο να μη φτά­νει η βοή­θεια στον λαό της Συρί­ας λόγω του εμπάρ­γκο που συνε­χί­ζε­ται. Στο σημείο αυτό ο δήμαρ­χος δήλω­σε ότι ο Δήμος της Αθή­νας δεν συμ­με­τέ­χει στην πρω­το­βου­λία της ΚΕΔΕ.

Επι­πλέ­ον, με αφορ­μή την επί­σκε­ψη της Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τί­ας στις πιά­τσες ναρ­κω­τι­κών της Αθή­νας, ανέ­φε­ρε ότι αυτή η κατά­στα­ση δεν είναι μια κανο­νι­κό­τη­τα με την οποία θα πρέ­πει να συνη­θί­σου­με να ζού­με και πρό­σθε­σε πως χάθη­κε μία τετρα­ε­τία στο θέμα των ναρ­κω­τι­κών. Ακού­σα­με πολ­λά για τους χώρους επο­πτευό­με­νης χρή­σης με τους οποί­ους από την αρχή δια­φω­νή­σα­με. Έναν χρό­νο μετά θα πρέ­πει να γίνει και ένας απο­λο­γι­σμός. Σημεί­ω­σε πως «όλα αυτά συμ­βαί­νουν σε συν­δυα­σμό με την ασυ­λία των ναρ­κε­μπό­ρων οι οποί­οι δρουν σε συγκε­κρι­μέ­νους χώρους, συγκε­κρι­μέ­νες ώρες, με συγκε­κρι­μέ­νο πελα­το­λό­γιο, που­λά­νε ναρ­κω­τι­κά και μάλι­στα λίγα μόλις μέτρα από Αστυ­νο­μι­κά Τμήματα».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο