Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κακιά στιγμή» η δολοφονία του Παύλου Φύσσα σύμφωνα με τον χρυσαυγίτη οδηγό του Ρουπακιά

«Κακιά στιγ­μή» η δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα. «Δεν έχω σχέ­ση με το γεγο­νός, δεν ήμουν καν στην Αμφιά­λη. Μοί­ρα­ζα τρι­κά­κια της Χρυ­σής Αυγής κοντά στα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής στη Νίκαια εκεί­νη την ώρα».

Αυτό ισχυ­ρί­στη­κε στην απο­λο­γία του ο, κατά τη δικο­γρα­φία, συνο­δη­γός τού Γιώρ­γου Ρου­πα­κιά το βρά­δυ που σκό­τω­σε τον Παύ­λο Φύσ­σα, Ιωάν­νης Καζαν­τζό­γλου που κατη­γο­ρεί­ται ως άμε­σος συνερ­γός στην ανθρωποκτονία.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος απέ­δω­σε τα δεκά­δες τηλε­φω­νή­μα­τα που είχε με μέλη της οργά­νω­σης τη νύχτα της 17ης Σεπτεμ­βρί­ου 2013, πριν και μετά τη δολο­φο­νία του μου­σι­κού, σε συνεν­νο­ή­σεις που είχαν ενό­ψει ομι­λί­ας που θα είχε στην Τοπι­κή ο βου­λευ­τής Γιάν­νης Λαγός κατά την οποία θα απηύ­θυ­νε χαι­ρε­τι­σμό και ο αρχη­γός του κόμ­μα­τος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Για τον λόγο αυτό συνα­ντή­θη­κε όπως είπε με τον Ρου­πα­κιά, που έφε­ρε με το αυτο­κί­νη­τό του από τα κεντρι­κά γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής δύο πακέ­τα με τρι­κά­κια, και αφού τα πήρε ξεκί­νη­σε να τα μοι­ρά­ζει. Ξέχα­σε μάλι­στα στο αυτο­κί­νη­το το κινη­τό του για­τί μίλη­σε ενό­σω ήταν με τον Ρου­πα­κιά και το άφη­σε στον ουρα­νό του αυτοκινήτου.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος, που φέρε­ται ότι ήταν εκεί­νος που ενη­μέ­ρω­σε τον πυρη­νάρ­χη της Νίκαιας για να συγκρο­τη­θεί το τάγ­μα εφό­δου που κατα­δί­ω­ξε τον μου­σι­κό προ­κά­λε­σε την έντο­νη αντί­δρα­ση της Μάγδας Φύσ­σα όταν υπο­στή­ρι­ξε πως δεν γνώ­ρι­ζε τον 34χρονο. Και επί­σης πως ψεύ­δο­νται δύο μάρ­τυ­ρες που κατέ­θε­σαν πως ο Φύσ­σας είχε ενο­χο­ποι­η­θεί από την Τοπι­κή, τρεις με τέσ­σε­ρις μήνες πριν την δολο­φο­νία του.

Σύμ­φω­να με την Καθη­με­ρι­νή, ο Καζαν­τζό­γλου είπε πως είχε ξεχά­σει το κινη­τό του πάνω στο καπό του αυτο­κι­νή­του του Ρου­πα­κιά επι­χει­ρώ­ντας να δικαιο­λο­γή­σει πώς βρέ­θη­κε στο ντου­λα­πά­κι του οχήματος.

Ο Ιω. Καζαν­τζό­γλου έπε­σε σε αντι­φά­σεις όταν κλή­θη­κε να απα­ντή­σει πώς ο Γ. Ρου­πα­κιάς τον τοπο­θε­τεί στην Αμφιά­λη το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας και ενώ και ο Ι.Άγγος πριν λίγες ημέ­ρες είπε απο­λο­γού­με­νος ότι ο Καζαν­τζό­γλου ήταν ο μόνος που ενη­με­ρώ­θη­κε από τον ίδιο πως κάποια άτο­μα τον ενο­χλού­σαν στην καφε­τέ­ρια «Κοράλ­λι».

Εισ: Ναι αλλά κάτι τέτοιο δε λέει ο Ρου­πα­κιάς στην απο­λο­γία του, εσείς μήνυ­μα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελά­τε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορού­σα­τε εκεί­νο το βράδυ;

Κατηγ: Ένα μαύ­ρο παντελόνι.

Εισ: Για­τί εδώ ανα­φέ­ρουν ότι φορά­τε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγ: Βεβαί­ως, ναι, εγώ το εξη­γώ ότι με βάση μια απο­λο­γία του Ρου­πα­κιά έχει γίνει ένα γαϊ­τα­νά­κι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισ: Πώς εξη­γεί­τε την απο­λο­γία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξη­γεί­ται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτη­σα εξε­τά­σεις, δακτυ­λο­σκο­πι­κές κλπ. Αυτή τη στιγ­μή με έχουν προ­δι­κά­σει, με έχουν βγά­λει δολο­φό­νο, σε τάγ­μα­τα εφό­δου. Ζητάω τις κάμε­ρες και ως δια μαγεί­ας έχουν εξα­φα­νι­στεί οι κάμε­ρες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρου­πα­κιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρου­πα­κιάς έχει δώσει πολ­λές δια­φο­ρε­τι­κές κατα­θέ­σεις και ναι, κάποια στιγ­μή, φόρα­γα αυτή τη φόρ­μα στα γρα­φεία της Νίκαιας. Το αν φόρα­γα εκεί­νο το βρά­δυ φόρα­γα εκεί­νη τη φόρ­μα… Συγ­γνώ­μη αλλά είναι το πρώ­το μου δικα­στή­ριο εμέ­να δε με γνω­ρί­ζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσ­σα και αυτή τη στιγ­μή έχω την άμε­ση συνέρ­γεια που δεν έχει κανείς άλλος…

Εισ: Η Χρυ­σού­λα Ρου­πα­κιά είπε ότι εκεί­νο το βρά­δυ φορού­σα­τε μία λευ­κή φόρμα.

Κατηγ: Δηλα­δή αν εγώ πω για μία γυναί­κα με κόκ­κι­νη φού­στα σημαί­νει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπα­τε εδώ ότι το κινη­τό το ξεχά­σα­τε στον ουρα­νό του αυτο­κι­νή­του αλλά εδώ μας είπε ότι ότι του το είχαν δώσει…

Κατηγ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Όχι κα Εισαγγελεύ.

Σε άλλο σημείο, η πάρε­δρος του δικα­στη­ρί­ου επε­σή­μα­νε στον κατη­γο­ρού­με­νο πως η Τοπι­κή Οργά­νω­ση της Νίκαιας είχε στο­χο­ποι­ή­σει τον Παύ­λο Φύσ­σα μήνες πριν, σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες, με τον Καζαν­τζό­γλου να χαρα­κτη­ρί­ζει προ­βλη­μα­τι­κούς και τους δύο μάρ­τυ­ρες, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι δεν γνώ­ρι­ζε τον Φύσ­σα προσωπικά.

Παρ: Για­τί πιστεύ­ε­τε ότι ο Ρου­πα­κιάς έκα­νε ότι έκανε;

Κατηγ: Ήταν με την οικο­γέ­νεια του στη Χρυ­σή Αυγή. Οικο­γε­νειάρ­χης. Ήρε­μος άνθρω­πος. Βοη­θού­σε στα πάντα. Θεω­ρώ ότι το γεγο­νός οφεί­λε­ται σε μία κακιά στιγ­μή. Αιφ­νι­διά­στη­κε. Τον τρα­βού­σαν να τον βγά­λουν από το αυτο­κί­νη­το και αντέ­δρα­σε με αυτό τον τρό­πο που εγώ τον κατα­κρί­νω. Φεύ­γεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε… και μέσα σε ένα λεπτό τρά­βη­ξε μαχαίρι.

Κατηγ: Αψυ­χο­λό­γη­τη αυτό που έκα­νε τι να πω;

Εξερ­χό­με­νος από τη δικα­στι­κή αίθου­σα και αφού το δικα­στή­ριο είχε δια­κό­ψει, η Μάγδα Φύσ­σα σηκώ­θη­κε όρθια και του απηύ­θυ­νε το λόγο. «Καζαν­τζό­γλου, δεν τον ήξε­ρες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξε­ρες…», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά η μητέ­ρα του Παύ­λου Φύσσα. 

Στη συνέ­χεια, ακο­λού­θη­σε ο Ελπ. Καλα­ρί­της που κατη­γο­ρεί­ται ότι ήταν μέλος του τάγ­μα­τος εφό­δου της Νίκαιας. Ο ίδιος υπο­στή­ρι­ξε ότι ήταν συνε­χώς στο σπί­τι του το μοι­ραίο βρά­δυ και ότι βγή­κε μόνο το επό­με­νο πρωί για να πάει στο σχο­λείο τα παι­διά του. «Η Χρυ­σή Αυγή ήταν ανερ­χό­με­νο κόμ­μα και φοβό­μα­σταν ένα τέτοιο γεγο­νός, μια προ­βο­κά­τσια. Και έτσι έγι­νε. Μπλέ­ξα­με όλοι» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Η δίκη συνε­χί­ζε­ται αύριο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο