Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Καταργούν και συγχωνεύουν σχολεία εν μέσω πανδημίας!

Την πολι­τι­κή της διοί­κη­σης του Δήμου Νεά­πο­λης-Συκε­ών, που εν μέσω όξυν­σης της παν­δη­μί­ας επι­χει­ρεί να καταρ­γή­σει και συγ­χω­νεύ­σει σχο­λι­κές μονά­δες νηπια­γω­γεί­ων,  καταγ­γέ­λει με ανα­κοί­νω­ση της η «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Πιο συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Ο λύκος στην ανα­μπου­μπού­λα χαίρεται»

Αυτή ακρι­βώς την λαϊ­κή παροι­μία έρχε­ται να επι­βε­βαιώ­σει η διοί­κη­ση του Δήμου Νεά­πο­λης-Συκε­ών, υλο­ποιώ­ντας τις βάρ­βα­ρες αντιεκ­παι­δευ­τι­κές κατευ­θύν­σεις ΕΕ και κυβέρνησης.

Μέσα στη χει­ρό­τε­ρη στιγ­μή της όξυν­σης της παν­δη­μί­ας του covid-19, τόσο στην Θεσ­σα­λο­νί­κη όσο και στον δήμο μας, και σε μια περί­ο­δο που θα έπρε­πε να κατα­βλη­θεί κάθε προ­σπά­θεια αραί­ω­σης και μεί­ω­σης του αριθ­μού των μαθη­τών ανά τμή­μα, η διοί­κη­ση του δήμου προ­σπα­θεί με εξπρές δια­δι­κα­σί­ες να καταρ­γή­σει και να συγ­χω­νεύ­σει τέσ­σε­ρις σχο­λι­κές μονά­δες νηπιαγωγείων.

Συγκε­κρι­μέ­να, δύο μόλις ημέ­ρες πριν τη σύγκλη­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου (που θα γίνει με τηλε­διά­σκε­ψη αύριο 4/11/20) και μέσα σε συν­θή­κες απα­γό­ρευ­σης κυκλο­φο­ρί­ας (για να μην μπο­ρεί να υπάρ­ξει καμιά αντί­δρα­ση) ζητά­ει, με εκτός ημε­ρή­σιας διά­τα­ξης θέμα, την κατάρ­γη­ση δύο νηπια­γω­γεί­ων (του 15ου Νηπια­γω­γεί­ου Συκε­ών και του 3ου Νηπια­γω­γεί­ου Νεά­πο­λης) και τη συγ­χώ­νευ­σή τους μέσα σε άλλα νηπιαγωγεία.

Σαν δικαιο­λο­γία βρί­σκει τη λήξη των μισθω­τη­ρί­ων συμ­βο­λαί­ων που το ένα λήγει τον Φλε­βά­ρη του 2021 και το άλλο τον Γενά­ρη του 2022(!!!)

Και είναι πράγ­μα­τι μια ψεύ­τι­κη και υπο­κρι­τι­κή δικαιο­λο­γία γιατί:

· Είναι η διοί­κη­ση αυτή που πρω­το­στα­τού­σε στις χιλιά­δες άλλες συγ­χω­νεύ­σεις σχο­λεί­ων που γινό­ταν πανελ­λα­δι­κά, ονο­μά­ζο­ντας τες “πρό­ο­δο”, κατη­γο­ρώ­ντας μάλι­στα και συκο­φα­ντώ­ντας γονείς και εκπαι­δευ­τι­κούς που αντι­δρού­σαν σε αυτή την πολιτική.

· Είναι η διοί­κη­ση αυτή που αρνή­θη­κε να εκτα­μιεύ­σει κάποια ελά­χι­στα χρή­μα­τα για να μετα­τρέ­ψει τις συμ­βά­σεις 19 σχο­λι­κών καθα­ρι­στριών από μερι­κής σε πλή­ρους απα­σχό­λη­σης, για τον πλη­ρέ­στε­ρο καθα­ρι­σμό των σχολείων.

· Είναι η διοί­κη­ση αυτή που εν μέσω παν­δη­μί­ας άφη­νε τον χρό­νο να περ­νά­ει αρνού­με­νη να προ­ε­τοι­μά­σει χώρους που θα μπο­ρού­σαν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν σαν σχο­λι­κές αίθου­σες και με από­λυ­τη επι­πο­λαιό­τη­τα και αλα­ζο­νεία δια­φή­μι­ζε στα φιλι­κά της ΜΜΕ πως τα σχο­λεία του Δήμου ανοί­γουν «Με τους καλύ­τε­ρους όρους και τις αυστη­ρό­τε­ρες προ­ϋ­πο­θέ­σεις υγιει­νής και ασφάλειας».

· Είναι αυτή η διοί­κη­ση που έκα­νε ότι μπο­ρού­σε για να δια­βά­λει και να στα­μα­τή­σει τους μαθη­τι­κούς αγώ­νες, που ζητού­σαν 15μελή τμή­μα­τα, στέλ­νο­ντας υπαλ­λή­λους της να σπά­νε αλυ­σί­δες και να προ­πη­λα­κί­ζουν μικρούς μαθητές.

Πριν λίγες ημέ­ρες, αυτή η διοί­κη­ση, με από­λυ­το φαρι­σαϊ­σμό, καμώ­νο­νταν πως ανα­ζη­τού­σε χώρους διδα­σκα­λί­ας για την απο­συμ­φό­ρη­ση των σχολείων!

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» όμως τους είχε κάνει δέκα τέτοιες προ­τά­σεις που με περι­φρό­νη­ση και υπε­ρο­ψία αρνή­θη­καν να δώσουν έστω και την παρα­μι­κρή απάντηση.

Σήμε­ρα ζητά­νε την κατάρ­γη­ση δύο νηπια­γω­γεί­ων και την συγ­χώ­νευ­σή τους μέσα σε άλλα!!!

ΔΕΝ πάει άλλο με αυτή την πολιτική.

  • Καμιά κατάρ­γη­ση και συγ­χώ­νευ­ση σχολείων.
  • Άμε­ση αξιο­ποί­η­ση όλων των σημε­ρι­νών δια­θέ­σι­μων αιθου­σών σαν αίθου­σες διδασκαλίας.
  • Να ξεκι­νή­σει άμε­σα ένα πρό­γραμ­μα ανέ­γερ­σης σχο­λεί­ων που να καλύ­ψει όλες τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες για σχο­λι­κές αίθουσες.
  • 15άρια τμή­μα­τα μαθη­τών σε όλα τα σχολεία.
  • Πρό­σλη­ψη μόνι­μου εκπαι­δευ­τι­κού προ­σω­πι­κού και εργα­ζο­μέ­νων στην καθαριότητα.
  • Δημιουρ­γία Σχο­λια­τρι­κής Υπη­ρε­σί­ας (Σχο­λί­α­τρος) που θα έχει την ευθύ­νη για τον έλεγ­χο λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων αλλά και τη δια­χεί­ρι­ση των κρουσμάτων.
  • Εξα­σφά­λι­ση του απα­ραί­τη­του αριθ­μού λεω­φο­ρεί­ων και σχο­λι­κών τρο­χο­νό­μων, ώστε να δια­σφα­λί­ζε­ται η ασφα­λής μετά­βα­ση του κάθε μαθη­τή από και προς το σχο­λείο, χωρίς να απαι­τεί­ται η συνο­δεία συγ­γε­νι­κού προσώπου.
  • Δημιουρ­γία σύγ­χρο­νων, πλή­ρως εξο­πλι­σμέ­νων, δημό­σιων μονά­δων πρω­το­βάθ­μιας υγεί­ας (ΤΟΜΥ και Κέντρων Υγεί­ας), στον Δήμο μας.

laikisispirosisikeon.blogspot.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο