Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αφετηρία για συγκροτημένη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η επίθεση στον χώρο Αντίπνοια το 2008

Οργα­νω­μέ­νη και συστη­μα­τι­κή δρά­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης από το 2008, με την επί­θε­ση στον χώρο Αντί­πνοια, δέχε­ται το δικα­στή­ριο με την από­φα­ση του επί της ενο­χής. Σύμ­φω­να με το δικα­στή­ριο, είναι ένο­χοι για έντα­ξη σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση δύο από τους ήδη κατα­δι­κα­σθέ­ντες αμε­τά­κλη­τα για την επί­θε­ση στον κοι­νω­νι­κό χώρο.

Αντί­στοι­χα, ως δρά­ση της οργά­νω­σης δέχε­ται επί­σης τη δολο­φο­νία του εργά­τη Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν, την επί­θε­ση στον χώρο Συνερ­γείο, αλλά και παλαιό­τε­ρη επί­θε­ση στην Κρή­τη σε βάρος Πακι­στα­νών εργα­τών. Και αυτό για­τί κρί­θη­καν ένο­χοι ως μέλη της οργά­νω­σης οι δύο κατα­δι­κα­σθέ­ντες ήδη σε κάθειρ­ξη 21 ετών ο καθέ­νας, δρά­στες της δολο­φο­νί­ας του Λουκ­μάν, ένας από την υπό­θε­ση του χώρου Συνερ­γείο καθώς και ο πυρη­νάρ­χης της τοπι­κής της Χρυ­σής Αυγής στην Ιεράπετρα.

Συνο­λι­κά, από τους 65 κατη­γο­ρού­με­νους κρί­θη­καν ένο­χοι για εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση οι 50, με τους 7 πρώ­ην βου­λευ­τές πρώ­ην μέλη του Πολι­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Χρυ­σής Αυγής, να θεω­ρού­νται διεύ­θυν­ση της Οργά­νω­σης. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως πρό­κει­ται για τους Νίκο Μιχα­λο­λιά­κο, Ηλία Κασι­διά­ρη, Χρή­στο Παπ­πά, Ιωάν­νη Λαγό, Γιώρ­γο Γερ­με­νή, Ηλία Πανα­γιώ­τα­ρο και Αρτέ­μη Ματθαιόπουλο.

Να σημειω­θεί ότι μετά την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου να μετα­τρέ­ψει την κατη­γο­ρία της από­πει­ρας ανθρω­πο­κτο­νί­ας σε επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη, όσον αφο­ρά στην επί­θε­ση σε μέλη του ΠΑΜΕ, το εν λόγω αδί­κη­μα παρα­γρά­φε­ται τον Σεπτέμ­βριο του 2021.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο