Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Κλείνει κι’ άλλος παιδικός σταθμός, απολύονται οι εργαζόμενοι!

Το κλεί­σι­μο ενός ακό­μη παι­δι­κού σταθ­μού, αυτήν τη φορά στο Φίλυ­ρο, καταγ­γέλ­λει σε ανα­κοί­νω­ση της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη», επι­ση­μαί­νο­ντας το γεγο­νός ότι μια ολό­κλη­ρη δημο­τι­κή ενό­τη­τα, αυτήν του Χορ­τιά­τη, δεν έχει πλέ­ον κανέ­ναν δημο­τι­κό παι­δι­κό σταθμό.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση έχει ως εξής:

«Συνε­χί­ζε­ται το σίριαλ με τα κλει­σί­μα­τα των δημο­τι­κών παι­δι­κών σταθ­μών στο Δήμο Πυλαί­ας Χορ­τιά­τη. Αυτή τη φορά ήρθε η σει­ρά του Φιλύ­ρου να μεί­νει χωρίς δημο­τι­κό παι­δι­κό σταθ­μό. Χθες, Πέμ­πτη 5/12/2019 το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του ΝΠΔΔ Κέντρο Κοι­νω­νι­κής Προ­στα­σί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Πυλαί­ας Χορ­τιά­τη σε συνε­δρί­α­ση του απο­φά­σι­σε το κλεί­σι­μο του παι­δι­κού σταθ­μού στο Φίλυ­ρο ενώ στη προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη συνε­δρί­α­ση του τη Δευ­τέ­ρα 9/12/2019 θα προ­χω­ρή­σει στην από­λυ­ση των εργα­ζό­με­νων του σταθ­μού. Μόνο ο εκπρό­σω­πος της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης ψήφι­σε ΚΑΤΑ του συγκε­κρι­μέ­νου κλεισίματος.

Το πρό­σχη­μα από την πλευ­ρά του Δήμου για το κλεί­σι­μο του παι­δι­κού σταθ­μού είναι ότι έχει θέμα­τα αδειο­δό­τη­σης για­τί ενώ το κτή­ριο έχει παρα­χω­ρη­θεί από την πρώ­ην Νομαρ­χία με σκο­πό να γίνει ανα­ψυ­κτή­ριο εκεί λει­τουρ­γεί εδώ και πολ­λά πολ­λά χρό­νια παι­δι­κός σταθμός!!

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα , όπως άλλω­στε την ομο­λο­γούν και στις ειση­γή­σεις τους, είναι ότι “η συνέ­χι­ση της λει­τουρ­γί­ας του Δημο­τι­κού Παι­δι­κού Σταθ­μού επι­βα­ρύ­νει σημα­ντι­κά τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό και την εύρυθ­μη λει­τουρ­γία του ΚΕ.Κ.Π.Α.Π.” και άρα πρέ­πει να κλείσει.

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα επί­σης είναι ότι τα τελευ­ταία χρό­νια έχουν κλεί­σει άλλοι 3 παι­δι­κοί σταθ­μοί σε Χορ­τιά­τη, Ασβε­στο­χώ­ρι και Πυλαία με συνέ­πεια όλη η ΔΕ Χορ­τιά­τη να μην έχει πια κανέ­να δημο­τι­κό παι­δι­κό σταθ­μό. Φαί­νε­ται καθα­ρά ότι η διοί­κη­ση του δήμου προ­τι­μά να παρα­χω­ρή­σει τον τομέα της προ­σχο­λι­κής αγω­γής στους ιδιώ­τες και να την μετα­τρέ­ψει σε είδος πολυ­τε­λεί­ας μόνο για αυτούς που μπο­ρούν να αντα­πο­κρι­θούν στα αυξη­μέ­να τρο­φεία τους.

Απαι­τού­με να μην κλεί­σει ο παι­δι­κός σταθ­μός στο Φίλυ­ρο και να ανοί­ξουν οι υπό­λοι­ποι παι­δι­κοί σταθ­μοί στο Χορ­τιά­τη, το Ασβε­στο­χώ­ρι και την Πυλαία. Να μην γίνει καμία από­λυ­ση εργαζόμενου.

Η προ­σχο­λι­κή αγω­γή είναι ανά­γκη και δικαί­ω­μα για εμάς και τα παι­διά μας. Την προ­σχο­λι­κή αγω­γή και την παι­δεία γενι­κό­τε­ρα δεν μπο­ρού­με να την μετρά­με με οικο­νο­μι­κούς δεί­κτες και κέρ­δη. Είναι ανά­γκη, την έχου­με πλη­ρώ­σει οι εργα­ζό­με­νοι πολ­λα­πλά μέσα από την φορο­λο­γία και οφεί­λει το κρά­τος και ο δήμος να την καλύπτουν».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο