Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της διοίκησης Ζέρβα και των ακροδεξιών συνεργατών της

Τη διοί­κη­ση Ζέρ­βα του Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης που σε αγα­στή συνερ­γα­σία με την ακρο­δε­ξιά και υπε­ρα­σπι­στές της Χρυ­σής Αυγής αρνή­θη­κε την πρό­τα­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» να εκφρά­σει τη συμπα­ρά­στα­σή της σε διω­κό­με­νο για­τρό του ΑΧΕΠΑ επει­δή απο­κά­λυ­ψε τις εγκλη­μα­τι­κές κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για τις τερά­στιες ελλεί­ψεις στα νοσο­κο­μεία, καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Θεσσαλονίκης. 

Συγκε­κρι­μέ­να καταγγέλλει:

«Μία μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση για­τρών — μαχη­τών πρώ­της γραμ­μής (και όχι των τηλε­ο­πτι­κών πάνελ) κατά της παν­δη­μί­ας, φοι­τη­τών ιατρι­κής, σωμα­τεί­ων και εργα­ζό­με­νων κατήγ­γει­λε τη διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου, την κρα­τι­κή ασφά­λεια και την εισαγ­γε­λία για τη δίω­ξη κατά του για­τρού Α. Σιού­λη (σε συνέ­χεια των διώ­ξε­ων της προ­έ­δρου της ΟΕΝΓΕ, της προ­έ­δρου της ΕΝΙΘ και άλλων υγειο­νο­μι­κών), επει­δή απο­κά­λυ­ψαν τις εγκλη­μα­τι­κές κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για τις τερά­στιες ελλεί­ψεις των νοσο­κο­μεί­ων που ευθύ­νο­νται για χιλιά­δες θύμα­τα της παν­δη­μί­ας, ζητώ­ντας την επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών κλινικών.

Την ίδια ώρα, η διοί­κη­ση Ζέρ­βα σε αγα­στή συνερ­γα­σία με την ακρο­δε­ξιά και υπε­ρα­σπι­στές της Χρυ­σής Αυγής αρνή­θη­κε τη πρό­τα­ση της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” να εκφρα­στεί η συμπα­ρά­στα­ση στον διω­κό­με­νο για­τρό. Ο κυβερ­νη­τι­κός “λόχος διοί­κη­σης” αφού δεν έβγα­λε άχνα σ’ όλη τη παν­δη­μία για την τρα­γι­κή κατά­στα­ση των νοσο­κο­μεί­ων, τώρα υπο­στη­ρί­ζει ενερ­γά τις διώ­ξεις των υγειο­νο­μι­κών. Πάνω απ’ όλα το επι­διω­κό­με­νο “χρί­σμα” για τις επό­με­νες εκλο­γές, η στή­ρι­ξη της εγκλη­μα­τι­κής κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής και των ιδιω­τών κλινικαρχών.

Κατά τα άλλα στη διή­με­ρη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, ο «λόχος διοίκησης»:

«Απε­λευ­θέ­ρω­σε» δεσμευ­μέ­νο για σχο­λείο ακί­νη­το στη Χαρι­λά­ου, για­τί δεν ήθε­λε να ζητή­σει από την κυβέρ­νη­ση ή να ξοδέ­ψει ο ίδιος 1.107.000 ευρώ για τη δια­τή­ρη­ση της απαλ­λο­τρί­ω­σης. Ενώ ξοδεύ­ει εκα­τομ­μύ­ρια για έργα βιτρί­νας (βλ Πλ. Αρι­στο­τέ­λους, φιέ­στες κ.λπ.). Το ακί­νη­το, αντί στους υπερ-συνω­στι­σμέ­νους μαθη­τές παρα­δό­θη­κε σε ιδιώτες.

Μεί­ω­σε δρα­στι­κά τους προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς του δήμου (καθα­ριό­τη­τα κατά 900.000 ευρώ, κατα­σκευ­ές κ.λπ.) για να μη διεκ­δι­κή­σει κον­δύ­λια από την κυβέρ­νη­ση ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ για να αφή­σει ελεύ­θε­ρο πεδίο κερ­δο­φο­ρί­ας σε ιδιώ­τες εργο­λά­βους που ορέ­γο­νται αυτούς τους χρυ­σο­φό­ρους τομείς που η παρα­πέ­ρα ιδιω­τι­κο­ποί­η­σή τους περ­νά από τη Τοπι­κή Ανα­πτυ­ξια­κή Εται­ρεία των ΟΤΑ όπου προ­σέ­τρε­ξαν όλα τα κόμ­μα­τα – πλην ΚΚΕ.

Τέλος, έγρα­ψε μια ακό­μα “μαύ­ρη σελί­δα” για την πόλη, αφαι­ρώ­ντας από το δήμο έναν από τους ελά­χι­στους χώρους πολι­τι­σμού, τη Βίλα Μακρί­δη. Υλο­ποιώ­ντας νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, παρα­δί­νει τον χώρο, στο δια­βό­η­το Ελλη­νο­γερ­μα­νι­κό Ίδρυ­μα Νέων, οργα­νι­σμό – πρα­κτο­ρείο του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών της Γερ­μα­νί­ας για να ξεχα­στούν οι γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις της ναζι­στι­κής Κατο­χής, να εμπε­δω­θεί η λήθη των εγκλη­μά­των του ναζι­σμού με εκπαι­δευ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα («Μνή­μες Κατο­χής») που θέλουν να ανα­δεί­ξουν και την «πλευ­ρά των σφα­γέ­ων», να προ­ω­θη­θούν τα γερ­μα­νι­κά συμ­φέ­ρο­ντα στην περιο­χή που συμ­βα­δί­ζουν και δίνουν προ­κλη­τι­κή κάλυ­ψη στις διεκ­δι­κή­σεις της τουρ­κι­κής κυβέρ­νη­σης κατά της χώρας μας.

Γι΄αυτόν τον “λόχο διοί­κη­σης” του δήμου και τους ακρο­δε­ξιούς (μόνι­μους πλέ­ον) συνερ­γά­τες της δεν χαλα­λί­ζου­με ούτε τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ. Χάνου­με τα λόγια μας».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο