Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Ρ. Πισπιρίγκου: Μήνυση για ευθύνες των γιατρών που οδήγησαν στην ανακοπή της Τζωρτζίνας κατέθεσε ο συνήγορος της κατηγορουμένης

Με μήνυ­ση κατά των για­τρών του Καρα­μαν­δά­νειου Νοσο­κο­μεί­ου για ευθύ­νες που οδή­γη­σαν τον Απρί­λιο του 2021 στην ανα­κο­πή της Τζωρ­τζί­νας από την οποία το παι­δί έμει­νε τετρα­πλη­γι­κό, ξεκί­νη­σε η σημε­ρι­νή δια­δι­κα­σία ενώ­πιον του ΜΟΔ που δικά­ζει τη Ρού­λα Πισπιρίγκου.

Ο συνή­γο­ρος ζήτη­σε με μήνυ­ση να ερευ­νη­θούν οι για­τροί για σωμα­τι­κή βλά­βη εξ αμέ­λειας από υπό­χρεο αλλά και για τα αδι­κή­μα­τα της ψεύ­δους βεβαί­ω­σης και της ψεύ­δους κατά­θε­σης, καθώς θεω­ρεί πως έκα­ναν λάθος εκτί­μη­ση για την κατά­στα­ση της Τζωρ­τζί­νας και ότι από δική τους ευθύ­νη το παι­δί υπέ­στη ανακοπή.

Επί­σης, ζήτη­σε να κλη­θεί να κατα­θέ­σει στο δικα­στή­ριο η παι­δο­καρ­διο­λό­γος Αγγε­λι­κή Καρα­τζά και να ανα­γνω­σθεί η κατά­θε­ση που έχει δοθεί στο πλαί­σιο της ανά­κρι­σης για τους θανά­τους της Μαλέ­νας και της Ίριδας.

Η εισαγ­γε­λέ­ας Έδρας του ΜΟΔ, ζήτη­σε να γίνει δεκτό αίτη­μα της κατη­γο­ρου­μέ­νης καθώς όπως ανέφερε:

«Έχει προ­κύ­ψει από την απο­δει­κτι­κή δια­δι­κα­σία ότι οι για­τροί κατα­θέ­τουν πως επι­κοι­νώ­νη­σαν μαζί της. Υπάρ­χει λόγος κλή­τευ­σης της κ. Καρα­τζά λοι­πόν για να κατα­θέ­σει. Σχε­τι­κά με το αίτη­μα ανά­γνω­σης του εγγρά­φου της κατά­θε­σής της που ανή­κει σε άλλη δικο­γρα­φία και αφο­ρά τα άλλα παι­διά, θεω­ρώ ότι δεν πρέ­πει να ανα­γνω­σθεί στο παρόν δικο­νο­μι­κό στά­διο. Πρέ­πει να επι­φυ­λα­χθού­με» ανέ­φε­ρε η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο