Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Από βδομάδα ξεκινάνε οι απολογίες των χρυσαυγιτών — Τα ονόματα και η σειρά απολογιών

Στην τελι­κή ευθεία μπαί­νει η Δίκη της Χρυ­σής Αυγής με τις απο­λο­γί­ες των χρυ­σαυ­γι­τών. Σύμ­φω­να με το jailgoldendawn.com, «στις 18 Ιου­νί­ου ολο­κλη­ρώ­νε­ται η εξέ­τα­ση του τελευ­ταί­ου μάρ­τυ­ρα του Μιχα­λο­λιά­κου και μετά τους τελι­κούς σχο­λια­σμούς, στις 19 Ιου­νί­ου ανα­μέ­νε­ται να κλη­θούν οι πρώ­τοι κατη­γο­ρού­με­νοι: η Πρό­ε­δρος Μαρία Λεπε­νιώ­τη έχει ήδη προ­α­ναγ­γεί­λει ότι θα καλού­νται τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρού­με­νοι την ημέ­ρα. Θυμί­ζου­με ότι η απο­λο­γία είναι δικαί­ω­μα – και όχι υπο­χρέ­ω­ση – του κατη­γο­ρού­με­νου, ο οποί­ος μπο­ρεί να ασκή­σει και το δικαί­ω­μά του στη σιωπή.

Η σει­ρά των κατη­γο­ρου­μέ­νων είναι κανο­νι­κά αλφα­βη­τι­κή, γι’ αυτό εξάλ­λου ο πρώ­τος κατη­γο­ρού­με­νος που καλεί­ται είναι ο Ιωάν­νης Άγγος, μέλος της Ασφά­λειας της τοπι­κής οργά­νω­σης Νίκαιας της Χρυ­σής Αυγής, κατη­γο­ρού­με­νος για έντα­ξη σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση και απλή συνέρ­γεια στην ανθρω­πο­κτο­νία Φύσ­σα. Πρό­κει­ται για το άτο­μο που εντό­πι­σε τον Παύ­λο Φύσ­σα στο Κοράλ­λι τη νύχτα της δολο­φο­νί­ας και ειδο­ποί­η­σε τηλε­φω­νι­κά τους Χρυ­σαυ­γί­τες που προ­σήλ­θαν οργα­νω­μέ­να με πομπή μηχα­νών και αυτο­κι­νή­των, ανά­με­σά τους και ο Ρουπακιάς.

Ωστό­σο, η υπε­ρά­σπι­ση Μιχα­λο­λιά­κου έχει ήδη υπο­νο­ή­σει ότι θα ζητή­σει αλλα­γή της αλφα­βη­τι­κής σει­ράς των απο­λο­γιών των κατη­γο­ρου­μέ­νων και θα προ­τεί­νει η σει­ρά που θα τηρη­θεί να είναι ανά υπό­θε­ση: πρώ­τα δηλα­δή οι 18 κατη­γο­ρού­με­νοι για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα, μετά οι 5 για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες, στη συνέ­χεια οι κατη­γο­ρού­με­νοι για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές και τέλος οι κατη­γο­ρού­με­νοι για έντα­ξη και διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Προ­φα­νής σκο­πός της υπε­ρά­σπι­σης Μιχα­λο­λιά­κου είναι να βρε­θεί ο “Αρχη­γός” – ει δυνα­τόν – στο τέλος.

Όπως μπο­ρεί­τε να δεί­τε στον παρα­κά­τω πίνα­κα, η σει­ρά που θα τηρη­θεί (αλφα­βη­τι­κή ή ανά υπό­θε­ση) δια­φο­ρο­ποιεί κατά πολύ το πώς θα εξε­λι­χθεί η δια­δι­κα­σία. Έτσι, με την εξέ­τα­ση κατ’ αλφα­βη­τι­κή σει­ρά οι (πρώ­ην και νυν) βου­λευ­τές Αλε­ξό­που­λος, Αρβα­νί­της και Γερ­με­νής θα απο­λο­γη­θούν πιθα­νόν μέσα στην πρώ­τη εβδο­μά­δα. Αντί­θε­τα αν ακο­λου­θη­θεί η σει­ρά ανά υπό­θε­ση, το δικα­στή­ριο θα ακού­σει την απο­λο­γία Ρου­πα­κιά άμε­σα (αριθ­μός 11, αντί για αριθ­μό 52 στην αλφα­βη­τι­κή σει­ρά). Η από­φα­ση για τη σει­ρά θα ληφθεί από το δικαστήριο.

apologies xrusis augis

Οι δικά­σι­μες ημέ­ρες του μήνα Ιου­νί­ου είναι οι ακόλουθες:

18/06/2019: 362η μέρα – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (το δικα­στή­ριο συνε­δριά­ζει στην αίθου­σα των γυναι­κεί­ων φυλακών).
19/06/2019: 363η μέρα – ΕΦΕΤΕΙΟ (το δικα­στή­ριο συνε­δριά­ζει στην Αίθου­σα Τελετών).
20/06/2019: 364η μέρα – ΕΦΕΤΕΙΟ.
21/06/2019: 365η μέρα – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.
24/06/2019: 366η μέρα – ΕΦΕΤΕΙΟ.
25/06/2019: 367η μέρα – ΕΦΕΤΕΙΟ.
26/06/2019: 368η μέρα – ΕΦΕΤΕΙΟ.
27/06/2019: 369η μέρα – ΕΦΕΤΕΙΟ.
28/06/2019: 370ή μέρα – ΕΦΕΤΕΙΟ.

Οι συνε­δριά­σεις ξεκι­νούν στις 9πμ, η είσο­δος για το κοι­νό είναι ελεύ­θε­ρη και γίνε­ται με την επί­δει­ξη αστυ­νο­μι­κής ταυτότητας».

Πηγή: jailgoldendawn.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο