Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Κορωπίου: Αποκλείει όποιο νήπιο δεν «μιλάη» Ελληνικά από τους παιδικούς σταθμούς

«ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»: Την παρα­πά­νω ρατσι­στι­κή προ­ϋ­πό­θε­ση (αντι­γρα­φή σύμ­φω­να με το πρω­τό­τυ­πο) περι­λαμ­βά­νει η δημο­τι­κή αρχή Κορω­πί­ου ανά­με­σα στις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να εγγρά­ψουν οι γονείς τα παι­διά τους στους δημο­τι­κούς παι­δι­κούς σταθ­μούς για την επό­με­νη χρονιά.

Μάλι­στα, αυτή η απα­ρά­δε­κτη απαί­τη­ση απο­τε­λεί, σύμ­φω­να με τη δημο­τι­κή αρχή, την 8η κατά σει­ρά «υπο­χρέ­ω­ση» των οικο­γε­νειών στη σχε­τι­κή λίστα, με τίτλο «επι­συ­να­πτό­με­να δικαιο­λο­γη­τι­κά»! Δηλα­δή, καλεί τους γονείς της πόλης μαζί με το πιστο­ποι­η­τι­κό γέν­νη­σης του παι­διού τους και άλλα απα­ραί­τη­τα έντυ­πα να απο­δει­κνύ­ουν (άρα­γε με ποιον τρό­πο;) ότι το νήπιο γνω­ρί­ζει την ελλη­νι­κή γλώσσα!

Η ρατσι­στι­κή — ξενο­φο­βι­κή αυτή δια­τύ­πω­ση γεν­νά έντο­να ερω­τή­μα­τα και για τη στά­ση του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, όπως για το αν και για­τί ανέ­χε­ται να υπάρ­χουν δημο­τι­κές αρχές που επι­χει­ρούν με τέτοιες μεθό­δους να απο­κλεί­σουν μετα­να­στό­που­λα από την Προ­σχο­λι­κή Αγω­γή, αν υπάρ­χει κάποιος έλεγ­χος για τον τρό­πο που επι­λέ­γο­νται ή απο­κλεί­ο­νται παι­διά από τους παι­δι­κούς σταθ­μούς κ.λπ.

Οσο για τη δημο­τι­κή αρχή Κορω­πί­ου, σημειώ­νε­ται ότι δεν είναι το πρώ­το σχε­τι­κό κρού­σμα. Πρό­σφα­τα, άλλω­στε, είχε δια­θέ­σει χώρο στη φασι­στι­κή συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής, για να κάνει εκδή­λω­ση στην πόλη, και μάλι­στα ανή­με­ρα της 21ης Απρίλη.

Σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, η ΚΟ Κορω­πί­ου του ΚΚΕ, με τον σκω­πτι­κό τίτλο «Ωχη δαιν ημα­σται φαση­στες», σχο­λιά­ζο­ντας έτσι την ανορ­θο­γρα­φία αυτών που απαι­τούν από …νήπια να γνω­ρί­ζουν την ελλη­νι­κή γλώσ­σα, αναφέρει:

«Δεν μας προ­κα­λεί εντύ­πω­ση ότι η δημο­τι­κή αρχή του Κορω­πί­ου είναι στην πρά­ξη αυτή που δεί­χνει ανο­χή και προ­ω­θεί το ρατσι­σμό, ούτε είναι το μόνο παρά­δειγ­μα αυτό των παι­δι­κών σταθ­μών. Υπάρ­χουν και δημο­τι­κά σχο­λεία στην πόλη που με διά­φο­ρα τεχνά­σμα­τα αρνού­νται την εγγρα­φή μετα­να­στό­που­λων στα σχο­λεία και μετά οι διευ­θυ­ντές καυ­χιού­νται για τα σχο­λεία τους που “είναι μόνο για ελληνόπουλα”.

Για όλη αυτή την κατά­στα­ση έχει τερά­στια ευθύ­νη ο δήμαρ­χος Κιού­σης και η δημο­τι­κή αρχή, είτε προ­ω­θώ­ντας μια τέτοια ρατσι­στι­κή πρα­κτι­κή είτε δεί­χνο­ντας ανο­χή απέ­να­ντί της.

Μην ξεχνά­με ότι όλα αυτά γίνο­νται στο Κορω­πί, εκεί δηλα­δή που η δημο­τι­κή αρχή είχε δώσει άδεια στη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής για να προ­χω­ρή­σει στην πραγ­μα­το­ποί­η­ση εκδή­λω­σης την 21η Απρι­λί­ου, άδεια που κάτω από τις αντι­δρά­σεις του κόσμου την πήρε πίσω.

Απαι­τού­με άμε­σα η δημο­τι­κή αρχή να κάνει δεκτά όλα τα νήπια που θα κάνουν αίτη­ση εγγρα­φής, ανε­ξάρ­τη­τα από τη γλώσ­σα που μιλά­νε, τη θρη­σκεία που έχουν, από το τι χρώ­μα έχει το δέρ­μα τους.

Να λύσει άμε­σα το ζήτη­μα εγγρα­φής των μετα­να­στό­που­λων στα δημο­τι­κά σχο­λεία της περιο­χής ανε­ξάρ­τη­τα από τη θέλη­ση και επι­δί­ω­ξη του κάθε διευθυντή.

Οι εργα­ζό­με­νοι της περιο­χής, οι λαϊ­κοί άνθρω­ποι στις εκλο­γές να τιμω­ρή­σουν στην πρά­ξη αυτούς που θρέ­φουν και δεί­χνουν ανο­χή σε τέτοιες ρατσι­στι­κές αντι­λή­ψεις. Να υπερ­ψη­φί­σουν τα ψηφο­δέλ­τια της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στο δήμο με υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο τον Βαγ­γέ­λη Ρεμπά­πη και στην Περι­φέ­ρεια με υπο­ψή­φιο περι­φε­ρειάρ­χη τον Γιάν­νη Πρω­τού­λη. Να ψηφί­σουν ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές γκρε­μί­ζο­ντας τη φασι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή από την τρί­τη θέση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο