Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώθηκαν άλλες δύο απολογίες χρυσαυγιτών με είπα — ξείπα» και «άλλα ακούνε τ’ αυτιά μου»

Ολο­κλη­ρώ­θη­καν στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής και οι απο­λο­γί­ες των κατη­γο­ρου­μέ­νων για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα, Κορ­κο­βί­λη, Μιχά­λα­ρου. Και ο χρυ­σαυ­γί­της Κ. Κορ­κο­βί­λης, οδη­γός απορ­ριμ­μα­το­φό­ρου, ισχυ­ρί­στη­κε ότι βρι­σκό­ταν στο σπί­τι του κοι­μώ­με­νος μέχρι τη 1 τη νύχτα της δολο­φο­νί­ας, την οποία πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε, όπως είπε, την άλλη μέρα από τα ΜΜΕ.

Οι απα­ντή­σεις του ανα­λώ­θη­καν σε «είπα — ξεί­πα», σε «άλλα ακού­νε τ’ αυτιά μου» και γενι­κά στο ότι δεν τον αφο­ρού­σε ό,τι συνέ­βαι­νε για­τί οδη­γού­σε… Για το μήνυ­μα του πυρη­νάρ­χη Γ. Πατέ­λη, που έλα­βε και καλού­σε στην ΤΟ Νίκαιας, έδω­σε δια­φο­ρε­τι­κό χρό­νο και δεν θυμό­ταν τι αφο­ρού­σε. Για την κατα­γε­γραμ­μέ­νη κλή­ση του, μετά τις 12 τη νύχτα και ενώ κοι­μό­ταν, όπως είχε πει, ανα­κά­λυ­ψε… τελι­κά ότι ήταν ξύπνιος και βρι­σκό­ταν στη Δρα­πε­τσώ­να για να πάρει ένα σάντουιτς πριν πάει στη δου­λειά! «Πριν μας είπα­τε ότι κοι­μό­σα­σταν μέχρι τη 1, τώρα μας λέτε ότι μετά τις 12 ήσα­σταν στη Δρα­πε­τσώ­να;», επι­ση­μάν­θη­κε από το δικα­στή­ριο. «Στη δου­λειά χτυ­πά­με κάρ­τα. Πιο νωρίς μπο­ρού­με να πάμε, πιο αργά όχι…», ήταν η απάντηση.

Δεν ανή­κε στην ασφά­λεια (έτσι είπε), όμως λάμ­βα­νε πολ­λά σχε­τι­κά μηνύ­μα­τα από την Τοπι­κή, όπως «αύριο το πρωί όλη η ασφά­λεια στην Τοπι­κή στις 10.30. Κατά­στα­ση σοβα­ρή», «Τα άτο­μα που είσα­στε για αύριο 11 η ώρα στα γρα­φεία για να είσα­στε στις 12 στη Δηλι­γιάν­νη, παρα­κα­λώ μη γίνει στρα­βή, είναι στη μέση ο Λαγός, όλοι στο­λή Νίκαιας».

«Στην Τοπι­κή της Νίκαιας κάποια καθή­κο­ντα, αρμο­διό­τη­τες;», ρωτή­θη­κε χαρα­κτη­ρι­στι­κά από το δικα­στή­ριο. «Οχι, δεν είχα τον απαι­τού­με­νο χρό­νο. Δεν ήμουν ποτέ μέλος της ασφά­λειας», απά­ντη­σε. «Μια σει­ρά μηνυ­μά­των που απευ­θύ­νο­νται σε σας και σας καλούν ως ασφά­λεια; Είναι πολ­λά, δεν είναι ένα», του επισημάνθηκε.

Σε άλλες σχε­τι­κές ερω­τή­σεις του δικα­στη­ρί­ου, «Ρωτή­σα­τε τι σήμαι­νε το μήνυ­μα;», «Υπάρ­χουν πολ­λά μηνύ­μα­τα που τελειώ­νουν με “εντο­λή Λαγού”. Αυτό σας προ­βλη­μά­τι­σε να ρωτή­σε­τε;», «Ναι αλλά σε σας απευ­θύ­νε­ται, για­τί ειδι­κά σε μήνυ­μα η ενδυ­μα­σία, λέει “της πόλε­ως”», οι απα­ντή­σεις του χρυ­σαυ­γί­τη Κορ­κο­βί­λη ήταν του τύπου: «Οχι, δε με αφο­ρά», «Το παντε­λό­νι παραλ­λα­γής εννο­ού­νε», κ.λπ.

Για τη στρα­τιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και τη σχε­τι­κή συνο­μι­λία του μετά τη δολο­φο­νία Φύσ­σα, όπου ακού­γε­ται να λέει πως «το μόνο αλη­θές είναι ότι, εντά­ξει, γινό­ταν στρα­τιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση σε στρα­τό­πε­δα», απά­ντη­σε ότι ανα­φε­ρό­ταν σε ατο­μι­κή εκπαί­δευ­ση όπου μετεί­χε ο ίδιος, με τα ΜΑΤ, το Λιμε­νι­κό, ενώ δεν ήταν πει­στι­κός προς το δικα­στή­ριο και για τα μηνύ­μα­τα που αφο­ρού­σαν παραγ­γε­λί­ες για όπλα και πτυσ­σό­με­να κλομπ…

Οσο για τις τηλε­φω­νι­κές κλή­σεις με τον Καλα­ρί­τη πριν και μετά τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, επα­νέ­λα­βε και αυτός τα περί συλ­λυ­πη­τη­ρί­ων… Πλή­ρη άγνοια δήλω­σε σχε­τι­κά με τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες και στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ.

Και ο Αν. Μιχά­λα­ρος ισχυ­ρί­στη­κε ότι βρι­σκό­ταν στο σπί­τι του το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας Φύσ­σα. Οσο για τους τρεις αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες που τον ανα­γνώ­ρι­σαν έξω από την καφε­τέ­ρια «Κοράλ­λι» εξαι­τί­ας του χαρα­κτη­ρι­στι­κού τατουάζ (ο μαί­αν­δρος με το Ε), κατά τον χρυ­σαυ­γί­τη «είναι φίλοι του Σ. Που­λι­κό­γιαν­νη» (προ­έ­δρου του σωμα­τεί­ου της Ζώνης που υπέ­στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση). Για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα έμα­θε και αυτός την επό­με­νη μέρα.

Και αφού είπε το… «ποί­η­μα» ενά­ντια στο σωμα­τείο της Ζώνης, ανέ­φε­ρε ότι μιλού­σε με τον Αγγο που βρι­σκό­ταν στο «Κοράλ­λι» για το προ­σφι­λές τους θέμα, το κατα­στα­τι­κό για το χρυ­σαυ­γί­τι­κο σωμα­τείο (δου­λε­μπο­ρι­κό) τους. «Είναι πολ­λά τα τηλε­φω­νή­μα­τα με τον Αγγο και λέτε ότι τον θέλα­τε να σας πει το ΑΦΜ για το κατα­στα­τι­κό. Αν το θυμό­ταν δεν θα σας το έλε­γε στο πρώ­το τηλε­φώ­νη­μα; Αφού δεν σας έλει­πε μόνο το ΑΦΜ του Αγγου, για­τί δεν πήρα­τε και τους υπό­λοι­πους να σας πουν τα ΑΦΜ τους; Θα μιλού­σα­τε με τον δικη­γό­ρο για το κατα­στα­τι­κό τα μεσά­νυ­χτα;», ρωτή­θη­κε χαρακτηριστικά.

Σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση της προ­έ­δρου, «Δεν σας προ­βλη­μα­τί­ζει το γεγο­νός ότι ενώ όλοι βλέ­πα­τε καθη­με­ρι­νά τον Ρου­πα­κιά στα γρα­φεία στη Νίκαια, η ηγε­σία λέει ότι εκεί­νος δεν έχει καμία σχέ­ση με τη Χρυ­σή Αυγή;», απά­ντη­σε: «Τι να σας πω; Εγώ δεν τον αρνή­θη­κα τον Ρουπακιά»…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο