Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου, αθώος για βιασμό ο κατηγορούμενος

Ένο­χος για κατά­χρη­ση σε ασέλ­γεια της ανή­λι­κης αθλή­τριας του, πριν δέκα χρό­νια, κρί­θη­κε με ομό­φω­νη από­φα­ση του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου ο 39χρονος προ­πο­νη­τής ιστιο­πλο­ΐ­ας, ο οποί­ος απαλ­λά­χθη­κε από το δικα­στή­ριο για την κατη­γο­ρία του βια­σμού κατ’ εξακολούθηση.

Τα μέλη του δικα­στη­ρί­ου δεν συμ­φώ­νη­σαν όσον αφο­ρά την κατη­γο­ρία του βια­σμού που απο­δό­θη­κε στον 39χρονο κατη­γο­ρού­με­νο, καθώς τέσ­σε­ρα μέλη ψήφι­σαν υπέρ της απαλ­λα­γής του για το αδί­κη­μα αυτό, με μειο­ψη­φί­σα­ντες τον πρό­ε­δρο, μία σύνε­δρο και έναν ένορ­κο που έκρι­ναν ότι πρέ­πει να κηρυ­χθεί ένο­χος και για βιασμό.

Οι τέσ­σε­ρις δικα­στές που έκρι­ναν την από­φα­ση δεν υιο­θέ­τη­σαν την πρό­τα­ση του Εισαγ­γε­λέα ο οποί­ος νωρί­τε­ρα είχε ζητή­σει την ενο­χή του προ­πο­νη­τή και για τις δύο κατη­γο­ρί­ες που τον βαρύ­νουν, ζητώ­ντας μόνο την απαλ­λα­γή του για απο­πλά­νη­ση της ανή­λι­κης αθλή­τριας, λόγω της απορ­ρό­φη­σης της πρά­ξης από το βαρύ­τε­ρο αδί­κη­μα της κατά­χρη­σης σε ασέλγεια.

Η ετυ­μη­γο­ρία του δικα­στη­ρί­ου προ­κά­λε­σε έντο­νη συγκί­νη­ση στην μητέ­ρα της 21 ετών σήμε­ρα αθλή­τριας, η οποία ξέσπα­σε σε κλάματα.

Η δια­δι­κα­σία συνε­χί­ζε­ται με την εξέ­τα­ση του αιτή­μα­τος του κατη­γο­ρού­με­νου για ανα­γνώ­ρι­ση ελαφρυντικών.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο