Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Φιέστα με τον πρέσβη των ΗΠΑ και αξιωματούχους της ΕΕ καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τι γυρεύ­ουν ο αμε­ρι­κα­νός πρέ­σβης Τζέ­φρι Πάϊ­ατ και ο αντι­πρό­ε­δρος της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Μάρος Σέφ­κο­βιτς στο Πανό­ρα­μα της Θεσ­σα­λο­νί­κης; Σε ανα­κοί­νω­ση της, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη» καταγ­γέλ­λει την συν­διορ­γά­νω­ση από το δήμο, σε συνερ­γα­σία με άλλους φορείς, της  «2ης Ενερ­γεια­κής Ακα­δη­μί­ας» που τελεί υπό την αιγί­δα της Ευρω­παϊ­κής Επιτροπής. 

Η ανα­κοί­νω­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» έχει ως εξής: 

«Έπει­τα από τις “κολε­γιές” του δήμου με το ΝΑΤΟι­κό Στρα­τη­γείο (NRDC-GR) του 3ου Σώμα­τος Στρα­τού, η διοί­κη­ση του κ. Καϊ­τε­ζί­δη ετοι­μά­ζε­ται να καλω­σο­ρί­σει στο Πανό­ρα­μα στις 12–14 Απρι­λί­ου στο πλαί­σιο της επο­νο­μα­ζό­με­νης 2ης Ενερ­γεια­κής Ακα­δη­μί­ας (Energy Union Future Leaders Academy) τον αντι­πρό­ε­δρο της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Μάρος Σέφ­κο­βιτς, τον πρέ­σβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, τον υπουρ­γό Ενέρ­γειας Γ. Στα­θά­κη, καθώς και στε­λέ­χη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για να συζη­τή­σουν τις ενερ­γεια­κές εξε­λί­ξεις στην Ελλά­δα και στην περιο­χή της ΝΑ Ευρώπης.

Πρό­κει­ται για εκδή­λω­ση που εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο της προ­ώ­θη­σης της “Ενερ­γεια­κής Ένω­σης”, της δια­μόρ­φω­σης δηλα­δή μιας κοι­νής ενερ­γεια­κής πολι­τι­κής, προς όφε­λος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Όλα αυτά σε μια χρο­νι­κή περί­ο­δο που φου­ντώ­νουν οι αντα­γω­νι­σμοί μετα­ξύ ΕΕ — ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, Ρωσί­ας και Κίνας, με τον ενερ­γεια­κό πλού­το να απο­τε­λεί “κατα­λύ­τη” των διευ­θε­τή­σε­ων που μαγει­ρεύ­ο­νται σε βάρος των λαών (βλ. Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, αντα­γω­νι­σμός μονο­πω­λί­ων στη ΝΑ Μεσό­γειο — κυπρια­κή ΑΟΖ). Τα παρα­δείγ­μα­τα της Συρί­ας και της Ουκρα­νί­ας είναι ενδει­κτι­κά των απο­τε­λε­σμά­των που επι­φυ­λάσ­σει για τους λαούς το ενερ­γεια­κό και γεω­πο­λι­τι­κό “παζά­ρι” μετα­ξύ των ιμπεριαλιστών.

Η διοί­κη­ση του δημάρ­χου κ. Καϊ­τε­ζί­δη, σε εναρ­μό­νι­ση με την πολι­τι­κή τόσο της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, προ­ω­θεί, από την πλευ­ρά της, την πολι­τι­κή της “στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης της χώρας”, τη μετα­τρο­πή δηλα­δή της Ελλά­δας σε σημαιο­φό­ρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιο­χή. Τη στά­ση αυτή σιγο­ντά­ρουν μέσω της ψήφου τους στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο και οι παρα­τά­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ (“Δίκτυο Ενερ­γών Πολι­τών”- “Δύνα­μη Αλλα­γής”) και του ΠΑΣΟΚ (“Νέο Πρό­σω­πο”) αφού όλοι μαζί υπερ­ψή­φι­σαν τη διορ­γά­νω­ση της συγκε­κρι­μέ­νης εκδήλωσης.

Να βγουν συμπε­ρά­σμα­τα! Ο λαός να πει ένα μεγά­λο ΟΧΙ σε αυτήν την επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή. Να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο. Να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η Ελλά­δα ως ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών. Να κλεί­σουν η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλά­δα. Να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες από απο­στο­λές εκτός συνό­ρων. Να δυνα­μώ­σει η πάλη για την απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο λαός να δώσει απά­ντη­ση απέ­να­ντι στις πολι­τι­κές δυνά­μεις και σε τοπι­κό επί­πε­δο που σιγο­ντά­ρουν τους σχε­δια­σμούς των ιμπε­ρια­λι­στών. Να αλλά­ξει το συσχε­τι­σμό ψηφί­ζο­ντας και δυνα­μώ­νο­ντας το ψηφο­δέλ­τιο της “Λαϊ­κής Συσπείρωσης”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο