Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο φυρερίσκος Νίκος Μιχαλολιάκος — Πλήθος φορέων καλούν σε συγκέντρωση

Δίκη Χρυ­σής Αυγής: Με την απο­λο­γία του φυρε­ρί­σκου Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου — του αδια­φι­λο­νί­κη­του ηγέ­τη τής, και κατά την κατη­γο­ρία, δομη­μέ­νης εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή — ολο­κλη­ρώ­νο­νται οι απο­λο­γί­ες 4,5 χρό­νια μετά την έναρ­ξη της Δίκης της Χρυ­σής Αυγής και ενώ οι εγκλη­μα­τί­ες κυκλο­φο­ρούν ελεύθεροι.

Σε συγκέ­ντρω­ση και πορεία στο Εφε­τείο Αθη­νών καλεί  σήμε­ρα, Τετάρ­τη 6 Νοέμ­βρη, το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο. Η συγκέ­ντρω­ση θα γίνει στις 8.30 το πρωί, στο Μετρό. Κάλε­σμα συγκέ­ντρω­σης στο Εφε­τείο απηύ­θυ­ναν και αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές ομά­δες και οργα­νώ­σεις, φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι και μαζι­κοί φορείς.

Η ώρα της λογο­δο­σί­ας της ηγε­σί­ας έχει πλέ­ον φτά­σει, δηλώ­νουν οι δικη­γό­ροι Πολι­τι­κής Αγω­γής των Αιγύ­πτιων αλιερ­γα­τών στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής Θανά­σης Καμπα­γιάν­νης, Δημή­τρης Ζώτος, Κώστας Παπα­δά­κης και Κώστας Σκαρ­μέ­ας. Οι τρεις δικη­γό­ροι απευ­θύ­νουν κάλε­σμα σε συλ­λα­λη­τή­ριο έξω από το Εφετείο.

Ο Μιχα­λο­λιά­κος είναι ο ιδρυ­τής της Χρυ­σής Αυγής και ο αδιαμ­φι­σβή­τη­τος ηγέ­της της από το 1980 που πρω­το­εμ­φα­νί­στη­κε το πρώ­το περιο­δι­κό “Χρυ­σή Αυγή” μέχρι και σήμε­ρα. Ήξε­ρε τα πάντα και τίπο­τα δεν γινό­ταν χωρίς δική του εντο­λή. Όλοι οι πρώ­ην βου­λευ­τές τον κάλυ­ψαν. Οι προ­στα­τευό­με­νοι μάρ­τυ­ρες όμως «καί­νε» τον Νίκο Μιχα­λο­λιά­κο. «Το “ok” το έδι­νε ο Μιχα­λο­λιά­κος, το έλε­γε στο Λαγό, ο Λαγός στον “πυρη­νάρ­χη” και οι εντο­λές εκτε­λού­νταν» δήλω­σε ένας προ­στα­τευό­με­νος μάρτυρας.

«Ο αρχηγός της υπό μανδύα πολιτικού κόμματος εγκληματικής οργάνωσης»

Ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του κόμ­μα­τος καλεί­ται να αντι­κρού­σει σωρεία σημεί­ων και στοι­χεί­ων της δικο­γρα­φί­ας που του απο­δί­δουν τον ρόλο αρχη­γού εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, του από­λυ­του γνώ­στη όλων των ενερ­γειών μελών της Χρυ­σής Αυγής και κύριου υπεύ­θυ­νου για αυτές. Στην δικο­γρα­φία τονί­ζε­ται πως η οργά­νω­ση “υπό τον μαν­δύα πολι­τι­κού κόμ­μα­τος” επι­διώ­κει με την χρή­ση βίας, με την κατα­πά­τη­ση δικαιω­μά­των των άλλων, να επι­βά­λει τις αρχές της οι οποί­ες “είναι ποι­νι­κά αδιά­φο­ρες”. Τόσο ο εισαγ­γε­λέ­ας και οι ανα­κρί­τριες που χει­ρί­στη­καν την υπό­θε­ση, όσο και οι εφέ­τες που εξέ­δω­σαν το παρα­πεμ­πτι­κό βού­λευ­μα, ουσια­στι­κά έχουν ήδη απα­ντή­σει στο επι­χεί­ρη­μα που ακού­στη­κε ήδη από κάποιους εκ των κατη­γο­ρου­μέ­νων δια της ερώ­τη­σης προς το δικα­στή­ριο “διώ­κο­μαι για τις ιδέ­ες μου;”. Η απά­ντη­ση που δίνουν είναι σαφής στο ότι η Χρυ­σή Αυγή διώ­κε­ται για βίαιες πρά­ξεις και ενέρ­γειες ο πυρή­νας των οποί­ων είναι η επι­βο­λή και επι­κρά­τη­ση των αρχών της.

Ο έχων κατά το παρα­πεμ­πτι­κό βού­λευ­μα “από­λυ­τη απε­ριό­ρι­στη και αδιαμ­φι­σβή­τη­τη εξου­σία” στην “στρα­τιω­τι­κής δομής και ιεραρ­χί­ας” οργά­νω­ση, θα εμφα­νι­στεί για πρώ­τη φορά στο δικα­στή­ριο που εδώ και σχε­δόν πέντε χρό­νια εξε­τά­ζει αν ισχύ­ει το παρα­πεμ­πτι­κό βού­λευ­μα που θεω­ρεί πως “ το ναζι­στι­κού τύπου μόρ­φω­μα Χρυ­σή Αυγή” είναι μία βίαιη, μισαλ­λό­δο­ξη, ρατσι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση που δρα υπό τον μαν­δύα πολι­τι­κού κόμ­μα­τος το οποίο κινεί­ται εκτός του Συντάγματος.

Ο ρόλος του Μιχαλολιάκου

«Από τους σκλη­ρούς δίσκους του Μιχα­λο­λιά­κου όπου περιέ­χο­νται πλή­θος ομι­λιών που δεν δημο­σιο­ποιού­νταν (απευ­θύ­νο­νταν στον στε­νό­τε­ρο κύκλο των μυη­μέ­νων) προ­κύ­πτει: η προ­σή­λω­ση μέχρι και σήμε­ρα στον εθνι­κο­σια­λι­σμό (τον οποίο δημό­σια η οργά­νω­ση απο­κή­ρυτ­τε), η προ­σχη­μα­τι­κή κομματική/κοινοβουλευτική λει­τουρ­γία με δεδο­μέ­νη την απα­ξία απέ­να­ντι στο δημο­κρα­τι­κό πολί­τευ­μα, η ύπαρ­ξη ομά­δων κρού­σης (“ταγ­μά­των εφό­δου”) στην καρ­διά της οργάνωσης.

Για τις επι­μέ­ρους κακουρ­γη­μα­τι­κές υπο­θέ­σεις, προ­κύ­πτει από έγγρα­φα, βίντεο, ηχη­τι­κά και κατα­θέ­σεις ότι ο Μιχα­λο­λιά­κος: συγκά­λυ­ψε την πολι­τι­κή ταυ­τό­τη­τα των Χρυ­σαυ­γι­τών που επι­τέ­θη­καν στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες (“δεν ήταν δικοί μας άνθρω­ποι”), γνώ­ρι­ζε από το ίδιο βρά­δυ τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα στο Κερα­τσί­νι (κατα­θέ­σεις Μίχου και Σπί­νου) και συμ­με­τεί­χε στη συγκά­λυ­ψη της δρά­σης του τάγ­μα­τος εφό­δου την επο­μέ­νη (σε δημό­σιες δηλώ­σεις περί “περα­στι­κού” Ρου­πα­κιά, ιδιω­τι­κές συνο­μι­λί­ες πχ κλή­ση σε Δεβε­λέ­κο να μην ανα­γνω­ρί­σει Ρου­πα­κιά, κάλυ­ψη Νίκαιας σε συνέ­ντευ­ξη στον Καλό­γη­ρο στις 26/9/2013, κλπ).

Όταν πλέ­ον τα στοι­χεία της σύν­δε­σης της Χρυ­σής Αυγής (κομ­μα­τι­κή κινη­το­ποί­η­ση το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας) και του Ρου­πα­κιά (στε­λέ­χους του 5μελούς της Νίκαιας) με τον φόνο του Παύ­λου Φύσ­σα είχαν κατα­στεί αδιά­σει­στα, ο Μιχα­λο­λιά­κος ανέ­λα­βε σε συνέ­ντευ­ξη στον Χατζη­νι­κο­λά­ου (17/9/2015) “την πολι­τι­κή ευθύ­νη για τη δολο­φο­νία στο Κερα­τσί­νι”, όχι όμως και την ποι­νι­κή ευθύ­νη. Πρό­κει­ται για άμε­ση παρα­δο­χή του ρόλου που είχε ο κομ­μα­τι­κός μηχα­νι­σμός της Χρυ­σής Αυγής στο έγκλη­μα, απο­λύ­τως κατα­δι­κα­στι­κή για τον Μιχα­λο­λιά­κο με δεδο­μέ­νο ότι ούτε δια­γρα­φή των υπευ­θύ­νων της Νίκαιας υπήρ­ξε (απο­λο­γί­ες Πατέ­λη, Μίχου και Λαγού) ούτε κλεί­σι­μο των γρα­φεί­ων της (ομο­λο­γία Μιχα­λο­λιά­κου στις 26/9/2013), σε αντί­θε­ση με τους εκ των υστέ­ρων ισχυ­ρι­σμούς (απο­λο­γία Πανα­γιώ­τα­ρου)« (Πηγή: jailgoldendawn.com).

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής

«Η ώρα της λογο­δο­σί­ας της ηγε­σί­ας της Χρυ­σής Αυγής για τα εγκλή­μα­τα των ταγ­μά­των εφό­δου, η ώρα για την οποία το αντι­φα­σι­στι­κό κίνη­μα επι­χει­ρη­μα­το­λο­γού­σε και πάλε­ψε επί δεκα­ε­τί­ες, έχει πλέ­ον φτά­σει. Η απο­λο­γία του Μιχα­λο­λιά­κου στις 6 Νοεμ­βρί­ου σημα­το­δο­τεί την ολο­κλή­ρω­ση της απο­δει­κτι­κής δια­δι­κα­σί­ας στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής και ανοί­γει το δρό­μο για την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση και την έκδο­ση της δικα­στι­κής από­φα­σης», τονί­ζουν οι δικη­γό­ροι και προσθέτουν:

Αυτήν ακρι­βώς τη στιγ­μή, τα θύμα­τα και οι οικο­γέ­νειές τους δεν πρέ­πει να νιώ­σουν μόνοι. Ενώ­νου­με κι εμείς της φωνή μας, ως δικη­γό­ροι πολι­τι­κής αγω­γής που εκπρο­σω­πού­με θύμα­τα της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης της Χρυ­σής Αυγής, και καλού­με σε συλ­λα­λη­τή­ριο στο Εφε­τείο στις 6 Νοεμ­βρί­ου. Για να ξεχει­λί­σουν οι δρό­μοι από αλλη­λεγ­γύη και για να ακου­στεί δυνα­τά το μήνυ­μα της κοι­νω­νί­ας ενά­ντια στον φασι­σμό. Καμία επα­νά­παυ­ση, μέχρι την ορι­στι­κή κατα­δί­κη της Χρυ­σής Αυγής ως εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και την παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία των κατη­γο­ρού­με­νων ηγε­τι­κών στε­λε­χών και μελών της».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο