Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μη μαχαιρώσετε ξανά τον Παύλο Φύσσα»

Ο συνή­γο­ρος των συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Μάνος Μαλα­γά­ρης, ζήτη­σε από τους δικα­στές να κατα­δι­κά­σουν τους χρυ­σαυ­γί­τες με τις αυστη­ρό­τε­ρες των ποι­νών και τόνι­σε ότι «η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού μας περι­μέ­νει από σας να τους στεί­λε­τε πίσω στον φυσι­κό τους χώρο».

Την κατα­δί­κη των κατη­γο­ρού­με­νων χρυ­σαυ­γι­τών με τις αυστη­ρό­τε­ρες των ποι­νών ζήτη­σε από τους δικα­στές ο συνή­γο­ρος των συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Μάνος Μαλα­γά­ρης, ολο­κλη­ρώ­νο­ντας σήμε­ρα την αγό­ρευ­σή του στο Εφε­τείο Αθηνών.

«Ζητά­με την κατα­δί­κη των κατη­γο­ρού­με­νων για δύο λόγους: Για­τί πολύ απλά οι δρά­στες αυτών των απε­χθέ­στα­των εγκλη­μά­των πρέ­πει να τύχουν της τιμω­ρί­ας που τους αξί­ζει και να οδη­γη­θούν στη φυλα­κή. Και για­τί δεν πρέ­πει με την από­φα­σή σας να μαχαι­ρώ­σε­τε ξανά τον Παύ­λο Φύσ­σα, όπως σας ζήτη­σε η μητέ­ρα του η Μάγδα», σημεί­ω­σε ο δικηγόρος.

Απευ­θυ­νό­με­νος στους δικα­στές ο Μάνος Μαλα­γά­ρης είπε: «Δεν πιστεύ­ου­με πως η από­φα­σή σας, όσο αυστη­ρή και αν είναι, μπο­ρεί να εξα­λεί­ψει την εμφά­νι­ση τέτοιων οργα­νώ­σε­ων. Ωστό­σο η από­φα­σή σας μπο­ρεί να συμ­βά­λει απο­φα­σι­στι­κά στον περιο­ρι­σμό τέτοιων εγκλη­μα­τι­κών οργα­νώ­σε­ων. Σε περί­πτω­ση που τους απαλ­λά­ξε­τε ή σε περί­πτω­ση που κάνε­τε δεκτούς τους αστεί­ους ισχυ­ρι­σμούς τους περί παύ­σης της Τοπι­κής Νικαί­ας από τον Μιχα­λο­λιά­κο και όχι από τον Λαγό, τότε είναι σίγου­ρο ότι θα δώσε­τε αέρα στα πανιά τους».

Τόνι­σε, δε, την ευθύ­νη του δικα­στη­ρί­ου λέγο­ντας: «Μην τους επι­τρέ­ψε­τε να ξανα­γυ­ρί­σουν, όπως πομπώ­δι­κα ανα­φέ­ρουν στο ημε­ρο­λό­γιό τους. Η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού μας περι­μέ­νει από σας να τους στεί­λε­τε πίσω στο φυσι­κό τους χώρο».

Ανα­φε­ρό­με­νος στους συν­δι­κα­λι­στές που εκπρο­σω­πεί, είπε: «Εμείς δεν ήμα­σταν απλά οι δικη­γό­ροι των συν­δι­κα­λι­στών κομ­μου­νι­στών. Ο Σωτή­ρης Που­λι­κό­γιαν­νης, ο Πανα­γιώ­της Γκού­της, ο Νίκος Ζύμα­ρης, ο Μιχά­λης Βαξε­βά­νης, ο Δημή­τρης Δια­μα­ντά­κης, ο Γιώρ­γος Σκλα­βό­λιας, ο Ιορ­δά­νης Που­ντί­δης, ο Θοδω­ρής Τηλια­κός, ο Θοδω­ρής Καρα­μπέ­ρης και ο Σταύ­ρος Λεκο­δη­μή­τρης είναι όλοι τους φίλοι, μέλη και στε­λέ­χη του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας. Εμείς που τους εκπρο­σω­πού­σα­με όλα αυτά τα χρό­νια μοι­ρα­ζό­μα­στε μαζί τους τις ίδιες ιδέ­ες, τις ίδιες αγω­νί­ες και τα ίδια ιδα­νι­κά. Ξοπί­σω από τα δικά τους βήμα­τα βαδί­ζου­με και εμείς.

»Αυτοί ήταν οι λόγοι που σε όλη τη δια­δι­κα­σία ‑όσο μας επέ­τρε­παν οι ικα­νό­τη­τές μας- υπε­ρα­σπι­στή­κα­με τις θέσεις, τις από­ψεις και τα “πιστεύω” τους που είναι και δικά μας “πιστεύω”. Αυτό το τελευ­ταίο νομί­ζω πως δεν το κρύ­ψα­με ποτέ. Ποτέ εξάλ­λου δεν νιώ­σα­με την ανά­γκη να απο­κρύ­ψου­με την ιδε­ο­λο­γία και τις πρά­ξεις των θυμά­των που υπε­ρα­σπι­ζό­μα­σταν. Ποτέ δεν αρνη­θή­κα­με την ιδιό­τη­τά τους ως μέλη του ΚΚΕ και ούτε νιώ­σα­με την ανά­γκη να προ­σβάλ­λου­με ως πλα­στό το κατα­στα­τι­κό του ΚΚΕ που έφε­ραν στο δικα­στή­ριο σας οι χρυσαυγίτες».

Αντί επι­λό­γου, ο δικη­γό­ρος έκλει­σε με ένα από­σπα­σμα από την από 21/6/2012 ανα­κοί­νω­ση του σωμα­τεί­ου της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης, στην οποία καταγ­γελ­λό­ταν ανοι­χτά η σχε­δια­ζό­με­νη επί­θε­ση στα μέλη του ΠΑΜΕ από τους ναζι­στές της Χρυ­σής Αυγής. Το έγγρα­φο αυτό ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων τα εξής για τη δρά­ση της Χ.Α.:

«Κανείς εφη­συ­χα­σμός καμία αυτα­πά­τη… Η λύση είναι μόνο στην οργά­νω­ση όλων, στα σωμα­τεία και η ενιαία ταξι­κή πάλη μέσα από το οργα­νω­μέ­νο λαϊ­κό κίνη­μα. Οι πραγ­μα­τι­κοί συσχε­τι­σμοί δύνα­μης που καθο­ρί­ζουν τις εξε­λί­ξεις δια­μορ­φώ­νο­νται στους αγώ­νες που ανα­πτύσ­σο­νται στους χώρους δου­λειάς κι εκεί είναι που τελι­κά κρί­νο­νται όλα»

Πηγή: efsyn.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο