Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πολιτική αγωγή ζητά να συνεχιστεί κανονικά η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης

Ξεκί­νη­σε χτες η δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, μετά τη δια­κο­πή λόγω της ανα­στο­λής της λει­τουρ­γί­ας των δικα­στη­ρί­ων εξαι­τί­ας του κορονοϊού.

Η δια­δι­κα­σία συνε­χί­ζε­ται με τις αγο­ρεύ­σεις των υπε­ρα­σπι­στών των χρυ­σαυ­γι­τών. Από τις 15 Ιού­νη, σύσ­σω­μη η Πολι­τι­κή Αγω­γή (δολο­φο­νία Φύσ­σα, δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις σε Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες και στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ) έχει προ­βεί σε δήλω­ση — επι­στο­λή προς τον πρό­ε­δρο του Τρι­με­λούς Συμ­βου­λί­ου Διοί­κη­σης του Εφε­τεί­ου, επι­ση­μαί­νο­ντας «για άλλη μία φορά τον κίν­δυ­νο η δίκη να μην τερ­μα­τι­στεί μέσα στα εύλο­γα χρο­νι­κά όρια, αλλά να υπο­βλη­θεί σε περι­πέ­τεια νέας παρά­τα­σης απροσ­διό­ρι­στης διάρ­κειας, ιδί­ως εάν, πράγ­μα μη απο­κλειό­με­νο από τις μέχρι τώρα προ­βλέ­ψεις, τα δικα­στή­ρια ξανα­κλεί­σουν λόγω του κορο­νοϊ­ού τους επι­κεί­με­νους χει­με­ρι­νούς μήνες».

Η Πολι­τι­κή Αγω­γή ζητά την καθη­με­ρι­νή διε­ξα­γω­γή της δίκης καθ’ όλο το υπο­λει­πό­με­νο διά­στη­μα του μηνός Ιού­νη και όλο τον Ιού­λη, καθώς επί­σης και το Σεπτέμ­βρη 2020 και μετά, εφό­σον χρεια­στεί. Ακό­μα, ζητά λήψη μέτρων, ώστε να εξα­ντλού­νται τα χρο­νι­κά όρια κάθε μίας δικα­σί­μου και να απο­φεύ­γο­νται φαι­νό­με­να πρό­ω­ρης λήξης, ή και ματαί­ω­σης των συνε­δριά­σε­ων εξαι­τί­ας απου­σί­ας συνη­γό­ρων που έχουν σει­ρά να αγο­ρεύ­σουν. Τηρου­μέ­νων των ανω­τέ­ρω προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων, θεω­ρεί επί­σης βέβαιη τη δυνα­τό­τη­τα λήξης της ακρο­α­μα­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας και των αγο­ρεύ­σε­ων μέχρι τον Οκτώ­βρη 2020, οπό­τε και είναι ενδε­χό­με­νο να κλεί­σουν τα δικα­στή­ρια ξανά λόγω του κορονοϊού.

Μάλι­στα, τονί­ζει ότι «και αν ακό­μα η ακρο­α­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία και οι αγο­ρεύ­σεις δεν ολο­κλη­ρω­θούν μέχρι τον Οκτώ­βρη 2020, θεω­ρού­με ότι συντρέ­χουν όλες οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις η δίκη να συνε­χι­στεί και να μη δια­κο­πεί εκ νέου σε καμία περί­πτω­ση εξαι­τί­ας των μέτρων του κορο­νοϊ­ού, όχι μόνο λόγω της μεγά­λης σημα­σί­ας και της πολύ μεγά­λης διάρ­κειας αυτής μέχρι τώρα (θυμί­ζου­με ότι είχε ξεκι­νή­σει στις 20/4/2015), αλλά και λόγω του ότι η αίθου­σα τελε­τών του Εφε­τεί­ου Αθη­νών, στην οποία διε­ξά­γε­ται, απο­δε­δειγ­μέ­να πλη­ροί όλες τις απαι­τού­με­νες προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την τήρη­ση μέτρων ασφαλείας».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο