Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης ποινής από τους ναζιστές εγκληματίες Κασιδιάρη και Λαγό

Ακό­μα ένα κακό­γου­στο σόου, μαζί με τους υπο­στη­ρι­κτές του, έδω­σε σήμε­ρα ο ναζι­στής Κασι­διά­ρης, με την αίτη­ση ανα­στο­λής εκτέ­λε­σης της ποι­νής που υπέ­βα­λε, στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης στο Α’ Πεντα­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των, τόσο αυτός όσο και ο άλλος ναζί-δολο­φό­νος, Λαγός.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι το ίδιο αίτη­μα εκκρε­μεί για τον Κασι­διά­ρη ενώ­πιον του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Ανα­στο­λών. Με αίτη­σή του μάλι­στα η εκδί­κα­ση είχε ανα­βλη­θεί δύο φορές και θα γίνει στις 16 Γενά­ρη του 2023. Στην τοπο­θέ­τη­σή του, ο ναζι­στής Κασι­διά­ρης, με τη σβά­στι­κα στο μπρά­τσο του, το κατα­δι­κα­σμέ­νο διευ­θυ­ντι­κό στέ­λε­χος της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, η οποία σκό­τω­σε τον Παύ­λο Φύσ­σα και τον Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν, λιν­τσά­ρι­σε επι­χει­ρώ­ντας να σκο­τώ­σει τους Αιγύ­πτιους ψαρά­δες, έκα­νε δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις στους συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ και τα μέλη του ΚΚΕ, σε Στέ­κια όπως η «Αντί­πνοια» και το «Συνερ­γείο» κ.ά., έφτα­σε στο σημείο να ισχυ­ρι­στεί πως αν παρα­μεί­νει στη φυλα­κή, θα υπο­στεί υπέρ­με­τρη και ανε­πα­νόρ­θω­τη βλά­βη όχι μόνο αυτός αλλά ο ελλη­νι­κός λαός… Ο Κασι­διά­ρης έχει κάνει 3,5 χρό­νια φυλακή.

Όσον αφο­ρά για την αίτη­ση του ναζι­στή Λαγού που δηλώ­νει πολι­τι­κός κρα­τού­με­νος είναι η δεύ­τε­ρη αίτη­ση απο­φυ­λά­κι­σης που υπο­βάλ­λει στο δικα­στή­ριο. Η πρώ­τη είχε απορ­ρι­φθεί ομό­φω­να στις 6 Ιού­λη με πρό­τα­ση και της εισαγ­γε­λέα της έδρας. Το προ­κλη­τι­κό επι­χεί­ρη­μα του υπε­ρα­σπι­στή του ήταν πως ο Λαγός θα μπο­ρού­σε, όσο ήταν στις Βρυ­ξέλ­λες, να δια­φύ­γει σε άλλη χώρα, αλλά δεν το έκα­νε για­τί όπως είπε έχει εμπι­στο­σύ­νη στην ελλη­νι­κή Δικαιο­σύ­νη… Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο ναζι­στής Λαγός και πρό­σφα­τα έκα­νε λόγο για έδρα σε «δια­τε­ταγ­μέ­νη υπη­ρε­σία, μια έδρα αξιο­θρή­νη­τη η οποία έχει λάβει τις απο­φά­σεις της»…

Το δικα­στή­ριο επι­φυ­λά­χτη­κε για τη Δευ­τέ­ρα 19 Δεκέμ­βρη με την πρό­τα­ση εισαγ­γε­λέα και την από­φα­ση του Δικα­στη­ρί­ου. Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι η δίκη και πάλι δια­κό­πη­κε λόγω της απο­χής των δικη­γό­ρων της Νομι­κής Βοήθειας.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο