Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Αντί για μέτρα προστασίας ο δήμαρχος ζητά… περισσότερη αστυνόμευση!

Σύμ­φω­να με τα ηλε­κτρο­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης ο κ. Δανι­η­λί­δης παρα­δέ­χε­ται ότι στο δήμο μας – μέσα σε μόλις δύο εβδο­μά­δες – τα κρού­σμα­τα της παν­δη­μί­ας τρι­πλα­σιά­στη­καν και αυτό που ζητά­ει είναι … «περισ­σό­τε­ρη επι­τή­ρη­ση και αστυνόμευση»!!!

Απο­τε­λεί πρό­κλη­ση η ανα­κοί­νω­ση αυτή του κ. δημάρ­χου, που σε και­ρό παν­δη­μί­ας αντί να απαι­τή­σει ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας του λαού, αλλά και να συμ­βά­λει σαν διοί­κη­ση σε τέτοιου είδους μέτρα, αυτός ζητά­ει … «περισ­σό­τε­ρη επι­τή­ρη­ση και αστυνόμευση»!!!

Απο­τε­λεί μάλι­στα μεγα­λύ­τε­ρη πρό­κλη­ση για­τί η διοί­κη­ση του κ. Δανιηλίδη:

· Λίγες ημέ­ρες πριν αρνή­θη­κε να καλύ­ψει τα έξο­δα των εξε­τά­σε­ων σε γονείς και βρέ­φη, βρε­φο­νη­πια­κού σταθ­μού των Συκε­ών όπου βρέ­θη­καν τρείς εργα­ζό­με­νες θετι­κές στον ιό.

· Για­τί, όλο αυτό τον ένα χρό­νο της παν­δη­μί­ας, όχι μόνο δεν έκα­νε απο­λύ­τως τίπο­τε για να εξα­σφα­λί­σει κάποιες περισ­σό­τε­ρες σχο­λι­κές αίθου­σες, ώστε να μειω­θεί ο αριθ­μός των μαθη­τών ανά τμή­μα, αλλά αντί­θε­τα βρή­κε την ευκαι­ρία να καταρ­γή­σει και να συγ­χω­νεύ­σει σχο­λι­κές μονά­δες του δήμου.

· Για­τί όχι μονά­χα δεν υπο­στή­ρι­ξε το αίτη­μα μαθη­τών και εκπαι­δευ­τι­κών για 15μελή τμή­μα­τα, αλλά συκο­φα­ντού­σε τους αγώ­νες τους, στέλ­νο­ντας ακό­μη και υπαλ­λή­λους της να προ­πη­λα­κί­ζουν μικρούς μαθη­τές. Την ίδια περί­ο­δο μάλι­στα των μαθη­τι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων, αυτοί εγκα­θι­στού­σαν κάμε­ρες παρα­κο­λού­θη­σης σε σχολεία.

· Για­τί όχι μονά­χα δεν φρό­ντι­σε για δωρε­άν τεστ σε γονιούς και μαθη­τές, στις πολ­λές περι­πτώ­σεις κρου­σμά­των που υπήρ­χαν στα σχο­λεία του δήμου, αλλά αρνή­θη­κε ακό­μη και την μετα­τρο­πή των συμ­βά­σε­ων σχο­λι­κών καθα­ρι­στριών από μερι­κής σε πλή­ρους απα­σχό­λη­σης, ώστε να υπάρ­χει μια καλύ­τε­ρη καθα­ριό­τη­τα των σχολείων.

Η κατά­πτυ­στη αυτή πρό­τα­ση του κ. δημάρ­χου, περί αύξη­σης της επι­τή­ρη­σης και αστυ­νό­μευ­σης (που την περι­φέ­ρει ανά τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα), καθό­λου δεν μας εκπλήσ­σει για­τί «δένει» από­λυ­τα με τις αντι­δη­μο­κρα­τι­κές-αντι­δρα­στι­κές του αντι­λή­ψεις, όπως αυτές εκφρά­στη­καν στη συζή­τη­ση για την αστυ­νο­μο­κρα­τία στα Ελλη­νι­κά Πανε­πι­στή­μια, που – σύμ­φω­να με τον κ. δήμαρ­χο – έχουν μετα­τρα­πεί σε «άντρο σεξουα­λι­κών επι­θέ­σε­ων, δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών και λαθρεμπορίου»!!!

laikisispirosisikeon.blogspot.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο