Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δηλώσεις πίστης «στον ισόθεο Αδόλφο Χίτλερ»

Είναι ναζι­στές, θεω­ρούν ότι ανή­κουν στη μεγά­λη Ελλη­νι­κή Λευ­κή οικο­γέ­νεια, ό,τι κάνουν το επι­βάλ­λει το εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κό καθή­κον, υμνούν τον Χίτλερ, ακό­μα και σήμε­ρα τον νιώ­θουν να τους οδη­γεί στον «Μεγά­λο Αγώνα».

«Νοιώ­θου­με Εκεί­νον (σ.σ. τον Χίτλερ) να μας οδη­γεί», τονί­ζει σε σχε­τι­κό άρθρο ο αρχη­γός της Χρυ­σής Αυγής Ν. Μιχα­λο­λιά­κος. Δηλώ­νουν «ευγε­νής τάξη και ότι προ­σβλέ­πουν στο ίδιο όρα­μα (…) πιστοί του ισό­θε­ου Αδόλ­φου Χίτλερ». Σε σχε­τι­κό σημεί­ω­μα που απευ­θύ­νουν σε Ελλη­νες μαθη­τές υπο­γραμ­μί­ζουν πως «με τον κομ­μου­νι­στή δεν συζη­τάς, τον πολε­μάς μέχρι θανά­του».

Τα παρα­πά­νω είναι μόνο μερι­κά στοι­χεία από το υλι­κό που κατέ­θε­σε στη δια­δι­κα­σία των εγγρά­φων η Πολι­τι­κή Αγω­γή την Πέμ­πτη, πρώ­τη μέρα έναρ­ξης της δίκης της Χρυ­σής Αυγής μετά τις καλο­και­ρι­νές δια­κο­πές και αφο­ρά άρθρα στο περιο­δι­κό της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης που επι­βε­βαιώ­νουν για πολ­λο­στή φορά τον ναζι­στι­κό χαρα­κτή­ρα της. Εκτός από τα άρθρα του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου, στε­λέ­χη της Χρυ­σής Αυγής σε αφιε­ρώ­μα­τα του περιο­δι­κού με φωτο­γρα­φί­ες του Αδόλ­φου Χίτλερ, του Ρού­ντολφ Ες, της σβά­στι­κας, υπο­γρά­φουν ναζι­στι­κά κεί­με­να. Ενδει­κτι­κά αναφέρουμε:

Αρθρα του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου στο περιο­δι­κό «Χρυ­σή Αυγή» με τίτλο «Χίτλερ για χίλια χρό­νια». Ο Αδόλ­φος Χίτλερ ο μακε­λά­ρης των λαών και του λαού της πατρί­δας μας απο­κα­λεί­ται από τον αρχη­γό της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, που ξεχει­λί­ζει θαυ­μα­σμό και όχι μόνο, «ορα­μα­τι­στής της Νέας Ευρώ­πης», «συνε­πής στον λόγο του» (στο αιμα­το­κύ­λι­σμα), «μεγά­λος ορα­μα­τι­στής στην υπη­ρε­σία του Μεγά­λου Αγώ­να», «Ο Μεγά­λος Ανδρας του Εικο­στού Αιώ­να, ο εμψυ­χω­τής και από­στο­λος της Επα­να­στά­σε­ως του Αγκυ­λω­τού Σταυ­ρού». Στο άρθρο ανα­φέ­ρει, επί­σης, ότι «ερί­γη­σαν και επό­νε­σαν οι καρ­διές των Γερ­μα­νών, Γάλ­λων (…) στο φρι­χτό μήνυ­μα του τέλους του Αρχη­γού, όλοι αυτοί που επί­στε­ψαν στα μεγά­λα ιδα­νι­κά της Εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κής Επα­να­στά­σε­ως νοιώ­θουν παγω­μέ­νοι (…) χωρίς την παρου­σία και την καθο­δή­γη­ση Εκεί­νου (…) Σήμε­ρα (…) Ανθρω­ποι της Λευ­κής Φυλής τιμούν την μνή­μη του Μεγά­λου Αρχη­γού και τολ­μούν απέ­να­ντι στην λυσ­σώ­δη προ­πα­γάν­δα των νικη­τών ν’ αντι­τάσ­σουν την χαλύ­βδι­νη πίστη τους και να ξεδι­πλώ­νουν στον αγέ­ρα τα μαυ­ρο­κόκ­κι­να λάβα­ρα με τον Αγκυ­λω­τό Σταυ­ρό, τα λάβα­ρα της Μεγά­λης Επα­να­στά­σε­ως του αιώ­να μας (…)». Και επι­βε­βαιώ­νει στο σχε­τι­κό άρθρο ο αρχη­γός Μιχα­λο­λιά­κος: «Είμα­στε οι Πιστοί Στρα­τιώ­τες της Εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κής ιδέ­ας και τίπο­τα άλλο (…) στη μνή­μη Εκεί­νου» (του Χίτλερ). Ανα­φέ­ρει τους ναζί «λεγό­με­νους εγκλη­μα­τί­ες πολέ­μου», απο­κα­λεί τον Ρού­ντολφ Ες «σεβά­σμιο γέρο­ντα» και συνε­χί­ζει: «Υπάρ­χου­με και συνε­χί­ζου­με την Μάχη για την τελι­κή νίκη της Ράτσας μας (…) υψώ­νου­με το δεξί χέρι ψηλά (…) μας επι­βάλ­λει η Στρα­τιω­τι­κή μας τιμή και το Εθνι­κο­σο­σια­λι­στ­κό μας καθή­κον (…) και κραυ­γά­ζου­με HEIL XITLER!»…

Σε άλλο τεύ­χος του περιο­δι­κού, τα SS απο­κα­λού­νται ο πρώ­τος «συνει­δη­τός Ευρω­παϊ­κός στρα­τός υπε­ρά­σπι­σης της Φυλής και του πολι­τι­σμού της», ότι «περι­λαμ­βά­νουν στις τάξεις τους το εκλε­κτό­τε­ρο άνθος της Ευρω­παϊ­κής νεο­λαί­ας», ότι «Είναι φορείς της Αριας παρά­δο­σης». Σε ένα από τα πολ­λά αφιε­ρώ­μα­τα στον Χίτλερ, αρνού­νται ότι «οι πρά­ξεις αυτές (σ.σ. των ναζι­στών) είχαν συστη­μα­τι­κό και μεθο­δευ­μέ­νο χαρα­κτή­ρα και ότι δια­τά­χθη­καν συστη­μα­τι­κές γενο­κτο­νί­ες από την εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κή ηγε­σία (…)». Ως παρα­μυ­θο­λο­γία «ανα­λύ­ο­νται» τα στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης (…). Μάλι­στα απο­φαί­νο­νται ότι το έγκλη­μα των Γερ­μα­νών ήταν ότι αντί να θάβουν τους νεκρούς τους έκαι­γαν στα κρε­μα­τό­ρια! «Ο μύθος των θαλά­μων αερί­ων (…) σκη­νο­θε­τη­μέ­νη απά­τη της πολι­τι­κής ιστο­ρί­ας, Εβραϊ­κή προ­πα­γάν­δα», γρά­φουν χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο του Γ. Μάστο­ρα στο περιο­δι­κό της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης σημειώ­νε­ται ως παρα­χά­ρα­ξη της ιστο­ρι­κής αλή­θειας η 9η Μάη (η Αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη των Λαών). Σ’ ένα επί­σης από τα αφιε­ρώ­μα­τα στον Χίτλερ περι­λαμ­βά­νε­ται άρθρο με τίτλο «Ιστο­ρία του εθνι­κο­σο­σια­λι­σμού σύνο­ψη ιδε­ο­λο­γι­κών θέσε­ων της ΧΑ». Επι­πρό­σθε­τα, «κατα­γρά­φε­ται» σε τεύ­χος του περιο­δι­κού της το γνω­στό πλέ­ον άρθρο του υπαρ­χη­γού Χρ. Παπ­πά που υμνεί τον Αδόλ­φο Χίτλερ, το άρθρο (γνω­στό και αυτό) του Ηλία Κασι­διά­ρη για τον Χίτλερ και την «ανα­γεν­νη­τι­κή πορεία του εθνι­κο­σο­σια­λι­σμού». Υπάρ­χει και άρθρο των χρυ­σαυ­γι­τών, για το μέλ­λον της Ευρώ­πης αν επι­κρα­τού­σε ο εθνικοσοσιαλισμός…

Μετα­φυ­σι­κή διά­στα­ση λαμ­βά­νει το αίμα για την εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κή ναζι­στι­κή οργά­νω­ση, «το αίμα φαί­νε­ται να λαμ­βά­νει ρόλο Πνεύ­μα­τος, το σημά­δι υπάρ­χει βαθιά, καθο­ρί­ζει την ταυ­τό­τη­τα και την ύπαρ­ξή μας μαζί με το αίμα του Ελλη­νι­κού Πολι­τι­σμού, αυτός είναι ο λόγος που αγω­νι­ζό­μα­στε για την φυλε­τι­κή καθα­ρό­τη­τα, αυτή φέρει τις ρίζες και την ταυ­τό­τη­τα». Ενδει­κτι­κό, τέλος, και το επι­στη­μο­νι­κο­φα­νές άρθρο που ανα­φέ­ρει ότι «οι μιγά­δες, το έχει παρα­δε­χθεί η επι­στή­μη από συγκε­κρι­μέ­νες μετρή­σεις, έχουν το υψη­λό­τε­ρο ποσο­στό ψυχι­κών παθή­σε­ων, αντί­θε­τα στους καθα­ρούς φυλε­τι­κά λαούς είναι πολύ μικρό­τε­ρο». Σχε­τι­κά επι­πλέ­ον κεί­με­να περί «φωτιάς και τσε­κου­ριού στους νοθευ­τές της ράτσας», περί του ότι «το ελλη­νι­κό έθνος ανή­κει σε μια ευρύ­τε­ρη φυλε­τι­κή οικο­γέ­νεια, της Λευ­κής Αρί­ας Ομο­ε­θνί­ας», περί «φυλε­τι­κής Ψυχής» κ.ά.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο