Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη- ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΑΪΤΑ («Λαϊκή Συσπείρωση»): Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού

Ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Μαάι­τα Οδυσ­σέ­ας απα­ντά σε τρεις ερω­τή­σεις που τέθη­καν στο πλαί­σιο γρα­πτού debate του Αθη­ναϊ­κού- Μακε­δο­νι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου Ειδήσεων

Ερώ­τη­ση: Ποια είναι τα άμε­σα σχέ­διά σας εφό­σον εκλε­γεί­τε δήμαρχος;

Μαάϊ­τα Οδυσ­σέ­ας: Βάζου­με μπρο­στά τις ανά­γκες του λαού σε παι­δεία, υγεία, πολι­τι­σμό, αθλη­τι­σμό, την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος, κάθε μικρό και μεγά­λο που σχε­τί­ζε­ται με την καθη­με­ρι­νό­τη­τα. Θέλου­με έναν δήμο που δεν επι­βα­ρύ­νει το λαό με δημο­τι­κά τέλη και φόρους, δεν κρύ­βε­ται πίσω από το θεσμι­κό πλαί­σιο αλλά μπαί­νει μπρο­στά στην διεκ­δί­κη­ση, δυνα­μώ­νει την αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολιτική.

Ερώ­τη­ση: Δεδο­μέ­νου ότι μεγά­λο μέρος του Δήμου καλύ­πτε­ται από δάση, άλση, εκτά­σεις πρα­σί­νου και ρέμα­τα, σε τι κινή­σεις πρό­κει­ται να προ­βεί­τε για την πρό­λη­ψη ενδε­χό­με­νων περι­βαλ­λο­ντι­κών κιν­δύ­νων (πυρ­κα­γιάς, πλημ­μυ­ρών κ.α.);

Μαάϊ­τα Οδυσ­σέ­ας: Είναι ανά­γκη η αύξη­ση των κον­δυ­λί­ων για πυρο­προ­στα­σία, αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, αντι­σει­σμι­κή θωρά­κι­ση. Η πυρο­προ­στα­σία δεν μπο­ρεί να βασί­ζε­ται σε εθε­λο­ντές. Χρειά­ζε­ται ενί­σχυ­ση της πυρο­σβε­στι­κής υπη­ρε­σί­ας με προ­σω­πι­κό, ανα­νέ­ω­ση του εξο­πλι­σμού. Ριζι­κή αλλα­γή και εκσυγ­χρο­νι­σμό του αντι­πυ­ρι­κού σχε­δια­σμού. Σχέ­δια αντι­με­τώ­πι­σης κιν­δύ­νων που θα εκσυγ­χρο­νί­ζο­νται, ενη­μέ­ρω­ση των κατοί­κων, μέτρα που θα παίρ­νο­νται πριν γίνει το κακό.

Ερώ­τη­ση: Ποιες είναι οι προ­τε­ραιό­τη­τες που θέτε­τε για την ανά­πτυ­ξη του παρα­λια­κού μετώ­που της Πυλαίας;

Μαάϊ­τα Οδυσ­σέ­ας: Ήμα­σταν και συνε­χί­ζου­με να είμα­στε αντί­θε­τοι στα σχέ­δια για τη δημιουρ­γία μαρί­νας. Διεκ­δι­κού­με να δια­μορ­φω­θεί στην παρα­λία της Πυλαί­ας ένας δημό­σιος χώρος ανα­ψυ­χής, άθλη­σης κλπ… για μικρούς και μεγά­λους, με ελεύ­θε­ρη πρό­σβα­ση για το λαό, ένας χώρος που θα στο­χεύ­ει στην κάλυ­ψη των λαϊ­κών ανα­γκών και όχι τα κέρ­δη των επιχειρηματιών. 

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο