Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απέρριψε η έδρα το αίτημα για φυσική παρουσία των προστατευόμενων μαρτυρων

Απέρ­ρι­ψε το δικα­στή­ριο το αίτη­μα της υπε­ρά­σπι­σης των Χρυ­σαυ­γι­τών για φυσι­κή παρου­σία των προ­στα­τευό­με­νων μαρ­τύ­ρων, στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής. Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι υπέρ του αιτή­μα­τος είχε ταχθεί η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας.

Μέσω ηχη­τι­κής τηλε­διά­σκε­ψης θα κατα­θέ­σουν στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής οι προ­στα­τευό­με­νοι μάρ­τυ­ρες, μετά την από­φα­ση του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των να μην δεχθεί το αίτη­μα της υπε­ρά­σπι­σης για φυσι­κή παρου­σία τους στο δικαστήριο.

Το αίτη­μα των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρου­μέ­νων, για απο­κά­λυ­ψη των στοι­χεί­ων και φυσι­κή παρου­σία των πέντε μαρ­τύ­ρων στο βήμα του μάρ­τυ­ρα, απορ­ρί­φθη­κε την Τρί­τη από το δικα­στή­ριο το οποίο έκρι­νε ότι οι κατα­θέ­σεις τους πρέ­πει να δοθούν, σύμ­φω­να με τον αρχι­κό προ­γραμ­μα­τι­σμό για «λόγους απο­τε­λε­σμα­τι­κής προ­στα­σί­ας τους από πιθα­νό εκφο­βι­σμό ή αντεκ­δί­κη­ση και προς εξα­σφά­λι­ση της απρό­σκο­πτης μαρ­τυ­ρί­ας τους».

Έτσι οι μάρ­τυ­ρες κατά την επό­με­νη συνε­δρί­α­ση, της 30ής Οκτω­βρί­ου, στην αίθου­σα των φυλα­κών Κορυ­δαλ­λού, θα βρί­σκο­νται στη ΓΑΔΑ και η εξέ­τα­ση τους ανα­μέ­νε­ται να γίνει μέσω ηχη­τι­κής τηλε­διά­σκε­ψης και με αλλοιω­μέ­νη τη φωνή.

Μια στη Χρυ­σή Αυγή και μια στο… πέτα­λο οι εισαγγελείς

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο