Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη της Χρυσής Αυγή: Χρονοτριβή της δίκης με διάφορα τεχνάσματα από την εγκληματική οργάνωση

Συνε­χί­στη­κε τις προη­γού­με­νες μέρες στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή στη δια­δι­κα­σία παρου­σί­α­σης των εγγρά­φων, η ανά­γνω­ση πλη­θώ­ρας άσχε­των ουσια­στι­κά με το αντι­κεί­με­νο της δίκης Ερω­τή­σε­ων και Επε­ρω­τή­σε­ων των χρυ­σαυ­γι­τών στη Βου­λή. Η άσκο­πη ανά­γνω­ση συμ­βάλ­λει στη χρο­νο­τρι­βή της δίκης, την οποία — κατά τ’ άλλα — στε­λέ­χη της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης με διά­φο­ρες πρό­σφα­τες δηλώ­σεις τους απο­δί­δουν στο ότι δήθεν δεν προ­κύ­πτουν ενο­χο­ποι­η­τι­κά στοι­χεία που επι­βε­βαιώ­νουν το χαρα­κτή­ρα της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και απο­δει­κνύ­ουν τα οργα­νω­μέ­να εγκλή­μα­τά της!

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι την επι­τά­χυν­ση της δίκης με την απο­κλει­στι­κή της διε­ξα­γω­γή στο Εφε­τείο και την απαλ­λα­γή όλων των μελών της σύν­θε­σης του δικα­στη­ρί­ου από άλλα δικα­στι­κά καθή­κο­ντα ζήτη­σαν πρό­σφα­τα, με παρέμ­βα­σή τους στον πρό­ε­δρο του Τρι­με­λούς Συμ­βου­λί­ου Διοί­κη­σης του Εφε­τεί­ου Αθή­νας, Κ. Στα­μα­διά­νο, οι συνή­γο­ροι της Πολι­τι­κής Αγω­γής, στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Αίτη­μα συνά­ντη­σης για το ίδιο θέμα έχει υπο­βλη­θεί και στον υπουρ­γό Δικαιο­σύ­νης, Μιχ. Καλο­γή­ρου, που εκκρεμεί.

Κατά τ’ άλλα, την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή παρα­βρέ­θη­κε στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής αντι­προ­σω­πεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον γραμ­μα­τέα του, Π. Σκουρ­λέ­τη, συνο­δευό­με­νη από τον επι­κε­φα­λής του Κόμ­μα­τος της Ευρω­παϊ­κής Αρι­στε­ράς, Γκρέ­γκορ Γκί­ζι. Εμφα­νί­στη­καν μάλι­στα επι­κρι­τι­κοί για την καθυ­στέ­ρη­ση της δίκης και ζήτη­σαν την επι­τά­χυν­σή της. Συγκε­κρι­μέ­να, ο Π. Σκουρ­λέ­της ανέ­φε­ρε ότι η πολι­τεία οφεί­λει να κάνει ό,τι επι­βάλ­λε­ται. Αν δεν ζού­με όμως σε… εικο­νι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρ­νη­ση και έχει τη δυνα­τό­τη­τα να επι­τα­χύ­νει τη δίκη. Θυμί­ζου­με ότι από την έναρ­ξή της ακό­μα — ήδη επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — οι συνή­γο­ροι της Πολι­τι­κής Αγω­γής καθώς και πλή­θος κοι­νω­νι­κών φορέ­ων είχαν ζητή­σει από τον υπουρ­γό Δικαιο­σύ­νης να εξα­σφα­λι­στεί η αίθου­σα του Εφε­τεί­ου για τη διε­ξα­γω­γή της, ώστε να μη γίνε­ται μπα­λά­κι μετα­ξύ Εφε­τεί­ου και Κορυ­δαλ­λού και τότε η κυβέρ­νη­ση δήλω­νε αναρ­μό­δια… Η υπο­κρι­σία έχει και τα όριά της!

Οσο για τις «αντι­φα­σι­στι­κές» δηλώ­σεις του γραμ­μα­τέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρ­λέ­τη — με την ευκαι­ρία μάλι­στα της επε­τεί­ου της Απε­λευ­θέ­ρω­σης της Αθή­νας από τους Γερ­μα­νούς ναζί — περί ανά­γκης απο­μό­νω­σης των απο­τρό­παιων ιδε­ών της Χρυ­σής Αυγής, με την παρου­σία του Γκρέ­γκορ Γκί­ζι, που έκα­νε αντί­στοι­χες δηλώ­σεις, αυτές δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν τη σοβα­ρή ευθύ­νη που έχουν οι ίδιοι ως κυβέρ­νη­ση για την προ­κλη­τι­κή παρου­σία της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, όπως φυσι­κά και τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα. Με την αντερ­γα­τι­κή — αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή τους στρώ­νουν το έδα­φος στο ρατσι­σμό και το φασι­σμό, ενώ ανέ­χο­νται πολι­τι­κά και «νομι­μο­ποιούν» τη δρά­ση της. Επι­πλέ­ον, ο ΣΥΡΙΖΑ αξιο­ποιεί το φόβη­τρο της «άκρας δεξιάς» για να εμφα­νί­ζει την πολι­τι­κή του ως το «μικρό­τε­ρο κακό». Δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν ούτε την τερά­στια ευθύ­νη που έχει και η ΕΕ, την οποία λιβα­νί­ζουν, που με την αντι­δρα­στι­κή θεω­ρία των «δύο άκρων», την ανι­στό­ρη­τη εξί­σω­ση του φασι­σμού με τον κομ­μου­νι­σμό, τις κατευ­θύν­σεις για τη λήψη μέτρων κατά του «εξτρε­μι­σμού» και του «ριζο­σπα­στι­σμού», «αλεί­φουν με βού­τυ­ρο το ψωμί» της Χρυ­σής Αυγής, γενι­κό­τε­ρα των φασι­στών στην Ευρώ­πη. Είναι αυτές οι αντι­δρα­στι­κές θεω­ρί­ες που οδή­γη­σαν στον περιο­ρι­σμό ή την απα­γό­ρευ­ση της λει­τουρ­γί­ας και δρά­σης Κομ­μου­νι­στι­κών Κομ­μά­των, στη συμ­με­το­χή σε κυβερ­νή­σεις των συνερ­γα­τών των ναζί σε μια σει­ρά από χώρες της Κεντρι­κής και Ανα­το­λι­κής Ευρώπης.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Δίκη Χρυ­σής Αυγής «απέ­χει από την ολο­κλή­ρω­σή της» – Καθη­με­ρι­νές συνε­δριά­σεις στο Εφε­τείο ζητά η Πολι­τι­κή Αγω­γή στη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο