Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Αθηναίων: Πρωτοχρονιάτικη φιέστα 215.000 ευρώ (!!!) για 17 λεπτά με τον Σάκη Ρουβά

Κρυ­στάλ­λι­νοι πολυ­έ­λαιοι, βελού­δι­νες κουρ­τί­νες και 17 λεπτά «σόου» με τον τρα­γου­δι­στή Σάκη Ρου­βά θα κοστί­σουν στον λαό της Αθή­νας 215.000 ευρώ!

Κι’ όμως είναι αλή­θεια. Σε έκτα­κτη συνε­δρί­α­ση που πραγ­μα­το­ποί­η­σε χθες το ΔΣ της Τεχνό­πο­λης, απο­φα­σί­στη­κε με την πλή­ρη στή­ρι­ξη της πλειο­ψη­φού­σας παρά­τα­ξης του δημάρ­χου Κώστα Μπα­κο­γιάν­νη, η πραγ­μα­το­ποί­η­ση μιας φαντα­σμα­γο­ρι­κής — όσο και πανά­κρι­βης — εκδή­λω­σης για την Παρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς στο πάρ­κινγκ έξω από το θέα­τρο του Λυκαβηττού.

Σε ανα­κοί­νω­σή της, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Αθή­νας» που κατα­ψή­φι­σε την από­φα­ση στο ΔΣ της Τεχνό­πο­λης ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλει­στεί το σπί­τι του και καλεί­ται να αντι­με­τω­πί­σει κατα­στά­σεις ακρί­βειας, φτώ­χειας και έξαρ­σης της παν­δη­μί­ας, ο Δήμος Αθη­ναί­ων επι­λέ­γει για τον εορ­τα­σμό της αλλα­γής του χρό­νου να επεν­δύ­σει σε ακρι­βά και φαντα­σμα­γο­ρι­κά θεά­μα­τα στο λόφο του Λυκα­βητ­τού. Για ένα τηλε­ο­πτι­κό προ­ϊ­όν περί­που 17 λεπτών, η Τεχνό­πο­λη θα δαπα­νή­σει 211 χιλιά­δες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμ­βα­ση απευ­θεί­ας ανάθεσης.

Εμείς δεν στε­κό­μα­στε στο θέμα της επι­λο­γής του συγκε­κρι­μέ­νου καλ­λι­τέ­χνη από την εται­ρία παρα­γω­γής. Είναι όμως προ­κλη­τι­κό, κάθε χρό­νο, μόνο για την εκδή­λω­ση της αλλα­γής του χρό­νου, ο Δήμος Αθη­ναί­ων να προ­ϋ­πο­λο­γί­ζει και να δαπα­νά περισ­σό­τε­ρα από 200 χιλιά­δες ευρώ, ακό­μα και φέτος που δεν θα έχει καθό­λου θεατές.

Θεω­ρού­με ότι για να εμπνεύ­σει ο Δήμος αισιο­δο­ξία και να εμψυ­χώ­σει τους κατοί­κους δεν χρειά­ζο­νται «επι­βλη­τι­κά σκη­νι­κά, βελού­δι­νες κουρ­τί­νες, κρυ­στάλ­λι­νοι πολυ­έ­λαιοι, εκα­το­ντά­δες φώτα κλπ» όπως προ­βλέ­πο­νται στην πρό­τα­ση συγκε­κρι­μέ­νης εται­ρί­ας που μας παρου­σιά­στη­κε. Αντί­θε­τα αυτό μπο­ρεί να γίνει με πολύ λιγό­τε­ρα χρή­μα­τα και με ουσια­στι­κές δρά­σεις με γνώ­μο­να τις ανά­γκες των κατοί­κων που βρί­σκο­νται πίσω από τη βιτρί­να της πόλης».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο