Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή διαδικασία μετά την αμφισβήτηση της εισαγγελέως από την πρόεδρο

Στις 11 το πρωί θα συνε­χι­στεί η δια­δι­κα­σία στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, που χθες είχε μία απρό­σμε­νη εξέ­λι­ξη καθώς η πρό­ε­δρος ουσια­στι­κά κάλε­σε την εισαγ­γε­λέα Έδρας είτε να διευ­κρι­νί­σει την ήδη υπο­βλη­θεί­σα πρό­τα­ση της για τις εκτί­σεις των ποι­νών είτε να τη συμπληρώσει.

Παράλ­λη­λα ζήτη­σε να προ­σκο­μι­στούν στο δικα­στή­ριο από την Εισαγ­γε­λία Εφε­τών τα βου­λεύ­μα­τα που αφο­ρούν τον Γιάν­νη Λαγό προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί αν κατα­γρά­φε­ται σε αυτά παρα­βί­α­ση των όρων που του έχουν επι­βλη­θεί, θέμα τερά­στιας σημα­σί­ας για την κρί­ση του δικα­στη­ρί­ου ως προς το αν θα απο­φα­σί­σει την έκτι­ση ή όχι της ποι­νής του ευρω­βου­λευ­τή. Και αυτό ανε­ξάρ­τη­τα από το αν ζήτη­σε ή όχι ανα­σταλ­τι­κό στην έφε­ση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προ­κει­μέ­νω δεν ζήτη­σε καταγ­γέλ­λο­ντας το δικα­στή­ριο, αφού το δικα­στή­ριο μπο­ρεί να απο­φα­σί­σει αυτε­πάγ­γελ­τα για το θέμα αυτό.

Όπως και να εξε­λι­χθεί η πολύ­κρο­τη δίκη, οι χθε­σι­νές εξε­λί­ξεις άφη­σαν σκιά μερο­λη­ψί­ας στην εισαγ­γε­λι­κή έδρα με την τοπο­θέ­τη­ση της προ­έ­δρου της δίκης, όταν επι­σή­μα­νε, πως κατά την εισαγ­γε­λι­κή αγό­ρευ­ση για τις ανα­στο­λές στην έκτι­ση των ποι­νών κατα­δι­κα­σθέ­ντων δεν ετέ­θη­σαν υπό­ψη του δικα­στη­ρί­ου και δεν ελή­φθη­σαν υπό­ψη από την εισαγ­γε­λέα θέμα­τα που αφο­ρού­σαν είτε το βαρύ ποι­νι­κό τους μητρώο είτε την παρα­βί­α­ση περιο­ρι­στι­κών όρων.

Η χθε­σι­νή δια­δι­κα­σία έκλει­σε χωρίς να συνε­χι­στούν οι δευ­τε­ρο­λο­γί­ες των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης, που αναμέ­νε­ται να συνε­χι­στούν και πιθα­νό­τα­τα να ολο­κλη­ρω­θούν σήμε­ρα εκτός απρο­ό­πτου. Εφό­σον η δια­δι­κα­σία κινη­θεί εντός αυτού του πλαι­σί­ου είναι πιθα­νό η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου για το αν και ποιοι κατα­δι­κα­σθέ­ντες θα εκτί­σουν τις ποι­νές τους να ανα­κοι­νω­θεί εντός των επό­με­νων ωρών και έως αύριο Πέμπτη.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο