Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ενοχή κοσμηματοπώλη και μεσίτη πρότεινε ο εισαγγελέας

Να κηρυ­χθούν ένο­χοι οι δύο κατα­στη­μα­τάρ­χες που κατα­γρά­φη­καν σε βίντεο να χτυ­πούν βίαια τον Ζακ Κωστό­που­λο όταν εγκλω­βί­στη­κε στο κοσμη­μα­το­πω­λείο του ενός εξ αυτών, ζήτη­σε από το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο ο εισαγ­γε­λέ­ας έδρας Σωτή­ρης Μπου­γιού­κος, ο οποί­ος παράλ­λη­λα ζήτη­σε την αθώ­ω­ση των τεσ­σά­ρων αστυ­νο­μι­κών που δικάζονται.

Ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός ζήτη­σε από τους δικα­στές να κηρύ­ξουν ενό­χους τον κοσμη­μα­το­πώ­λη και τον μεσί­τη για την κατη­γο­ρία της θανα­τη­φό­ρας σωμα­τι­κής βλά­βης, για την οποία δικά­ζο­νται, θεω­ρώ­ντας ότι τα δικά τους βίαια χτυ­πή­μα­τα ήταν εκεί­να που ενερ­γο­ποί­η­σαν τον μηχα­νι­σμό στρες που επέ­δρα­σε στο ισχαι­μι­κό επει­σό­διο που υπέ­στη ο Ζακ Κωστόπουλος.

Κατά τον κ. Μπου­γιού­κο, τα χτυ­πή­μα­τα στο σώμα και στα άκρα που δέχθη­κε ο 33χρονος ακτι­βι­στής από τους τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρού­με­νους αστυ­νο­μι­κούς δεν ήταν κρί­σι­μα για το τρα­γι­κό απο­τέ­λε­σμα του συμ­βά­ντος, που μετα­δό­θη­κε από Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης το μεση­μέ­ρι της 21ης Σεπτεμ­βρί­ου 2018 από τον πεζό­δρο­μο της Γλάδστωνος.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας στην αρχή της εισή­γη­σής του, αφού εξή­γη­σε πλή­ρως το νομι­κό καθε­στώς υπό το οποίο εξε­τά­ζο­νται οι κατη­γο­ρί­ες ανα­φέρ­θη­κε εκτε­νώς σε όλα τα στοι­χεία της υπό­θε­σης, κάνο­ντας χρή­ση τόσο μαρ­τυ­ρι­κών κατα­θέ­σε­ων όσο και των ιατρο­δι­κα­στι­κών εκθέ­σε­ων που σχη­μα­τί­στη­καν για τον θάνα­το του Ζακ Κωστόπουλου.

Κατά τον εισαγ­γε­λέα οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι για τους οποί­ους ζήτη­σε ενο­χή έδρα­σαν τιμω­ρη­τι­κά, γεγο­νός που όπως τόνι­σε προ­κύ­πτει από τα ιατρο­δι­κα­στι­κά ευρήματα.

Αντί­θε­τα ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός πρό­τει­νε να κηρυ­χθούν αθώ­οι οι τέσ­σε­ρις αστυ­νο­μι­κοί οι οποί­οι επί­σης αντι­με­τώ­πι­ζαν κατη­γο­ρί­ες για τον θάνα­το του Ζάκ Κωστόπουλου.

Σε όλη τη διάρ­κεια της εισαγ­γε­λι­κής αγό­ρευ­σης ήταν παρό­ντες στο δικα­στή­ριο οι γονείς του Ζακ Κωστό­που­λου και η μητέ­ρα του δολο­φο­νη­μέ­νου Παύ­λου Φύσ­σα, Μάγδα.

Η δίκη θα συνε­χι­στεί τη Δευ­τέ­ρα με αγο­ρεύ­σεις συνη­γό­ρων της οικο­γέ­νειας του θύματος.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο