Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Λιγνάδη: 343 ηθοποιοί και δημοσιογράφοι αποδοκιμάζουν μεθόδους και πρακτικές της υπεράσπισης

Με επι­στο­λή τους άνθρω­ποι του θεά­τρου και δημο­σιο­γρά­φοι απο­δο­κι­μά­ζουν μεθό­δους και πρα­κτι­κές της υπε­ρά­σπι­σης του πρώ­ην διευ­θυ­ντή του Εθνι­κού Θεά­τρου, Δ. Λιγνά­δη, και στέ­κο­νται «στο πλευ­ρό των δημο­σιο­γρά­φων, των θυμά­των και των μαρ­τύ­ρων που δέχο­νται δημό­σια επί­θε­ση από τον Αλ. Κού­για για λογα­ρια­σμό του εντο­λέα του».

Ειδι­κό­τε­ρα σημειώ­νουν ότι «μέσω των σχε­δόν καθη­με­ρι­νών ανα­κοι­νώ­σε­ών του, δημο­σιο­γρά­φοι, δικη­γό­ροι, μέλη του καλ­λι­τε­χνι­κού χώρου, παρου­σια­στές πρω­ι­νών εκπο­μπών εναλ­λάσ­σο­νται στον κατά­λο­γο των “σκευω­ρών” και κατο­νο­μά­ζο­νται ως επι­κε­φα­λής μίας “συνω­μο­σί­ας” ενο­χο­ποί­η­σης του κ. Λιγνά­δη ή ενός “δημο­σιο­γρα­φι­κού κυκλώ­μα­τος” που επι­χει­ρεί να “παρα­πλη­ρο­φο­ρή­σει το κοι­νό” για τα όσα λαμ­βά­νουν χώρα στην αίθου­σα του Μει­κτού Ορκω­τού Δικαστηρίου».

Επί­σης καταγ­γέλ­λουν ότι ο συνή­γο­ρος δίνει στη δημο­σιό­τη­τα τα ονό­μα­τα μαρ­τύ­ρων, ευαί­σθη­τα προ­σω­πι­κά δεδο­μέ­να τους και χρη­σι­μο­ποιεί προ­σβλη­τι­κούς χαρακτηρισμούς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο