Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πατρέων: Θερινά τμήματα προετοιμασίας Β’ και Γ’ Λυκείου από 19 Ιούνη στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης

Από τη Δευτέρα 29 Μάη οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων

Την έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας θερι­νών τμη­μά­των προ­ε­τοι­μα­σί­ας για τις τάξεις Β’ και Γ’ Λυκεί­ου σε όλες τις κατευ­θύν­σεις, ενό­ψει της νέας σχο­λι­κής χρο­νιάς, με μαθή­μα­τα που θα ξεκι­νή­σουν στις 19 Ιού­νη και θα διαρ­κέ­σουν έως τις 4 Αυγού­στου, ανα­κοί­νω­σε για ακό­μη μία χρο­νιά το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο Αλλη­λεγ­γύ­ης δήμου Πατρέ­ων, με τη στή­ρι­ξη της αντι­δη­μαρ­χί­ας Παιδείας.

Επι­διώ­κο­ντας να συμ­βά­λει στη μόρ­φω­ση των παι­διών των λαϊ­κών οικο­γε­νειών και στην άμβλυν­ση των προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζουν από τα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα και στον χώρο της Παι­δεί­ας, η διεύ­θυν­ση του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου καλεί για κατά­θε­ση αιτή­σε­ων από τη Δευ­τέ­ρα 29 Μάη ως την Παρα­σκευή 9 Ιού­νη καθη­με­ρι­νά 11.30 π.μ. — 1.30 μ.μ. στην αντι­δη­μαρ­χία Παι­δεί­ας (πλα­τεία Γεωρ­γί­ου 17 Α΄ — 3ος όρο­φος και στο τηλ. 2610.274.035), αλλά και ηλε­κτρο­νι­κά ([email protected]).

Οι αιτή­σεις είναι ήδη αναρ­τη­μέ­νες στην ιστο­σε­λί­δα του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου, ενώ τα καλο­και­ρι­νά μαθή­μα­τα θα πραγ­μα­το­ποιού­νται στο 2ο Γυμνά­σιο Πατρών, με την απο­φα­σι­στι­κή συμ­βο­λή όλων των εκπαι­δευ­τι­κών που στα­θε­ρά στη­ρί­ζουν αυτήν την προσπάθεια.

«Η ασκού­με­νη αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των μέχρι σήμε­ρα αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων, με τις μειώ­σεις μισθών και συντά­ξε­ων, η επέ­λα­ση της ακρί­βειας, η απου­σία ουσια­στι­κών δομών ενι­σχυ­τι­κής διδα­σκα­λί­ας για τους μαθη­τές, έχουν ως απο­τέ­λε­σμα να εξα­να­γκά­ζε­ται ο γονιός (όποιος μπο­ρεί) να πλη­ρώ­νει από την τσέ­πη του για να καλύ­ψει τα κενά στη γνώ­ση των παι­διών του που έπρε­πε να προ­σφέ­ρει η κατά τ’ άλλα “δημό­σια και δωρε­άν Εκπαίδευση”.

Μέσα σε αυτό το περι­βάλ­λον, η αντι­δη­μαρ­χία Παι­δεί­ας και Αθλη­τι­σμού και η διεύ­θυν­ση του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου Αλλη­λεγ­γύ­ης του δήμου Πατρέ­ων στέ­κο­νται δίπλα στις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες και τα παι­διά τους», ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων το κάλε­σμα για την έναρ­ξη των θερι­νών μαθημάτων.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο