Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Π. Φύσσας ήταν ημιθανής στην αγκαλιά της κοπέλας του, κατέθεσε αστυνομικός

Με την κατά­θε­ση του τότε νυχτε­ρι­νού επό­πτη στην Διεύ­θυν­ση Αστυ­νο­μί­ας Πει­ραιά, αξιω­μα­τι­κού Ιωσήφ Συμε­ώ­νο­γλου, συνε­χί­στη­κε σήμε­ρα η δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή.

Ο εν λόγω μάρ­τυ­ρας αστυ­νο­μι­κός κατέ­θε­σε για πρώ­τη φορά στο δευ­τε­ρο­βάθ­μιο δικα­στή­ριο με αίτη­μα που έκα­ναν οι υπε­ρα­σπι­στές των χρυσαυγιτών.

Είχε κλη­θεί το βρα­δύ της δολο­φο­νί­ας Φύσ­σα να πάει στην Τσαλ­δά­ρη για ένα σοβα­ρό επει­σό­διο όπως κατέ­θε­σε. Ο ρόλος του, όπως είπε, ήταν «να συντο­νί­σω τις υπάρ­χου­σες δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας που ήταν ελά­χι­στες την ώρα εκεί­νη, έκα­να επα­νει­λημ­μέ­νες εκκλή­σεις να έρθουν δυνά­μεις, πιο έμπει­ρες και περι­πο­λι­κά. Έπρε­πε να δώσω μια εικό­να στη διεύ­θυν­ση και στο υπα­σπι­στή­ριο και να συντο­νί­σω την παρου­σία των αστυ­νο­μι­κών μέχρι να έρθουν οι υπό­λοι­πες δυνάμεις».

«Όταν έφτα­σα, ο Φύσ­σας ήταν ημι­θα­νής, στην αγκα­λιά της κοπέ­λας του. Είχε ένα ρόγ­χο, ρώτη­σα να μου πουν τι συνέ­βη, μου είπαν ότι είχε γίνει ένα επει­σό­διο», πρό­σθε­σε.

Ο μάρ­τυ­ρας ανέ­φε­ρε επί­σης ότι ο κόσμος ήταν πολύ επι­θε­τι­κός προς τους αστυ­νο­μι­κούς, μετά βίας κρα­τού­σαν το χώρο ανέ­πα­φο, ίσως για­τί θεω­ρού­σε ότι δεν είχαν κάνει ότι έπρε­πε «ότι δεν είχαν καλέ­σει ασθε­νο­φό­ρο».

Επα­νέ­λα­βε πολ­λές φορές ότι ο ρόλος του δεν ήταν προ­α­να­κρι­τι­κός αλλά ήταν να δώσει την πρώ­τη εικό­να μέχρι να έρθουν οι προ­α­να­κρι­τι­κοί υπάλ­λη­λοι. Μάλι­στα όταν ρωτή­θη­κε από την Πρό­ε­δρο για­τί η υπε­ρά­σπι­ση ζήτη­σε να έρθε­τε ειδι­κά εσείς, ο μάρ­τυ­ρας είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά «ας μας εξη­γή­σει αυτός που ζήτη­σε να κλη­θώ».

Αξί­ζει να επι­ση­μαν­θεί ότι απα­ντώ­ντας σε ερω­τή­σεις της Πολι­τι­κής Αγω­γής ανέ­φε­ρε ότι με την εμπει­ρία του ως αξιω­μα­τι­κού δεν είναι λογι­κό να αφή­νουν με το κινη­τό τηλέ­φω­νο μέσα στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα κάποιον που έχει προ­σα­χθεί για­τί μαχαί­ρω­σε κάποιον. Μάλι­στα όπως επι­ση­μάν­θη­κε από την Πολι­τι­κή Αγω­γή, η έκθε­ση παρά­δο­σης ανα­φέ­ρει ότι παρέ­δω­σε το κινη­τό του τηλέ­φω­νο ο ίδιος ο Ρου­πα­κιάς στη ΓΑΔΑ στις 10.40 στις 18/9.

Τέλος ανέ­φε­ρε ότι θεω­ρεί απί­θα­νο οι αστυ­νο­μι­κοί της ΔΙΑΣ που είχαν κλη­θεί να πάνε στο σημείο να έλα­βαν εντο­λή να μην ενερ­γή­σουν προ­σα­γω­γή. Μάλι­στα όπως είπε «ό,τι εκτί­μη­ση και να κάνω τώρα, είναι εκ των υστέ­ρων και μετά από δέκα χρό­νια, είναι άνευ ουσί­ας να κρί­νω ενέρ­γειες και παραλείψεις…».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο