Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Οι «μάσκες» για τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη και τη διοικούσα παράταξή του έπεσαν

Το κλεί­σι­μο άλλων δύο Δημο­τι­κών Παι­δι­κών Σταθ­μών, την από­λυ­ση συμ­βα­σιού­χων εργα­ζό­με­νων και την επι­στρά­τευ­ση δυνά­με­ων των ΜΑΤ από τη διοί­κη­ση του δημάρ­χου Ιγνά­τιου Καϊ­τε­ζί­δη καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­ση της η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Πυλαίας-Χορτιάτη. 

«Οι “μάσκες” για τον δήμαρ­χο κ. Καϊ­τε­ζί­δη και τη διοι­κού­σα παρά­τα­ξή του έπε­σαν και απο­κα­λύ­φθη­κε σε όλο της το μεγα­λείο ο βαθιά αντι­λαϊ­κός χαρα­κτή­ρας της πολι­τι­κής που υπη­ρε­τεί. Μια πολι­τι­κή που πάει χέρι-χέρι με την αστυ­νο­μο­κρα­τία, την κρα­τι­κή βία και κατα­στο­λή» σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση, ανα­φε­ρό­με­νη στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο της Δευ­τέ­ρας 13 Ιού­λη το οποίο διε­ξή­χθη παρου­σία δυνά­με­ων της αστυ­νο­μί­ας στο χώρο του δημαρχείου.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» έχει ως εξής: 

Το έγκλη­μα ολο­κλη­ρώ­θη­κε! Μετά το κλεί­σι­μο των Δημο­τι­κών Παι­δι­κών Σταθ­μών σε Χορ­τιά­τη, Πυλαία και Ασβε­στο­χώ­ρι, η διοί­κη­ση του δημάρ­χου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη Ιγν. Καϊ­τε­ζί­δη ενέ­κρι­νε, στην συνε­δρί­α­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου τη Δευ­τέ­ρα 13 Ιού­λη, την ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας άλλων δύο Δημο­τι­κών Παι­δι­κών Σταθ­μών, στο Πανό­ρα­μα και το Φίλυρο.

Ταυ­τό­χρο­να, προ­χώ­ρη­σε στην από­λυ­ση 13 εργα­ζό­με­νων, πετώ­ντας τους στην ανεργία!

Πλέ­ον, ένας δήμος με πλη­θυ­σμό που υπερ­βαί­νει τους 70.000 κατοί­κους βρί­σκε­ται με δύο μόνο Δημο­τι­κούς Παι­δι­κούς Σταθ­μούς, την ώρα που κυβέρ­νη­ση και δημο­τι­κή αρχή, με την πολι­τι­κή τους, πρι­μο­δο­τούν την ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση εις βάρος της δημό­σιας Παιδείας.

Οι «μάσκες» για τον δήμαρ­χο κ. Καϊ­τε­ζί­δη και την διοι­κού­σα παρά­τα­ξη του έπε­σαν και απο­κα­λύ­φθη­κε σε όλο της το μεγα­λείο ο βαθιά αντι­λαϊ­κός χαρα­κτή­ρας της πολι­τι­κής που υπη­ρε­τεί. Μια πολι­τι­κή που πάει χέρι-χέρι με την αστυ­νο­μο­κρα­τία, την κρα­τι­κή βία και καταστολή.

Γι’ αυτό άλλω­στε ο δήμαρ­χος – και πρό­ε­δρος της ΠΕΔ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας – στο πνεύ­μα και του κατά­πτυ­στου, χου­ντι­κής έμπνευ­σης, νόμου ενά­ντια στις συγκε­ντρώ­σεις, που ψηφί­στη­κε πρό­σφα­τα στη Βου­λή, κάλε­σε στο δημαρ­χείο ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις προ­κει­μέ­νου να τον… προ­στα­τεύ­σουν από την ειρη­νι­κή δια­μαρ­τυ­ρία των απο­λυ­μέ­νων εργαζόμενων!!

Ο – κατά τα λοι­πά – χαμο­γε­λα­στός κ. Καϊ­τε­ζί­δης των δημο­σί­ων σχέ­σε­ων και των φωτο­γρα­φιών στα περιο­δι­κά είναι ο ίδιος που, όταν έρχε­ται αντι­μέ­τω­πος με τους εργα­ζό­με­νους που διεκ­δι­κούν τα αυτο­νό­η­τα δικαιώ­μα­τα τους, δε διστά­ζει να «δεί­ξει τα δόντια» του, επι­στρα­τεύ­ο­ντας μπό­λι­κη αλαζονεία.

Οι σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» καταγ­γέλ­λουν την προ­σπά­θεια της διοί­κη­σης του Δήμου να δημιουρ­γή­σει κλί­μα αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας και κατα­στο­λής στο χθε­σι­νό Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο προ­κει­μέ­νου να περά­σει ανε­νό­χλη­τη το κλεί­σι­μο των Παι­δι­κών Σταθ­μών και την από­λυ­ση των συμ­βα­σιού­χων εργαζόμενων.

Οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός του Δήμου μας, μπο­ρούν και πρέ­πει να στα­θούν απέ­να­ντι σε τέτοιες πρα­κτι­κές και να οργα­νώ­σουν την πάλη τους, διεκ­δι­κώ­ντας την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο