Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη ΧΑ: Σε λίγο η απόφαση επί των ελαφρυντικών — Αντικομμουνισμός και γελοία επιχειρήματα στις αγορεύσεις των συνηγόρων

Αντί­στρο­φα μετρά ο χρό­νος για την έκδο­ση της από­φα­σης του δικα­στη­ρί­ου επί των ελα­φρυ­ντι­κών. Σε λίγη ώρα, εκτός απρο­ό­πτου, ολο­κλη­ρώ­νο­νται οι αγο­ρεύ­σεις των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης για τα ελα­φρυ­ντι­κά που ζητούν οι εντο­λείς τους και αμέ­σως μετά, αφού δια­σκε­φθεί το δικα­στή­ριο, θα ανα­κοι­νω­θεί η από­φα­σή του επί των σχε­τι­κών αιτη­μά­των των κατηγορουμένων.

Οι αγο­ρεύ­σεις των συνη­γό­ρων των ναζί κινή­θη­καν ανά­με­σα στον ωμό αντι­κομ­μου­νι­σμό με στό­χο το ΚΚΕ, και τη γελοιότητα:

Επι­χει­ρη­μα­το­λο­γώ­ντας για το ελα­φρυ­ντι­κό πρό­τε­ρου σύν­νο­μου βίου ο δικη­γό­ρος του Μιχα­λο­λιά­κου ανα­ρω­τή­θη­κε «τι έκα­νε μέχρι το 2008;». «Όσα ανά­γο­νται στο 1979 ή τη Βαϊ­μά­ρη δεν έχουν καμία σημαία. Έχει πάει πανε­πι­στή­μιο, έχει γρά­ψει εφτά βιβλία, έχει κάνει οικο­γέ­νεια, έχει κάνει γάμο χρι­στια­νι­κό, έχει γρά­ψει ποι­η­τι­κά βιβλία, αυτά έχει κάνει. Αυτός είναι»!!!

Έτε­ρος συνή­γος ανα­ρω­τή­θη­κε «Για­τί ο ναζι­στής έχει βαρύ­τε­ρη μετα­χεί­ρι­ση από έναν βιαστή» 

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως από τους 68 κατη­γο­ρού­με­νους στη δική της Χρυ­σής Αυγής, οι 57 κρί­θη­καν ένο­χοι, είτε για διεύ­θυν­ση είτε για έντα­ξη σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, αλλά και κάποιοι εξ αυτών για κακουρ­γή­μα­τα και πλημμελήματα.

Έντε­κα από τους 68 απηλ­λά­γη­σαν πλή­ρως από το Τρι­με­λές Εφε­τείο Κακουργημάτων.

Αθώ­οι είναι οι εξής:

Αγιο­βλα­σί­της Διονύσιος

Απο­στο­λό­που­λος Γεώργιος

Γαλα­νά­κης Χρήστος

Γαρο­φα­λά­κης Σάββας

Καλ­πι­τζής Γιωργος

Μαυ­ρι­κά­κης Μανώλης

Μπε­νέ­κη Νικολέτα

Περής Γιώρ­γος

Πετρά­κης Γιώργος

Σκορ­δέ­λη Θέμις

Ψιλά­κης Μανώλης

Από τους 57 ένο­χους, οι 7 κρί­θη­καν ένο­χοι μόνο για πλημ­με­λή­μα­τα. Μετα­ξύ αυτών είναι και η Θεώ­νη Σκαρ­πέ­λη, που έχει εμπλα­κεί στο παρελ­θόν σε επι­θέ­σεις κατά αλλο­δα­πών στον Άγιο Παντελεήμονα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο