Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν είμαι Χρυσαυγίτης, ρωτήστε και τον Τσακανίκα!!!- Από βδομάδα οι απολογίες βουλευτών

Στη Δίκη της Χρυ­σής Αυγής απο­λο­γή­θη­κε σήμε­ρα εις εκ των δολο­φό­νων του μερο­κα­μα­τιά­ρη Λουκ­μάν Σαχ­ζάντ, ο Χρή­στος Στερ­γιό­που­λος ο οποί­ος κυκλο­φο­ρεί ελεύ­θε­ρος για­τί η Δικαιο­σύ­νη του ανα­γνώ­ρι­σε το ελα­φρυ­ντι­κό της καλής συμπεριφοράς!!!

Ο Στερ­γί­ο­που­λος απο­λο­γή­θη­κε σήμε­ρα για την κατη­γο­ρία έντα­ξης σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση ξεκί­νη­σε, ο οποί­ος για να αρνη­θεί την κατη­γο­ρία επι­κα­λέ­στη­κε τον κατη­γο­ρού­με­νο για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα Γ. Τσα­κα­νί­κα: «Τον γνώ­ρι­σα στη φυλα­κή, μου έδω­σε χαρ­τί ότι δεν έχω σχέ­ση με τη Χρυ­σή Αυγή».

Πρό­ε­δρος: Για­τί ξέρει ο Τσα­κα­νί­κας όλα τα μέλη και τους υπο­στη­ρι­κτές της Χρυ­σής Αυγής; Για­τί το λέτε έτσι; Ήταν στέ­λε­χος ο Τσακανίκας;

Χρ. Στερ­γιό­που­λος: Φαντά­ζο­μαι πως ναι

Ακο­λού­θη­σε η απο­λο­γία του Διο­νύ­ση Λια­κό­που­λου που έχει κατα­δι­κα­στεί αμε­τά­κλη­τα σε κάθειρ­ξη 21 ετών και πέντε μηνών μαζί με τον συγκα­τη­γο­ρού­με­νό του Χρή­στο Στερ­γιό­που­λο για την ανθρω­πο­κτο­νία με ρατσι­στι­κό κίνη­τρο του Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν, αλλά του ανα­γνω­ρί­στη­κε το ελα­φρυ­ντι­κό της καλής συμπε­ρι­φο­ράς μετά την τέλε­ση της πρά­ξης και έτσι απο­φυ­λα­κί­στη­κε έχο­ντας εκτί­σει ποι­νή έξι ετών και τεσ­σά­ρων μηνών.

Οι ερω­τή­σεις της έδρας εστί­α­σαν στα αντι­κεί­με­να που βρέ­θη­καν στο σπί­τι του κατά τις έρευ­νες της αστυ­νο­μί­ας μετά τη δολο­φο­νία (μαχαί­ρια πετα­λού­δα, 121 φυλ­λά­δια της Χρυ­σής Αυγής, αυτο­κόλ­λη­το της οργά­νω­σης, φυσίγ­για, αερο­βό­λο), με τον Δ. Λια­κό­που­λο να ισχυ­ρί­ζε­ται ότι του αρέ­σει το κυνή­γι και το ψάρε­μα, ενώ για τα φυλ­λά­δια είπε ότι ήταν ψηφο­δέλ­τια που τα είχε από το 2012 στο σπί­τι του για να το χρη­σι­μο­ποιεί ως γρα­φι­κή ύλη.

Ωστό­σο, η έδρα επι­σή­μα­νε στον κατη­γο­ρού­με­νο ότι επρό­κει­το για προ­ε­κλο­γι­κά φυλ­λά­δια με τίτλο «Για­τί να ψηφί­σω Χρυ­σή Αυγή» και επέ­με­νε να ρωτά­ει τον Δ. Λια­κό­που­λο για την αμε­τά­κλη­τη από­φα­ση του Μει­κτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου που έχει ανα­γνω­ρί­σει το ρατσι­στι­κό κίνη­τρο του εγκλήματος.

Πρό­ε­δρος: Με τη ΧΑ έχε­τε σχέση;

Λια­κό­που­λος: Καμία. Ούτε φίλους εκεί. Ούτε υπο­στη­ρι­κτής είμαι. Ούτε σε απλή εκδή­λω­ση δεν έχω πάει.

Πρό­ε­δρος: Βρέ­θη­καν ορι­σμέ­να αντι­κεί­με­να στο σπί­τι σας.

Λια­κό­που­λος: Μαχαί­ρια, ψηφο­δέλ­τια, μία σφε­ντό­να. Τα βρή­καν όταν έκα­ναν έλεγ­χο σπί­τι μου. Ήταν 50–70.

Πρό­ε­δρος: Όλων των κομ­μά­των τα ψηφοδέλτια;

Λια­κό­που­λος: Όχι, μόνο της ΧΑ. Ήταν προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δος, ήρθαν σε καφε­τέ­ρια και τα μοί­ρα­σαν κάποια άτο­μα, έδω­σαν σε όλους μας, εγώ τα μάζε­ψα όλα της παρέ­ας, για γρα­φι­κή ύλη.

Πρό­ε­δρος: Άλλων κομ­μά­των είχατε;

Λια­κό­που­λος: Όχι, δεν μου είχαν μοι­ρά­σει από άλλο κόμμα.

«Η από­φα­ση αυτή δεί­χνει ότι είχα­τε μίσος προς αλλο­δα­πούς, ανθρώ­πους δια­φο­ρε­τι­κούς από εσάς», επα­να­λάμ­βα­νε η πρό­ε­δρος του δικα­στη­ρί­ου και επει­δή ο κατη­γο­ρού­με­νος αρνού­νταν το ρατσι­στι­κό κίνη­τρο, η πρό­ε­δρος επα­να­λάμ­βα­νε ότι πρό­κει­ται για αμε­τά­κλη­τη απόφαση.

Πρό­ε­δρος: Η από­φα­ση λέει ότι είχα­τε ρατσι­στι­κό μένος. Γιατί;

Λια­κό­που­λος: Δεν κινη­θή­κα­με, δεν υπάρ­χει κάποιος μάρτυρας.

Πρό­ε­δρος: Το Δικα­στή­ριο λέει ότι έτσι νιώ­σα­τε. Γιατί;

Λια­κό­που­λος: Εγώ ούτε ρατσι­στής είμαι, ούτε έχω σχέ­ση με τη ΧΑ, ούτε ήξε­ρα στην αρχή ότι ήταν αλλο­δα­πός. Και Έλλη­νας να ήταν το ίδιο θα έκανα.

Πρό­ε­δρος: Δηλα­δή αν κάποιος είναι μπρο­στά με ποδή­λα­το και έκα­νε ζιγκ-ζαγκ ο ενδει­κνυό­με­νος τρό­πος ήταν αυτός, να βγά­λε­τε μαχαίρι;

Λια­κό­που­λος: Ήταν λάθος, το έχω πει πολ­λές φορές, δεν μπο­ρώ να το γυρί­σω πίσω, έχω ζητή­σει συγ­γνώ­μη από την οικο­γέ­νεια επα­νει­λημ­μέ­νες φορές. Δεν είμαι ρατσι­στής και δεν έχω σχέ­ση με τη ΧΑ. Ήταν λάθος.

Περί­που έξι κατη­γο­ρού­με­νοι υπο­λεί­πο­νται, προ­κει­μέ­νου τη σκυ­τά­λη των απο­λο­γιών να λάβει η πρώ­ην κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα της Χρυ­σής Αυγής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο