Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πιθανά αύριο η απόφαση — Επικοινωνιακές στρακατούκες σήμερα

Για αύριο το πρωί δια­κό­πη­κε η συνε­δρί­α­ση, με την ολο­κλή­ρω­ση των δευ­τε­ρο­λο­γιών της υπε­ρά­σπι­σης για το ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα της έφε­σης. Στο δικα­στή­ριο αύριο στις 11 το πρωί θα αγο­ρεύ­σει η εισαγ­γε­λέ­ας για τα αιτή­μα­τα που υπέ­βα­λε ο Ηλί­ας Κασι­διά­ρης. Πιθα­νό­τα­τα αύριο το δικα­στή­ριο θα ανα­κοι­νώ­σει και την από­φα­σή του για τις ανα­στο­λές στην έκτι­ση των ποι­νών των καταδικασθέντων.

Σήμε­ρα, στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, η εισαγ­γε­λέ­ας Αδα­μα­ντία Οικο­νό­μου προ­σπά­θη­σε να δικαιο­λο­γή­σει τα αδι­καιο­λό­γη­τα . Για το θέμα της παρα­βί­α­σης των όρων του Ιωάν­νη Λαγού, όπου απέ­κρυ­ψε το βού­λευ­μα στην πρό­τα­σή της, προ­σπά­θη­σε, με διά­φο­ρες αιχ­μές, να μετα­κυ­λή­σει την ευθύ­νη στο δικα­στή­ριο, στην Πολι­τι­κή Αγω­γή και σε κάποια ΜΜΕ που απο­κά­λυ­ψαν το ρόλο της. Έτσι, στο ίδιο πνεύ­μα με την προη­γού­με­νη εισή­γη­σή της ως δικαιο­λο­γία επι­κα­λέ­στη­κε τα δύο μετέ­πει­τα βου­λεύ­μα­τα για τον Ι. Λαγό. Να σημειω­θεί ότι τα δύο μετέ­πει­τα βου­λεύ­μα­τα δεν ακυ­ρώ­νουν την κρί­ση του δικα­στη­ρί­ου για το πρώτο.

Στα βήμα­τα του ναζι­στή Ι. Λαγού, πριν από λίγες μέρες που έκα­νε το σόου στα δικα­στή­ρια με τον ναζί δικη­γό­ρο του Κ. Πλεύ­ρη, «ζήλε­ψε» ο Ηλί­ας Κασι­διά­ρης που ήρθε σήμε­ρα στο δικα­στή­ριο λίγο πριν την ολο­κλή­ρω­ση της δίκης και μετά από 5,5 χρό­νια, κάνο­ντας και αυτός το δικό του σόου, εμφα­νί­ζο­ντας δήθεν συντα­ρα­κτι­κά στοι­χεία για την αθω­ό­τη­τά του στο πλαί­σιο της γνω­στής συνω­μο­σιο­λο­γί­ας και γκε­μπε­λι­σμού των ναζιστώ

Στη συνέ­χεια, κατά την αγό­ρευ­σή τους, οι συνή­γο­ροι του Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου επι­τέ­θη­καν στην Πολι­τι­κή Αγω­γή για τις δηλώ­σεις που κάνει εκτός της αίθου­σας, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας ηθι­κά ανε­πί­τρε­πτη τη στά­ση τους, η οποία όπως είπαν παρα­βιά­ζει των κώδι­κα δικη­γό­ρων. Ο κ. Μιχα­λό­λιας χαρα­κτή­ρι­σε «περιο­δεύ­ο­ντα θία­σο» τους συνη­γό­ρους Πολι­τι­κής Αγω­γής, που έχει κατα­κλεί­σει όπως είπε τα ΜΜΕ, ενώ ανα­φέρ­θη­κε και σε δημο­σιο­γρά­φο που όπως είπε, την άκου­σε να μιλά­ει στο τηλέ­φω­νο και να λέει ότι η εισαγ­γε­λέ­ας πρό­τει­νε ανα­στο­λές αλλά η ίδια ξέρει πως η πρό­ε­δρος δεν θα δεχτεί την πρό­τα­ση. «Σας τα λέω αυτά για­τί σας εκθέ­τουν», είπε ο κ. Μιχαλόλιας.

Ο έτε­ρος συνή­γο­ρος κ. Παπα­δέ­λης, συνε­χί­ζο­ντας ανέ­φε­ρε ότι η συγκε­κρι­μέ­νη δημο­σιο­γρά­φος «έχει ετοι­μά­σει και το κελί στο Δομο­κό», ενώ κατήγ­γει­λε ότι άγνω­στοι του έστει­λαν μήνυ­μα στο twitter, ότι η κ. Οικο­νό­μου «θα έπρε­πε να έχει την τύχη που είχε η εισαγ­γε­λέ­ας Ανδρουλιδάκη».

Θ. Καμπαγιάννης (Πολιτικής Αγωγή): Επικοινωνιακές στρακαστρούκες Κασιδιάρη

Μετά την δια­κο­πή του δικα­στη­ρί­ου, ο Θανά­σης Καμπα­γιάν­νης, συνή­γο­ρος πολι­τι­κής αγω­γής, χαρα­κτή­ρι­σε «επι­κοι­νω­νια­κές στρα­κα­στρού­κες» τα όσα θέλη­σε να ανα­κι­νή­σει σήμε­ρα ο πρώ­ην βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής, Ηλί­ας Κασι­διά­ρης, ενώ ανα­φέρ­θη­κε και στη δια­δι­κα­σία για τη χορή­γη­ση των ανα­στο­λών που εκτι­μά­ται ότι θα ολο­κλη­ρω­θεί, εκτός απρο­ό­πτου, αύριο.

«Το δικα­στή­ριο με νηφα­λιό­τη­τα απά­ντη­σε σήμε­ρα στην από­πει­ρα συσκό­τι­σης και δια­στρέ­βλω­σης του απο­δει­κτι­κού υλι­κού. Προ­έ­κυ­ψε η ύπαρ­ξη βου­λεύ­μα­τος βάσει του οποί­ου ο κατη­γο­ρού­με­νος Λαγός είχε παρα­βιά­σει τους περιο­ρι­στι­κούς του όρους. Αυτό κατό­πιν επι­μο­νής του δικα­στη­ρί­ου να έρθει με την επι­μέ­λεια της εισαγ­γε­λί­ας το συγκε­κρι­μέ­νο βού­λευ­μα» σημεί­ω­σε ο κ. Καμπαγιάννης.

Για την τοπο­θέ­τη­ση Κασι­διά­ρη, ο δικη­γό­ρος των Αιγυ­πτί­ων ψαρά­δων επε­σή­μα­νε, ότι «οι επι­κοι­νω­νια­κές στρα­κα­στρού­κες του Κασι­διά­ρη δεν σημαί­νουν τίπο­τα, μιας και τα έγγρα­φα στα οποία ανα­φέρ­θη­κε είναι έγγρα­φα τα οποία ήταν ήδη ανα­γνω­σθέ­ντα από το δικα­στή­ριο και ουδέν συνει­σέ­φε­ραν στην απο­δει­κτι­κή δια­δι­κα­σία, η οποία σε κάθε περί­πτω­ση πλέ­ον έχει λήξει», κατα­λή­γο­ντας: «Περι­μέ­νου­με την από­φα­ση του δικαστηρίου».

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο