Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Λιγνάδη: Και τον δεύτερο καταγγέλλοντα βιασμό μήνυσε για ψευδή κατάθεση ο κατηγορούμενος

Για ψευ­δή κατά­θε­ση εγκα­λεί ο κατη­γο­ρού­με­νος ενώ­πιον του ΜΟΔ για βαριές πρά­ξεις σεξουα­λι­κής βίας σε βάρος τριών ανη­λί­κων αγο­ριών και ενός νεα­ρού άνδρα, Δημή­τρης Λιγνά­δης τον δεύ­τε­ρο άντρα που καταγ­γέλ­λει βια­σμό του, το 2015 οπό­τε ήταν ανή­λι­κος, ο οποί­ος ολο­κλή­ρω­σε σήμε­ρα την πολυ­ή­με­ρη κατά­θε­ση του στο δικαστήριο.

Με την ολο­κλή­ρω­ση της κατά­θε­σης του νεα­ρού άντρα, Αιγυ­πτια­κής κατα­γω­γής, η πλευ­ρά του κατη­γο­ρού­με­νου υπέ­βα­λε μήνυ­ση για το αδί­κη­μα της ψευ­δούς κατά­θε­σης , ενέρ­γεια στην οποία είχε προ­βεί και σε βάρος του πρώ­του μάρ­τυ­ρα μετά την κατά­θε­ση του στο δικα­στή­ριο για τον βια­σμό που ισχυ­ρί­ζε­ται ότι υπέστη.

Νωρί­τε­ρα ο εισαγ­γε­λέ­ας ζήτη­σε να απορ­ρι­φθεί το αίτη­μα που κατέ­θε­σε η πλευ­ρά του σκη­νο­θέ­τη-ηθο­ποιού κατά την προη­γού­με­νη συνε­δρί­α­ση για παρά­δο­ση στο δικα­στή­ριο του κινη­τού τού φερό­με­νου ως θύμα­τος ώστε να εντο­πι­στούν οι επι­κοι­νω­νί­ες του από την έναρ­ξη της δίκης και μετά. Ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός τόνι­σε ότι κατη­γο­ρού­με­νος στην υπό­θε­ση είναι ο Δημή­τρης Λιγνά­δης για βια­σμό κατά συρ­ροή και δεν τίθε­ται θέμα έρευ­νας σε βάρος του μάρτυρα.

Το δικα­στή­ριο επι­φυ­λά­χθη­κε να εκδώ­σει την από­φα­ση του.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο