Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: «Όταν ήρθαν οι γονείς της αθλήτριας στο Τμήμα δεν κατήγγειλαν βιασμό»

«Δεν ήθε­λαν να ξεκι­νή­σουν τη δια­δι­κα­σία σε βάρος του προ­πο­νη­τή» οι γονείς της ιστιο­πλό­ου που κατήγ­γει­λε βια­σμό της ενό­σω ήταν ανή­λι­κη, κατέ­θε­σε στην δίκη ενώ­πιον του ΜΟΔ του 39χρονου, ο αστυ­νο­μι­κός στον οποίο είχαν απευ­θυν­θεί πριν περί­που επτά χρό­νια οι γονείς της αθλή­τριας αφό­του ενη­με­ρώ­θη­καν από το παι­δί τους για σεξουα­λι­κή της κακο­ποί­η­ση από τον κατηγορούμενο.

Ο αστυ­νο­μι­κός, που υπη­ρε­τού­σε στην πόλη όπου δια­μέ­νει η οικο­γέ­νεια της 21 ετών σήμε­ρα, αθλή­τριας, κατέ­θε­σε στο δικα­στή­ριο ότι όταν πήγαν οι γονείς της, ανή­λι­κης τότε, ιστιο­πλό­ου στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα δεν του ανέ­φε­ραν για βια­σμό.

Ο μάρ­τυ­ρας απέρ­ρι­ψε τη θέση της οικο­γέ­νειας του φερό­με­νου θύμα­τος ότι δεν είχαν σωστή αντι­με­τώ­πι­ση από την Αστυ­νο­μία, γεγο­νός που τους είχε απο­θαρ­ρύ­νει να καταγ­γεί­λουν τον 39χρονο κατη­γο­ρού­με­νο. Όπως ανέ­φε­ρε ο αστυ­νο­μι­κός: «Δεν μου είπαν οι γονείς για βια­σμό. Εγώ δεν τους παρό­τρυ­να να μην κατα­θέ­σουν, αλλά να προ­σέ­ξουν το παι­δί τους πάνω απ’ όλα και αφού συγκε­ντρώ­σουν άλλα στοι­χεία, να έρθουν σε εμέ­να ή να πάνε στο Ανη­λί­κων. Θα ήμουν τόσο κου­τός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκα­να καλά τη δου­λειά μου, όπως λένε, για­τί δεν πήγαν στην εισαγ­γε­λι­κή αρχή;».

Σύμ­φω­να με τον μάρ­τυ­ρα, οι γονείς της αθλή­τριας «δεν ήθε­λαν να ξεκι­νή­σουν τη δια­δι­κα­σία. Ήρθαν να ρωτή­σουν ποια είναι τα στά­δια αν προ­χω­ρή­σουν και ποια προ­βλή­μα­τα θα αντι­με­τώ­πι­ζαν. Τους είπα ότι θα είμα­στε εχέ­μυ­θοι αλλά δεν μπο­ρού­σα να εξα­σφα­λί­σω ότι δεν θα μαθευ­τεί από κάποιον άλλο. Κατά­λα­βα ότι δεν ήθε­λαν να κατα­θέ­σουν εκεί­νη τη στιγ­μή. Αυτό απο­κό­μι­σα. Είπα­με να έρθουν μόλις συγκε­ντρώ­σουν τα στοι­χεία, αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Στο δικα­στή­ριο κατέ­θε­σε συνα­θλή­τρια της 21χρονης, η οποία κρά­τη­σε απο­στά­σεις από την καταγ­γε­λία σε βάρος του 39χρονου προ­πο­νη­τή, λέγο­ντας πως «αν η Α.. ερχό­ταν να κατα­δι­κά­σει τη σχέ­ση αυτή θα ήμουν μαζί της. Τον βια­σμό δε μπο­ρώ να τον υπο­στη­ρί­ξω. Αν υπήρ­χε έστω και μια αμφι­βο­λία για βια­σμό δεν θα ήμουν σήμε­ρα εδώ».

Η μάρ­τυ­ρας την οποία έχει μηνύ­σει το φερό­με­νο θύμα για ψευ­δορ­κία, κατέ­θε­σε στο δικα­στή­ριο πως υπήρ­χε στε­νή σχέ­ση της συνα­θλή­τριας της με τον προ­πο­νη­τή με την παρό­τρυν­ση των γονιών της . «Υπήρ­χε στε­νή σχέ­ση του προ­πο­νη­τή με τους γονείς της και υπήρ­χε παρα­κί­νη­ση να είναι μαζί σε δια­φο­ρε­τι­κά περι­στα­τι­κά. Θα έπρε­πε να πάμε ας πού­με σε τουρ­νουά και ήθε­λαν η Α.. να πάει με το αμά­ξι του κατη­γο­ρου­μέ­νου. Το ίδιο έγι­νε όταν άλλα­ξε κατη­γο­ρία (στο άθλη­μα) και υπήρ­χε η ίδια παρα­κί­νη­ση προς τον και­νούρ­γιο πλέ­ον προ­πο­νη­τή. Έφτια­χναν φαγη­τό για την Α.., έφτια­χναν και για το νέο προ­πο­νη­τή», ανέ­φε­ρε.

Η μάρ­τυ­ρας ανα­φέρ­θη­κε και σε ταξί­δι στην Ολλαν­δία, όπου είχε δει την Α.. και τον κατη­γο­ρού­με­νο ξαπλω­μέ­νους στο κρε­βά­τι: «Πολ­λές φορές μπο­ρεί να φεύ­γα­με εγώ με τον άλλο αθλη­τή και όταν επι­στρέ­φα­με τους βλέ­πα­με μαζί ξαπλω­μέ­νους στο κρε­βά­τι. Υπήρ­χε το ίδιο μοτί­βο επαφής».

Είπε επί­σης πως όταν η μητέ­ρα της μίλη­σε στην μητέ­ρα του φερό­με­νου θύμα­τος συνι­στώ­ντας της να προ­σέ­χει, εκεί­νη της είχε πει να μην ξανα­μι­λή­σει για την κόρη της.

Στην δική του κατά­θε­ση, μέλος, κατά την επί­μα­χη περί­ο­δο, του ΔΣ του Ναυ­τι­κού Ομί­λου της περιο­χής κατοι­κί­ας της οικο­γέ­νειας της 21χρονης αθλή­τριας, είπε ότι όταν ο πατέ­ρας του φερό­με­νου θύμα­τος έμα­θε από την κόρη του για σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση της από τον προ­πο­νη­τή, ήταν συγκλο­νι­σμέ­νος. Είπε επί­σης ο μάρ­τυ­ρας: «Μου ανέ­φε­ρε πως κάτι κακό έχει συμ­βεί. Δε θυμά­μαι συγκε­κρι­μέ­να τα λόγια. Ότι έγι­νε μια πρά­ξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέ­βη μετα­ξύ του κατη­γο­ρού­με­νου και της Α.., σεξουα­λι­κής φύσης. Ήταν συγκλο­νι­σμέ­νος. Έλε­γε «τι έπα­θα! τι μου έκα­νε!». Δε ρώτη­σα περισσότερα».

Ο μάρ­τυ­ρας είπε πως όταν άκου­σε για την προ έτους καταγ­γε­λία σε βάρος του προ­πο­νη­τή: «Εξε­πλά­γην. Δεν είχα την εντύ­πω­ση τότε, ότι επρό­κει­το για βιασμό».

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο