Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ναζιστικοί χαιρετισμοί, Γκέμπελς, Χίτλερ, ρατσισμός και ιεραρχία (VIDEO)

Ο ναζι­στι­κός εγκλη­μα­τι­κός χαρα­κτή­ρας της Χρυ­σής Αυγής, το ρατσι­στι­κό δηλη­τή­ριο, καθώς και η αρχή του αρχη­γού και η ιεραρ­χία της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λί­ζε­ται η «πει­θαρ­χία» στην κεντρι­κή διοί­κη­ση, απο­τυ­πώ­νο­νται μέσα από τα δεδο­μέ­να που ήρθαν στη δημο­σιό­τη­τα κατά τη δια­δι­κα­σία της ανά­γνω­σης στοι­χεί­ων από τον Η/Υ του αρχη­γού της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, Ν. Μιχαλολιάκου.

Οι ομι­λί­ες του Ν. Μιχα­λο­λιά­κου είναι απο­κα­λυ­πτι­κές, τόσο για τις προ­σπά­θειες συγκά­λυ­ψης του ναζι­στι­κού της χαρα­κτή­ρα, που έχει επι­χει­ρή­σει κατά και­ρούς η εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή, όσο και για αυτόν καθε­αυ­τόν τον χαρα­κτή­ρα της ως ναζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος και γι’ αυτό εγκλη­μα­τι­κού. Το ψέμα, που είναι δεύ­τε­ρη φύση των ναζί, απο­κα­λύ­πτε­ται σε όλο του το μεγα­λείο, όπως επί­σης το μίσος για τους μετα­νά­στες, ο ρατσι­σμός απέ­να­ντί τους, οι ναζι­στι­κοί χαι­ρε­τι­σμοί, οι επι­κλή­σεις σε φρά­σεις του Γκέ­μπελς, οι φωτο­γρα­φί­ες του Χίτλερ κ.λπ.

Επί­σης, ξεκά­θα­ρα φαί­νε­ται από το βίντεο, μέσα σε ποιο πλαί­σιο εντο­λών, ποιας ιεραρ­χί­ας και ποιοι είναι αυτοί που ευθύ­νο­νται για τη «δρα­στη­ριό­τη­τα» των ταγ­μά­των εφό­δου, ενώ ανα­δει­κνύ­ε­ται και η ίδια η δρά­ση τους. Ακού­με τον αρχη­γό της Χρυ­σής Αυγής να λέει «…τώρα που έχου­με 50 γρα­φεία, πρέ­πει να έχου­με κοι­νή γραμ­μή, για να το λύσου­με, απαι­τεί­ται πει­θαρ­χία, άμε­ση επα­φή με διοι­κη­τι­κό κέντρο οργα­νώ­σε­ως, δε θα επι­τρέ­ψου­με να υπάρ­χουν κατα­στά­σεις που λει­τουρ­γούν εκτός κεντρι­κής γραμ­μής, πρέ­πει να λει­τουρ­γή­σου­με πει­θαρ­χη­μέ­να» και στη συνέ­χεια «μοι­ρά­ζει» τις υπευ­θυ­νό­τη­τες π.χ. «…Κασι­διά­ρης εκπρό­σω­πος Τύπου, εκπρό­σω­πος κόμ­μα­τος, θα ανα­λά­βει το κομ­μά­τι της ιδε­ο­λο­γί­ας και εκπαί­δευ­σης στε­λε­χών του κόμ­μα­τος, έχου­με πολύ μεγά­λα σχέ­δια προς αυτήν την κατεύ­θυν­ση». «Ο συνα­γω­νι­στής Λαγός ανα­λαμ­βά­νει το θέμα οργά­νω­ση κινή­μα­τος, πώς πρέ­πει να πορεύ­ε­ται η οργά­νω­ση (…) υπεύ­θυ­νος των πυρή­νων σε Ασπρό­πυρ­γο, Νίκαια, Πέρα­μα, Σαλα­μί­να και Πειραιά»…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο