Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Καίνε» Μιχαλολιάκο — Παναγιώταρο οι συνομιλίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ σημα­ντι­κά είναι τα στοι­χεία που βλέ­πουν το φως της δημο­σιό­τη­τας αυτές τις μέρες, στο πλαί­σιο της δια­δι­κα­σί­ας ανά­γνω­σης εγγρά­φων στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή.

Θυμί­ζου­με ότι στη χτε­σι­νή δικά­σι­μο, κατά την παρα­πά­νω δια­δι­κα­σία, ανα­γνώ­στη­κε τηλε­φω­νι­κή συνο­μι­λία (από άρση τηλε­φω­νι­κού απορ­ρή­του) του στρα­το­λο­γη­τή του Ρου­πα­κιά, χρυ­σαυ­γί­τη Νικό­λα­ου Απο­στό­λου (υπεύ­θυ­νος των ταγ­μά­των εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής του Πει­ραιά), που είναι πράγ­μα­τι απο­κα­λυ­πτι­κή, αφού ακού­γε­ται ξεκά­θα­ρα ότι ο Παύ­λος Φύσ­σας ήταν στοχοποιημένος.

Ιδιαί­τε­ρα απο­κα­λυ­πτι­κές όμως είναι και οι συνο­μι­λί­ες του πρώ­ην υπαρ­χη­γού της Χρυ­σής Αυγής Αντώ­νη Ανδρου­τσό­που­λου, γνω­στού και ως «Περί­αν­δρου», που κατα­δι­κά­στη­κε αμε­τά­κλη­τα για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας του Δημή­τρη Κου­σου­ρή, όταν τον Ιού­νη του 1998 ο τότε φοι­τη­τής υπέ­στη επί­θε­ση έξω από την Ευελ­πί­δων από τάγ­μα εφό­δου 10 ατό­μων με ρόπα­λα, με επι­κε­φα­λής τον τότε υπαρ­χη­γό της.

Στις τηλε­φω­νι­κές συνο­μι­λί­ες, μετα­ξύ άλλων, ακού­με τον Ανδρου­τσό­που­λο να εμπλέ­κει τον αρχη­γό της Χρυ­σής Αυγής, Ν. Μιχα­λο­λιά­κο και τον βου­λευ­τή της Ηλ. Πανα­γιώ­τα­ρο στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση κατά του Κου­σου­ρή. Ανα­φέ­ρει σχε­τι­κά: «Αν ανοί­ξω το στό­μα μου στέλ­νω φυλα­κή για φυσι­κό αυτουρ­γό τον Πανα­γιώ­τα­ρο και ηθι­κό τον Μιχα­λο­λιά­κο (…), αν πω την αλή­θεια, ότι ένας από αυτούς είναι ο Πανα­γιώ­τα­ρος και ότι με έβα­λε ο Μιχαλολιάκος …».

Στο βίντεο πάνω μπο­ρεί­τε να ακού­σε­τε το σχε­τι­κό ηχη­τι­κό. Πρό­κει­ται για από­σπα­σμα από κατα­γε­γραμ­μέ­νη συνο­μι­λία που είχε ο Α. Ανδρου­τσό­που­λος και η οποία είχε απο­κα­λυ­φθεί από το «Έθνος» στις 2 Νοέμ­βρη 2014. 

Στο σημείο αυτό πρέ­πει να επι­ση­μαν­θεί ότι οι παρα­πά­νω ανα­φο­ρές του Ανδρου­τσό­που­λου, οι οποί­ες άλλω­στε έχουν δημο­σιο­ποι­η­θεί στον Τύπο εδώ και πολύ και­ρό, σε συν­δυα­σμό και με την πιο πάνω αμε­τά­κλη­τη από­φα­ση κατα­δί­κης του, η οποία ανα­γνώ­στη­κε σε προη­γού­με­νη δικά­σι­μο και ανα­φέ­ρει ότι στη συγκε­κρι­μέ­νη από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας εμπλέ­κο­νται και άλλα άτο­μα της Χρυ­σής Αυγής που δεν ταυ­το­ποι­ή­θη­καν, δημιουρ­γούν σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για το γεγο­νός ότι δεν έχει δια­τα­χθεί ακό­μα από την Εισαγ­γε­λία ούτε καν η διε­νέρ­γεια σχε­τι­κής προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης, ενώ επί­κει­ται άμε­σα η παρα­γρα­φή της ποι­νι­κής ευθύ­νης τους!

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο