Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη — Επίθεση με βιτριόλι: Προκλητικός ο συνήγορος Έφης: Δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανέναν

«Αν και πολ­λές φορές ζήτη­σε συγ­γνώ­μη για την πρά­ξη της, η εντο­λέ­ας μου ακό­μη και σήμε­ρα χαρα­κτη­ρί­ζε­ται “αμε­τα­νό­η­τη”. Μην επη­ρε­α­στεί­τε από τον Τύπο», ανέ­φε­ρε ο συνή­γο­ρος της κατη­γο­ρού­με­νης για την επί­θε­ση με το βιτριό­λι, Σάκης Κεχα­γιό­γλου, στην αγό­ρευ­σή του ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου (ΜΟΔ).

Ο συνή­γο­ρος, λίγο μετά την έναρ­ξη της αγό­ρευ­σής του, είπε στο δικα­στή­ριο πως η εντο­λέ­ας του δεν θα ζητή­σει το ελα­φρυ­ντι­κό που αφο­ρά την ειλι­κρι­νή μετα­μέ­λεια, καθώς ο νόμος απαι­τεί για την ανα­γνώ­ρι­σή του να έχει προ­σπα­θή­σει ο κατη­γο­ρού­με­νος να άρει τις συνέ­πειες της πρά­ξης του. Εν προ­κει­μέ­νω, όπως σημεί­ω­σε ο συνή­γο­ρος, η Έφη δεν θα μπο­ρού­σε να κινη­θεί σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση ασχέ­τως της θέλη­σής της. «Τι θα μπο­ρού­σε να κάνει; Να βοη­θή­σει οικο­νο­μι­κά για την απο­κα­τά­στα­ση της υγεί­ας της Ιωάν­νας; Προ­έρ­χε­ται, όμως, από φτω­χή οικο­γέ­νεια, που δεν δια­θέ­τει χρή­μα­τα. Η ίδια ζού­σε μόνο με τον μισθό της», υπο­στή­ρι­ξε ο κ. Κεχα­γιό­γλου, ο οποί­ος σε αυτήν τη φάση της τοπο­θέ­τη­σής του δεν διευ­κρί­νι­σε ποια ελα­φρυ­ντι­κά προ­τί­θε­ται να ζητήσει.

Με την έναρ­ξη της αγό­ρευ­σής του, ο κ. Κεχα­γιό­γλου ανέ­φε­ρε πως «υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε ανθρώ­πους και όχι αδι­κή­μα­τα», φρά­ση που προ­κά­λε­σε την αντί­δρα­ση της Ιωάν­νας. Ο συνή­γο­ρος ζήτη­σε να τον σεβα­στούν όλοι, σημειώ­νο­ντας: «Δεν ξεκι­νά­με καλά. Δεν ανέ­χο­μαι μπού­λινγκ από κανέ­ναν. Σέβο­μαι το θύμα, να σεβα­στούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικη­γό­ρου υπεράσπισης».

 Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου ζήτησε για την 37χρονη κατηγορούμενη ο συνήγορός της

Το ελα­φρυ­ντι­κό του πρό­τε­ρου σύν­νο­μου βίου ζήτη­σε για την 37χρονη κατη­γο­ρού­με­νη για την επί­θε­ση με βιτριό­λι σε βάρος της Ιωάν­νας Παλιο­σπύ­ρου, ο συνή­γο­ρός της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο συνή­γο­ρος τόνι­σε στο δικα­στή­ριο πως μόνο αυτό το ελα­φρυ­ντι­κό διεκ­δι­κεί για την εντο­λέα του καθώς η οικο­νο­μι­κή της κατά­στα­ση δεν της επι­τρέ­πει να δεί­ξει εμπρά­κτως την ειλι­κρι­νή της μεταμέλεια.

«Αν μπο­ρέ­σουν τα επό­με­να χρό­νια η Έφη και η οικο­γέ­νειά της να βοη­θή­σουν οικο­νο­μι­κά την Ιωάν­να θα ήταν μια πρά­ξη ηθι­κή. Η Ιωάν­να είναι αξιο­πρε­πέ­στα­τη. Και η οικο­γέ­νειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιο­πρε­πής στη θέση της. Το ελα­φρυ­ντι­κό, κύριοι ένορ­κοι, ανα­γνω­ρί­ζε­ται ανε­ξάρ­τη­τα από τη βαρύ­τη­τα της πρά­ξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ο συνή­γο­ρος ανέ­πτυ­ξε το σκε­πτι­κό του για τη μετα­τρο­πή της κατη­γο­ρί­ας και επι­κα­λέ­στη­κε απο­φά­σεις δικα­στη­ρί­ων που έχουν ανα­γνω­ρί­σει σε δρά­στες ανά­λο­γων επι­θέ­σε­ων το αδί­κη­μα της βαριάς σκο­πού­με­νης σωμα­τι­κής βλά­βης και όχι αυτό της από­πει­ρας ανθρω­πο­κτο­νί­ας το οποίο απο­δό­θη­κε στην εντο­λέα του.

Μάλι­στα έκα­νε ανα­φο­ρά στην επί­θε­ση με καυ­στι­κό υγρό σε βάρος μητρο­πο­λι­τών στη Μονή Πετρά­κη, όπου το αδί­κη­μα που απο­δό­θη­κε στο δρά­στη ήταν της βαριάς σκο­πού­με­νης βλά­βης λέγο­ντας πως στην περί­πτω­ση της Έφης «ήταν σφάλ­μα της εισαγ­γε­λί­ας η δίω­ξη που ασκή­θη­κε. Κατά τη γνώ­μη μου ήθε­λε να τραυ­μα­τί­σει, δεν την ήθε­λε νεκρή. Είχε 100 τρό­πους αν ήθε­λε να τη σκοτώσει».

Κατά τον συνή­γο­ρο, η 37χρονη έπε­σε θύμα της εμμο­νής της «για­τί ερω­τεύ­τη­κε, για­τί παθιά­στη­κε με το λάθος άνθρω­πο… Είναι ένο­χη για­τί ζήλε­ψε και οργί­στη­κε. Είναι ένο­χη για­τί δεν ζήτη­σε τη βοή­θεια ειδι­κού για να αντι­με­τω­πί­σει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαι­νε στις χαρ­το­ρί­χτρες. Είναι ένο­χη απέ­να­ντι στη Ιωάν­να για­τί της καστέ­στρε­ψε την υγεία και το πρό­σω­πο. Είναι ένο­χη απέ­να­ντι στην οικο­γέ­νεια της Ιωάν­νας και την οικο­γέ­νειά της και είναι ένο­χη και απέ­να­ντι στον εαυ­τό της της, για­τί κηλί­δω­σε το όνο­μά της και θα περά­σει στην ιστο­ρία ως βιτριο­λί­στρια», είπε ο συνή­γο­ρος και κατέ­λη­ξε: «Αλλά είναι αθώα για την από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας για την οποία κατηγορείται».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο