Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος κομμουνιστοφάγος ο Μπαρμπαρούσης — «Καρφώματα» και αδειάσματα από Παναγιώταρο

«Η μεγα­λύ­τε­ρη μπίζ­να, η εποί­κι­ση της Ελλά­δος» είναι κατά τον πρώ­ην βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής Ηλία Πανα­γιώ­τα­ρο οι ροές προ­σφύ­γων και μετα­να­στών προς τη χώρα μας σύμ­φω­να με όσα είπε απο­λο­γού­με­νος στην δίκη για την εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση. Η σημε­ρι­νή δια­δι­κα­σία ξεκί­νη­σε με την απο­λο­γία του πρώ­ην βου­λευ­τή Κων­στα­ντί­νου Μπα­ρα­μπα­ρού­ση και στη συνέ­χεια με αυτήν του Ηλία Παναγιώταρου.

Και οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης δήλω­σαν πως τους εξέ­φρα­ζε η Χρυ­σή Αυγή από την δεκα­ε­τία του 1990 και προσ­διό­ρι­σαν την ιδε­ο­λο­γι­κή τους τοπο­θέ­τη­ση στον εθνι­κι­στι­κό πατριω­τι­κό χώρο, με τον κ. Πανα­γιώ­τα­ρο να δηλώ­νει επι­πλέ­ον «χρι­στια­νός ορθό­δο­ξος» και τον κ. Μπαρ­μπα­ρού­ση να δηλώ­νει πως τα αρχαιο­ελ­λη­νι­κά σύμ­βο­λα, όπως το γαμ­μά­διο, «δεν θα τα χαρί­σει στον Χίτλερ».

Ηλ. Παναγιώταρος: «Μακάρι να είχαμε στρατιωτική δομή»

Απο­λο­γού­με­νος ο Ηλί­ας Πανα­γιώ­τα­ρος είπε αρχι­κά πως το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας του Παύ­λου Φύσ­σα η Τοπι­κή Νίκαιας ετοί­μα­ζε δια­νο­μή τρο­φί­μων, κάτι που έλε­γαν μέχρι και τις απο­λο­γί­ες τους στο δικα­στή­ριο όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι. Στη συνέ­χεια ωστό­σο ο πρώ­ην βου­λευ­τής τρο­πο­ποί­η­σε τα λεγό­με­νά του όταν από Έδρας ενη­με­ρώ­θη­κε πως οι συγκα­τη­γο­ρού­με­νοί του πλέ­ον ισχυ­ρί­ζο­νται πως η κινη­το­ποί­η­ση της Τοπι­κής αφο­ρού­σε επι­κεί­με­νη ομι­λία του Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου στην περιο­χή. Όπως ανέ­φε­ρε ο κατη­γο­ρού­με­νος «μπο­ρεί να γινό­ταν ομι­λία, δεν το ξέρω, ήξε­ρα για δια­νο­μή μετά από κάποιες ημέρες».

Λίγες μέρες μετά την απο­λο­γία του Νίκου Μίχου, που υπο­στή­ρι­ξε ότι η Χρυ­σή Αυγή δεν προ­έ­βη σε δια­γρα­φές μετά τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα παρό­λο που ‑όπως είπε- εκεί­νος το έθε­σε και στην Κεντρι­κή Επι­τρο­πή και στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα, ο Ηλί­ας Πανα­γιώ­τα­ρος κατέ­θε­σε απο­λο­γού­με­νος ότι «δια­γρά­ψα­με χωρίς εξη­γή­σεις όποιον εμπλε­κό­ταν. Εκεί­νη την ημέ­ρα κλεί­σα­με τα γρα­φεία στη Νίκαια. Τον Πατέ­λη δεν τον ξανα­εί­δα­με στα κεντρικά».

Ωστό­σο τον Πανα­γιώ­τα­ρο δια­ψεύ­δει ο ίδιος ο πυρη­νάρ­χης Νίκαιας Γ. Πατέ­λης, που έχει υπο­στη­ρί­ξει ότι στα­μά­τη­σε να πηγαί­νει στα κεντρι­κά γρα­φεία της Μεσο­γεί­ων όταν προ­φυ­λα­κί­στη­κε, ενώ έχει επι­βε­βαιώ­σει την τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία του με τον Ι. Λαγό, στην οποία ο περι­φε­ρειάρ­χης Πει­ραιά τον δια­βε­βαιώ­νει «Γιώρ­γο μένεις».

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή ήταν η απά­ντη­ση του κατη­γο­ρού­με­νου Πανα­γιώ­τα­ρου για τον αν είναι σε γνώ­ση του τέτοια τηλε­φω­νή­μα­τα, στα οποία ο Ι. Λαγός είναι σε επι­κοι­νω­νία με άτο­μα της Τοπι­κής που κατη­γο­ρού­νται για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα. «Αυτές τις διερ­γα­σί­ες σε αυτούς που έκα­ναν τις διερ­γα­σί­ες…», είπε με νόη­μα ο πρώ­ην βου­λευ­τής «δεί­χνο­ντας» τον Ι. Λαγό.

Λίγο αργό­τε­ρα ο Πανα­γιώ­τα­ρος «άδεια­σε» και πάλι τη Νίκαια λέγο­ντας «αν κάποιοι στην κατα­σκή­νω­ση στη Νέδα είχαν πάει και κάνα­νε ό,τι κάνα­νε, ήταν δικιά τους θέση. Αν τα είχα­με δει πριν, δεν θα είχε γίνει τίπο­τα ούτε στο Κερα­τσί­νι ούτε στο Πέρα­μα ούτε πουθενά».

Για το αν η Χρυ­σή Αυγή είχε στρα­τιω­τι­κή δομή ο πρώ­ην βου­λευ­τής είπε: «Μακά­ρι να ήταν για­τί ο μόνος θεσμός που λει­τουρ­γεί σήμε­ρα είναι ο στρα­τός καθώς μπο­ρεί να αντε­πε­ξέλ­θει σε σει­σμούς, λιμούς, κατα­πο­ντι­σμούς όταν τίπο­τε άλλο δεν λει­τουρ­γεί. Γι’ αυτό λέω μακά­ρι η Χρυ­σή Αυγή να λει­τουρ­γού­σε ως στρα­τιω­τι­κή μονά­δα». Σε ερώ­τη­ση για τη στρα­τιω­τι­κή ενδυ­μα­σία σχο­λί­α­σε ότι δεν υπήρ­χε «dress code».

Όταν ερω­τή­θη­κε αν στα συσ­σί­τια της Χρυ­σής Αυγής πήγαι­ναν και αλλο­δα­ποί, ο πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­της βου­λευ­τής είπε ότι «τους αλλο­δα­πούς τους ταΐ­ζουν τόσες ΜΚΟ. Είναι χορ­τά­τοι. Ο Έλλη­νας πει­νά­ει σήμερα».

Για την κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση σε βάρος του σχε­τι­κά με τους πυρο­βο­λι­σμούς στην κηδεία του χου­ντι­κού πρα­ξι­κο­πη­μα­τία Νικ. Ντερ­τι­λή τον Ιανουά­ριο του 2013, ο Πανα­γιώ­τα­ρος είπε «ισχύ­ει ό,τι σας είπε νωρί­τε­ρα ο Μπαρμπαρούσης».

Πρό­ε­δρος: Για τον ναζι­στι­κό χαιρετισμό;

Ηλ. Πανα­γιώ­τα­ρος: Δεν προ­βλέ­πε­ται από το κόμ­μα ναζι­στι­κός χαιρετισμός

Πρό­ε­δρος: Εδώ πριν ο κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης μας είπε ότι το κάνει για­τί του αρέσει

Ηλ. Πανα­γιώ­τα­ρος: Υπήρ­χε κατη­γο­ρη­μα­τι­κή εντο­λή «το χέρι κάτω»

Πρό­ε­δρος: Τότε για­τί κάποιοι χαι­ρε­τού­σαν έτσι; Υπάρ­χουν φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο, ένας μεγά­λος αριθ­μός. Υπάρ­χει γρα­πτή οδη­γία να μη χαι­ρε­τά­τε έτσι;

Κ. Μπαρμπαρούσης: «Δαιμονοποιήθηκαν τα αρχαία ελληνικά σύμβολα επειδή τα χρησιμοποίησε ο Χίτλερ»

Ο κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης δήλω­σε πως δεν είναι κομ­μου­νι­στής «για­τί οι κομ­μου­νι­στές εδώ είναι εχθροί της Ελλά­δας», δεν είναι καπι­τα­λι­στής «για­τί και αυτοί έχουν κάνει παρό­μοια εγκλή­μα­τα (σ.σ.: με τους κομ­μου­νι­στές)… κρε­μά­γα­νε παι­διά στην Κύπρο» και δεν είναι εθνι­κο­σο­σια­λι­στής «για­τί οι Γερ­μα­νοί έχουν κάνει εγκλή­μα­τα εδώ». Μάλι­στα σε ερώ­τη­ση της προ­έ­δρου για­τί ανα­φέρ­θη­κε στον εθνι­κο­σο­σια­λι­σμό, ο κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης απά­ντη­σε «για να μην το ξεχά­σω για­τί ξέρω πως σας ενδια­φέ­ρει αυτό».

Ο κατη­γο­ρού­με­νος είπε πως για πρώ­τη φορά κατέ­βη­κε υπο­ψή­φιος σε περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές με την Χρυ­σή Αυγή το 2010 μετά από πρό­τα­ση που είχε δεχθεί σε ένα μνη­μό­συ­νο που είχε πάει για τους ανθρώ­πους «έσφα­ξε ο Άρης Βελου­χιώ­της… Ένα Σύνταγ­μα ολό­κλη­ρο Κυρια­κή του Πάσχα» και ότι επει­δή πήγε πολύ καλά και είχε εκλε­γεί πρώ­τος σε σταυ­ρούς το 2012 συμ­φώ­νη­σε να κατέ­βει και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές. Μέχρι το 2010, όπως είπε, πήγαι­νε σε εκδη­λώ­σεις για την Έξο­δο του Μεσο­λογ­γί­ου και σε άλλες για τις «σφα­γές από τους συμμορίτες».

Πηγές: ΑΠΕ / Εφη­με­ρί­δα των Συντακτών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο