Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Να γίνουν τώρα προσλήψεις μόνιμων καθαριστών/ριών για τα σχολεία, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σε ανα­κοί­νω­ση της, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» του Δήμου Νεά­πο­λης-Συκε­ών στην Θεσ­σα­λο­νί­κη αναφέρει:

Στο δήμο μας λει­τουρ­γούν 85 σχο­λι­κές μονά­δες, όπου φοι­τούν περί­που 11.000 μαθη­τές και μαθήτριες.

Αντί­στοι­χα για τον ευαί­σθη­το αυτόν τομέα της υγιει­νής – καθα­ριό­τη­τας των σχο­λι­κών μονά­δων υπάρ­χουν μόλις 13 μόνι­μοι εργα­ζό­με­νοι-ες και άλλοι 69 με σύμ­βα­ση ορι­σμέ­νου χρό­νου, από τους οποί­ους 50 πλή­ρους απα­σχό­λη­σης (6,5 ώρες) και 19 μερι­κής (3,5 ώρες). Όπως γίνε­ται εύκο­λα κατα­νοη­τό, ο αριθ­μός αυτός δεν αρκεί για την εξα­σφά­λι­ση των ανα­γκαί­ων συν­θη­κών καθα­ριό­τη­τας, ειδι­κά σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας, για την κάλυ­ψη όλων των ωρών λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων και την ασφα­λή λει­τουρ­γία τους.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» έγκαι­ρα και πριν το άνοιγ­μα των δημο­τι­κών σχο­λεί­ων είχε ανα­δεί­ξει τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα και τις ελλεί­ψεις που υπάρ­χουν στα σχο­λεία του Δήμου (https://laikisispirosisikeon.blogspot.com/2020/09/blog-post.html). Αντί­θε­τα, η διοί­κη­ση του Δήμου, κου­κου­λώ­νο­ντας τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα και συμπλέ­ο­ντας στην πρά­ξη με την αντιεκ­παι­δευ­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης τα έβρι­σκε όλα ωραία, ανα­κοι­νώ­νο­ντας πως τα σχο­λεία του Δήμου ανοί­γουν «Με τους καλύ­τε­ρους όρους και τις αυστη­ρό­τε­ρες προ­ϋ­πο­θέ­σεις υγιει­νής και ασφάλειας»!!!

Δεν άργη­σε βέβαια να φανεί ποιοι ήταν οι “καλύ­τε­ροι” όροι «υγιει­νής» και «ασφά­λειας». Με το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων δεκά­δες σύλ­λο­γοι γονέ­ων, γονείς, εκπαι­δευ­τι­κοί και μαθη­τές (με τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους) ζητούν – ανά­με­σα και σε άλλα αιτή­μα­τα – την πρό­σλη­ψη περισ­σό­τε­ρων εργα­ζο­μέ­νων στην καθα­ριό­τη­τα για να καλυ­φτούν τα μεγά­λα κενά που υπάρχουν.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» προ­τεί­νει στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο να εγκρί­νει την άμε­ση μετα­τρο­πή των συμ­βά­σε­ων μερι­κής απα­σχό­λη­σης – για τις 19 θέσεις μερι­κής που υπάρ­χουν – σε συμ­βά­σεις πλή­ρους απα­σχό­λη­σης και τα απαι­τού­με­να χρή­μα­τα να καλυ­φθούν από ιδί­ους πόρους του Δήμου. Αντί­στοι­χο τέτοιας από­φα­σης υπάρ­χει από τον Δήμο Πάτρας.

Γνω­ρί­ζου­με βέβαια πως ούτε και αυτό το μέτρο – παρό­λο που είναι από­λυ­τα ανα­γκαίο σήμε­ρα να γίνει – δεν θα λύσει το πρό­βλη­μα της καθαριότητας.

Γι αυτό απαι­τεί­ται να διεκ­δι­κη­θούν από την κυβέρ­νη­ση και τα απαι­τού­με­να χρή­μα­τα για την πλη­ρω­μή των επί πλέ­ον ορών εργα­σί­ας τους όπως και νέες θέσεις καθα­ρι­στριών πλή­ρους ωραρίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο