Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για δολοφονία Τοπαλούδη: Απολογήθηκε ο ροδίτης ενοχοποιώντας την άτυχη Ελένη και τον συγκατηγορούμενό του

Στον συγκα­τη­γο­ρού­με­νο του απέ­δω­σε τις ευθύ­νες για όσα συνέ­βη­σαν στην Ελέ­νη Τοπα­λού­δη τη νύχτα της 27ης Νοεμ­βρί­ου 2018, ο Ροδί­της κατη­γο­ρού­με­νος που απο­λο­γή­θη­κε σήμε­ρα ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικαστηρίου.

Ο 23χρονος κατη­γο­ρού­με­νος, μέσα στο σπί­τι του οποί­ου η φοι­τή­τρια βιά­σθη­κε και κακο­ποι­ή­θη­κε φρι­κτά σύμ­φω­να με την κατη­γο­ρία, δήλω­σε στο δικα­στή­ριο πως ήταν παρών πλην όμως εντε­λώς αμέ­το­χος σε ανα­πά­ντε­χο ξέσπα­σμα βίας του τότε φίλου και νυν συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νου του, σε βάρος της 19χρονης. Ο κατη­γο­ρού­με­νος υπο­στή­ρι­ξε πως δεν σκό­τω­σε και δεν βία­σε την φοι­τή­τρια, για την οποία ανέ­φε­ρε πως “το έπαι­ζε λίγο δύσκο­λη” και πως ότι έκα­νε μαζί της, ήταν επι­θυ­μία της. “Ήθε­λε να γίνουν όλα αυτά, ήθε­λε να κάνου­με σεξ και οι τρεις μαζί”.

Απά­ντη­σε επί­σης ότι δεν νιώ­θει τύψεις για όσα υπέ­στη η 19χρονη, αφού, όπως είπε, ο ίδιος δεν έκα­νε τίπο­τε, αλλά νιώ­θει άσχη­μα για­τί δεν απέ­τρε­ψε τον συγκα­τη­γο­ρού­με­νο του από όσα έκανε.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην συνά­ντη­ση τους με την φοι­τή­τρια, ο 23χρονος είπε πως ο συγκα­τη­γο­ρού­με­νος του, κανό­νι­σε να βρε­θούν οι τρεις τους στο εξο­χι­κό του, λέγο­ντας του πως το θύμα το είχε προ­τεί­νει. Ανέ­φε­ρε μάλι­στα πως το επί­μα­χο βρά­δυ που πήραν την φοι­τή­τρια από το σπί­τι της , θεώ­ρη­σε πως η 19χρονη είχε κάνει χρή­ση ουσιών “φαι­νό­ταν ότι είχε πιει κάτι… ήταν παρανοϊκή”.

Κατά τον κατη­γο­ρού­με­νο, η κατά­στα­ση ξέφυ­γε αφού είχαν ερω­τι­κή επα­φή με την 19χρονη, όταν εκεί­νη δήλω­σε στον Αλβα­νι­κής κατα­γω­γής κατη­γο­ρού­με­νο πως αυτός (σσ ο ροδί­της) ήταν ερω­τι­κά καλύ­τε­ρος. Τότε, όπως είπε ο απο­λο­γού­με­νος, ο 22χρονος συγκα­τη­γο­ρού­με­νος του “άρχι­σε να τη χτυ­πά­ει με το σίδε­ρο στο κεφά­λι. Του έλε­γα στα­μά­τα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρ­μα­κα για να είμαι χαλα­ρός. Έπια­σε το μαχαί­ρι και την κάρ­φω­νε στο λαρύγ­γι και της έλε­γε είσαι σκλη­ρό­πε­τση. Μετά την πέτα­ξε μέσα στην μπα­νιέ­ρα. Την έκα­νε κρύο μπά­νιο, αφού της έβγα­λε ότι ρού­χα φόρα­γε. Μετά την σήκω­σε, την κατέ­βα­σε από τις σκά­λες μόνος, δεν τον βοή­θη­σα καθό­λου. Στο μπά­νιο την κοπα­νού­σε στο νιπτή­ρα της έλε­γε θα σου σπά­σω το σβέρκο.”

Ο 23χρονος είπε επί­σης στο δικα­στή­ριο πως έλε­γε στον αλβα­νι­κής κατα­γω­γής κατη­γο­ρού­με­νο να την πάνε στο νοσο­κο­μείο αλλά, παρό­λο που παρα­δέ­χθη­κε πως ο ίδιος οδη­γού­σε, “κάποιο σφάλ­μα έγι­νε και την πήγε στα βράχια”.

Τονί­ζο­ντας πως ο ίδιος δεν βοή­θη­σε καθό­λου ο Ροδί­της κατη­γο­ρού­με­νος υπο­στή­ρι­ξε, πως μόνος του ο συγκα­τη­γο­ρού­με­νος του, κατέ­βα­σε την σχε­δόν λιπό­θυ­μη φοι­τή­τρια στα βρά­χια. “Τη χτύ­πη­σε στα βρά­χια, την κατέ­βα­σε 100 μέτρα κάτω και της τρά­βη­ξε μια σπρω­ξιά και την πέτα­ξε κάτω. Εγώ δεν βοή­θη­σα. Μετά πήγε σπί­τι καθά­ρι­σε το αίμα. Βοή­θη­σα και εγώ στο καθά­ρι­σμα. Το σπί­τι ήταν χάλια. Και μετά πήγα­με σπί­τια μας. Εγώ κοιμήθηκα”.

Σύμ­φω­να με την εξι­στό­ρη­ση του κατη­γο­ρού­με­νου όταν εξα­γριώ­θη­κε ο δεύ­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος και άρχι­σε να χτυ­πά την 19χρονη , ο ίδιος δεν έκα­νε τίπο­τε . “Πήγα σε ένα άλλο δωμά­τιο και έκλαι­γα, του είπα στα­μά­τα, είχα πανι­κο­βλη­θεί. Δεν προ­σπά­θη­σα να τον στα­μα­τή­σω. Έφυ­γα από το δωμά­τιο όταν άρχι­σε να τη χτυ­πά­ει με το σίδε­ρο. Η Ελέ­νη φώνα­ζε και του έλε­γε σταμάτα”.

Πρό­ε­δρος: Και εσείς δεν πήγα­τε να δείτε;

Κατη­γο­ρού­με­νος: Δεν το έκα­να δε ξέρω για­τί, έπρε­πε να το κάνω

Είπε επί­σης πως αφού ο συγκα­τη­γο­ρού­με­νος του πέτα­ξε την 19χρονη στον γκρε­μό γύρι­σε στο αυτο­κί­νη­το και του είπε “πάμε όλα τελεί­ω­σαν” και πως τις επό­με­νες ημέ­ρες του έλε­γε να πού­νε ψέμα­τα ότι την άφη­σαν στην περιο­χή ώστε να φανεί πως άλλοι την σκότωσαν.

Πρό­ε­δρος: Δεν σκε­φτή­κα­τε να πάτε στην αστυνομία;

Κατη­γο­ρού­με­νος: Ναι.. για αυτό παραδόθηκα

Πρό­ε­δρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατη­γο­ρού­με­νος: Μετά από επτά ημέρες..

Πρό­ε­δρος: Επτά ημέ­ρες τι κάνα­τε; Για­τί δεν πήγα­τε νωρίτερα;

Κατη­γο­ρού­με­νος: Ήταν λάθος, μακά­ρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Εισαγ­γε­λέ­ας: Πως αισθάνεστε;

Κατη­γο­ρού­με­νος: Καλά

Εισαγ­γε­λέ­ας: Ρωτάω σε σχέ­ση με το γεγο­νός που έχει συμ­βεί, το οποίο δεν θα χαρα­κτη­ρί­σω ατυ­χές συμ­βάν αλλά βαρύ­τα­το έγκλημα

Κατη­γο­ρού­με­νος: Καθό­λου καλά μακά­ρι να μπο­ρού­σα να είμαι εγώ στη θέση της

Εισαγ­γε­λέ­ας: Νιώ­θε­τε τύψεις;

Κατη­γο­ρού­με­νος: Δε νιώ­θω τύψεις δεν έκα­να τίποτα.

Η δίκη θα συνε­χι­στεί αύριο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο