Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ: Την αντίθεσή τους στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής

Συνε­χί­στη­κε σήμε­ρα η δίκη για το άγριο λιν­τσά­ρι­σμα του Ζαχα­ρία (Ζακ) Κωστό­που­λου μέχρι θανά­του τον Σεπτέμ­βρη του 2018 μέρα μεση­μέ­ρι στο κέντρο της Αθήνας.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σύμ­φω­να με την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι κοσμη­μα­το­πώ­λης και μεσί­της προ­τεί­νε­ται να κρι­θούν ένο­χοι για θανα­τη­φό­ρα σωμα­τι­κή βλά­βη κατα­λο­γί­ζο­ντας τους «απε­ρι­σκε­ψία. Ταυ­τό­χρο­να αρνή­θη­κε να μετα­τρέ­ψει την κατη­γο­ρία τους σε ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση και πρό­τει­νε την απαλ­λα­γή των τεσ­σά­ρων αστυ­νο­μι­κών που πήγαν στο χώρο.

Σήμε­ρα, στις αγο­ρεύ­σεις του οι συνή­γο­ροι Πολι­τι­κής Αγω­γής εξέ­φρα­σαν την αντί­θε­σή τους με την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, για την απόρ­ρι­ψη του αιτή­μα­τος μετα­βο­λής κατη­γο­ρί­ας και για την απαλ­λα­γή των αστυ­νο­μι­κών. Ανα­φε­ρό­με­νοι και στο σημα­ντι­κό ψηφια­κό, βιντε­ο­λη­πτι­κό υλι­κό σημεί­ω­σαν «εννέα αστυ­νο­μι­κοί άφη­σαν ανε­νό­χλη­τους τους δρά­στες του βίαιου εγκλή­μα­τος να αλω­νί­ζουν, να καθα­ρί­ζουν και να πετά­νε κυριο­λε­κτι­κά στα σκου­πί­δια πει­στή­ρια, για­τί έπρε­πε να συλ­λά­βουν το ημι­θα­νές θύμα. Ο Ζαχα­ρί­ας Κωστό­που­λος πέθα­νε στα χέρια του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού». Απευ­θυ­νό­με­νοι στο δικα­στή­ριο υπο­γράμ­μι­σαν ότι πρέ­πει «να θέσε­τε εσείς ένα ανά­χω­μα στον κοι­νω­νι­κό κανι­βα­λι­σμό, πρέ­πει να κατα­δι­κά­σε­τε όλους τους κατη­γο­ρού­με­νους σύμ­φω­να με τα ειδι­κό­τε­ρα που σας έχου­με πει. Για σας είναι μονό­δρο­μος και η μόνη ορθή απο­νο­μή Δικαιο­σύ­νης θα είναι η αυστη­ρή τιμω­ρία των κατηγορουμένων».

Εν τω μετα­ξύ σε τηλε­ο­πτι­κή της συνέ­ντευ­ξη η Ελέ­νη Κωστο­πού­λου, μητέ­ρα του θύμα­τος, είπε ανά­με­σα σε άλλα «δεν θέλου­με ούτε θανα­τι­κή ποι­νή, ούτε κρε­μά­λες. Θέλου­με την ορθή κατη­γο­ρία για αυτό το γεγο­νός και τις ανά­λο­γες ποινές».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο