Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα των εισαγγελέων ορίστηκε αρχικά για τις 18 Δεκεμβρίου

Δίκη Χρυ­σής Αυγής: Στις 18 Δεκεμ­βρί­ου ανα­μέ­νε­ται η ώρα της εισαγ­γε­λέ­ως έδρας στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής με την πρό­τα­ση επί της ενο­χής των κατη­γο­ο­ρυ­μέ­νων. Το δικα­στή­ριο διευ­κρί­νι­σε πως αν η εισαγ­γε­λέ­ας, Αδα­μα­ντία Οικο­νό­μου, δεν είναι έτοι­μη μέχρι τότε, θα της δωθεί και άλλος χρόνος.

Σήμε­ρα, στο δικα­στή­ριο, η υπε­ρά­σπι­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων υπέ­βα­λε ένστα­ση ακυ­ρό­τη­τας του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου ως προς το αδί­κη­μα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Οι συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης έκα­ναν επί­κλη­ση της Σύμ­βα­σης του Παλέρ­μο, η οποία κυρώ­θη­κε από την Ελλά­δα και προ­βλέ­πει ότι το αδί­κη­μα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης προ­ϋ­πο­θέ­τει την επι­δί­ω­ξη οικο­νο­μι­κού οφέ­λους. Οι συνή­γο­ροι επι­κα­λέ­στη­καν και την άπο­ψη του εφέ­τη Νίκου Σαλά­τα, ο οποί­ος είχε μειο­ψη­φί­σει στο Συμ­βού­λιο Εφε­τών που εξέ­δω­σε το παρα­πεμ­πτι­κό βού­λευ­μα για τη Χρυ­σή Αυγή. Η θέση του κ. Σαλά­τα ήταν πως δεν στοι­χειο­θε­τεί­ται το αδί­κη­μα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, επει­δή δεν προ­κύ­πτει ότι οι κατη­γο­ρού­με­νοι έδρα­σαν με στό­χο να προ­σπο­ρί­σουν οικο­νο­μι­κό όφελος.

Οι συνή­γο­ροι πολι­τι­κής αγω­γής αντέ­κρου­σαν τις θέσεις της υπε­ρά­σπι­σης, τονί­ζο­ντας ρητά πως η Σύμ­βα­ση του Παλέρ­μο προ­βλέ­πει κάθε έννο­μη τάξη (σσ χώρα) είναι ελεύ­θε­ρη να επι­λέ­ξει τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά που θα προσ­δώ­σει στο αδί­κη­μα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Όπως υπο­στή­ρι­ξαν, η επι­δί­ω­ξη οικο­νο­μι­κού οφέ­λους απο­τε­λεί επι­βα­ρυ­ντι­κή περίσταση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο