Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελπίδα για επιτάχυνση της δίκης των ναζί χρυσαυγιτών

Συνά­ντη­ση με τον τον πρό­ε­δρο του Τρι­με­λούς Συμ­βου­λί­ου Διοί­κη­σης του Εφε­τεί­ου Αθη­νών, πρό­ε­δρο Εφε­τών Κων­στα­ντί­νο Στα­μα­διά­νο είχε σήμε­ρα αντι­προ­σω­πεία των συνη­γό­ρων Πολι­τι­κής Αγω­γής στην δίκη της Χρυ­σής Αυγής προ­κει­μέ­νου να εξευ­ρε­θούν λύσεις για την επι­τά­χυν­ση της διαδικασίας.

Σύμ­φω­να με τους συνη­γό­ρους, ο κ. Στα­μα­διά­νος δεσμεύ­θη­κε για την ικα­νο­ποί­η­ση αιτη­μά­των που ήδη έχει υπο­βά­λει η Πολι­τι­κή Αγω­γή. Έτσι τα μέλη της σύν­θε­σης του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των απαλ­λάσ­σο­νται από τον Ιανουά­ριο και μέχρι τη λήξη της δίκης, από κάθε άλλη υπη­ρε­σία. Επί­σης η διε­ξα­γω­γή της δίκης θα γίνε­ται κατά κανό­να κυρί­ως στο Εφε­τείο αντί του Κορυ­δαλ­λού με προ­ο­πτι­κή την πλή­ρη και απο­κλει­στι­κή διε­ξα­γω­γή της στην αίθου­σα τελε­τών του Εφε­τεί­ου. Τέλος θα προσ­διο­ρί­ζο­νται δικά­σι­μοι που θα υπερ­βαί­νουν τις 15 το μήνα, από τις οποί­ες σε πρώ­τη φάση μόνο οι 3 ή 4 θα διε­ξά­γο­νται στον Κορυδαλλό.

Σε γρα­πτή δήλω­σή της η Πολι­τι­κή Αγω­γή μετα­ξύ άλλων ανα­φέ­ρει: «Αναμ­φι­σβή­τη­τα οι εξαγ­γε­λί­ες είναι θετι­κές και αντα­πο­κρί­νο­νται στα αιτή­μα­τα επι­τά­χυν­σης και ποιο­τι­κής διε­ξα­γω­γής της δίκης. Προσ­δο­κού­με στην υλο­ποί­η­σή τους, στην οποία και θα συμ­βά­λου­με. Το αίτη­μα απο­κλει­στι­κής διε­ξα­γω­γής της δίκης στο Εφε­τείο και λήξης επι­τέ­λους των συνε­δριά­σε­ων στον Κορυ­δαλ­λό το συντο­μό­τε­ρο δυνα­τό παρα­μέ­νει εκκρε­μές». Οι συνή­γο­ροι τονί­ζουν επί­σης ότι δεν έχει αντα­πο­κρι­θεί ακό­μη ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης στο αίτη­μά τους για συνά­ντη­ση που του έχουν υπο­βά­λει εδώ και έναν μήνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο