Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου — Υπόνοιες για μεθόδευση προκειμένου η απόφαση να εκδοθεί μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα

Μέσα σε κλί­μα έντα­σης εξε­λί­χθη­κε η σημε­ρι­νή ακρο­α­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία στο Μικτό Ορκω­τό Εφε­τείο της Λαμί­ας οπού εξε­λίσ­σε­ται η δίκη του Επα­μει­νών­δα Κορ­κο­νέα και του Βασί­λη Σαρα­λιώ­τη για τη δολο­φο­νία του 15χρονου Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λου. Το δικα­στή­ριο είχε προσ­διο­ρί­σει ότι σήμε­ρα θα υπήρ­χε η ανα­κοί­νω­ση της από­φα­σης επί της ενο­χής αλλά και επί των ποι­νών, όμως το ίδιο το δικα­στή­ριο απο­φά­σι­σε ομό­φω­να να δια­κό­ψει τη δίκη για 29 Ιου­λί­ου καθώς ο συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του Κορ­κο­νέα, Βαγ­γέ­λης Ανδρού­λας, εισή­χθη και νοση­λεύ­ε­ται στη μονά­δα στε­φα­νιαί­ων νόσων του Νοσο­κο­μεί­ου της Λαμί­ας με καρ­διο­λο­γι­κά προβλήματα.

Μάλι­στα κατά τη διάρ­κεια της ακρο­α­μα­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας εξε­λί­χτη­κε ένα θρί­λερ με τις ημε­ρο­μη­νί­ες καθώς η πολι­τι­κή αγω­γή ζητού­σε συνε­δρί­α­ση έως 30 Ιου­νί­ου για να έχουν ισχύ οι δια­τά­ξεις του παλιού ποι­νι­κού κώδι­κα αφή­νο­ντας αιχ­μές για πιθα­νή συνε­δρί­α­ση μετά την 1 Ιου­λί­ου. Το δικα­στή­ριο μετά από πολ­λές δια­κο­πές καθό­ρι­σε την συνε­δρί­α­σή του για 29 Ιουλίου.

Για «ακραία μεθό­δευ­ση» έκα­νε λόγο ο συνή­γο­ρος πολι­τι­κής αγω­γής, Νίκος Κων­στα­ντό­που­λος σε δηλώ­σεις του προσ­διο­ρί­ζο­ντας ότι αυτή η εξέ­λι­ξη έχει σχέ­ση με την εφαρ­μο­γή των δια­τά­ξε­ων του νέου Ποι­νι­κού Κώδι­κα. «Οι κατη­γο­ρού­με­νοι επι­δό­θη­καν σε μία μεθό­δευ­ση ακραία μόνο και μόνο να δια­κό­ψουν τη συνε­δρί­α­ση και την έκδο­ση της από­φα­σης» είπε ο κ. Κων­στα­ντό­που­λος και εξή­γη­σε ότι «θέλουν με κάθε τρό­πο η από­φα­ση να εκδο­θεί μετά την ισχύ του νέου Ποι­νι­κού Κώδι­κα δηλα­δή μετά την 1 Ιου­λί­ου 2019». Ο Νίκος Κων­στα­ντό­που­λος έκα­νε λόγο για «μεθό­δευ­ση που είναι ακραία, είναι δια­βλη­τή, είναι προ­κλη­τι­κή και βλά­πτει και την κοι­νω­νία αλλά και την δικαιο­σύ­νη και συγ­χρό­νως δίνει ένα δείγ­μα του πώς χρη­σι­μο­ποιού­νται ήδη οι νέοι κώδι­κες και γίνο­νται εργα­λεία εξυ­πη­ρέ­τη­σης σκο­πι­μο­τή­των», όπως σημείωσε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο