Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πιο κοντά στην ανακοίνωση της τιμωρίας οι καταδικασθέντες- Σήμερα η πρόταση επί των ποινών

Αντι­μέ­τω­πη με τις ανώ­τα­τες προ­βλε­πό­με­νες ποι­νές είναι πλέ­ον η διευ­θυ­ντι­κή ομά­δα και μέλη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης που δεν έλα­βαν ελα­φρυ­ντι­κό καθώς σήμε­ρα αρχί­ζει να μετρά αντί­στρο­φα ο χρό­νος για την ανα­κοί­νω­ση της τιμω­ρί­ας που θα επι­βά­λει το δικα­στή­ριο για όσα τους καταλογίζει.

Η δια­δι­κα­σία σήμε­ρα το πρωί στις 11 ανα­μέ­νε­ται να ξεκι­νή­σει με την Εισαγ­γε­λέα Έδρας  Αδα­μα­ντία Οικο­νό­μου η οποία θα υπο­βά­λει την πρό­τα­σή της για τις ποι­νές που θα πρέ­πει να επι­βλη­θούν σε κάθε κατη­γο­ρού­με­νο με βάση την χθε­σι­νή από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου επί των ελαφρυντικών.

Μετά την εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γό ο λόγος δίνε­ται στην υπε­ρά­σπι­ση . Με την ολο­κλή­ρω­ση των αγο­ρεύ­σε­ων των συνη­γό­ρων το δικα­στή­ριο αφού δια­σκε­φθεί θα ανα­κοι­νώ­σει την από­φα­ση του για το ύψος της ποι­νής ενός εκά­στου κατηγορούμενου.

Πιθα­νο­λο­γεί­ται πως η σημε­ρι­νή δια­δι­κα­σία θα εξα­ντλη­θεί με τις αγο­ρεύ­σεις της υπε­ρά­σπι­σης ώστε αύριο αφού ανα­κοι­νω­θούν οι ποι­νές το δικα­στή­ριο να ασχο­λη­θεί και με το κρί­σι­μο ζήτη­μα του ποιοι από τους κατα­δι­κα­σθέ­ντες θα λάβουν ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα στην έφε­ση. Ποιοι δηλα­δή θα παρα­μεί­νουν ελεύ­θε­ροι μέχρι την εκδί­κα­ση της έφε­σης της υπό­θε­σης και αν και ποιοι θα οδη­γη­θούν στην φυλακή.

Αν το δικα­στή­ριο δεν χορη­γή­σει ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα στην έφε­ση σε από­ντα κατη­γο­ρού­με­νο, ο γραμ­μα­τέ­ας της έδρας θα δια­βι­βά­σει στην Εισαγ­γε­λία Εκτε­λέ­σε­ως Ποι­νών δια­τα­κτι­κό με από­σπα­σμα της από­φα­σης ώστε να δια­βι­βα­στεί στην Αστυ­νο­μία και να μερι­μνή­σει για την σύλ­λη­ψη του καταδικασθέντα.

Το δικα­στή­ριο χορή­γη­σε ελα­φρυ­ντι­κό από την ομά­δα των κατα­δι­κα­σθέ­ντων πρώ­ην βου­λευ­τών μόνο στους  Στά­θη Μπού­κου­ρα, Χρυ­σο­βα­λά­ντη Αλε­ξό­που­λο ( καλή συμπε­ρι­φο­ρά μετά την πρά­ξη) Μιχά­λη- Αβρά­μη Αρβα­νί­τη ( σύν­νο­μο βίο) και Νίκο Μίχο ( ειλι­κρι­νής μετα­μέ­λεια). Έτσι το πλαί­σιο ποι­νών για αυτούς κυμαί­νε­ται από 1 έως 5 έτη.

Η διευ­θυ­ντι­κή ομά­δα της οργά­νω­σης, Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος, Ηλί­ας Κασι­διά­ρης, Ιωάν­νης Λαγός, Χρή­στος Παπάς, Ηλί­ας Πανα­γιώ­τα­ρος, Γιώρ­γος Γερ­με­νής και Αρτέ­μης Ματ­θαιό­που­λος , οι οποί­οι δεν έλα­βαν κανέ­να ελα­φρυ­ντι­κό, έχει πλαί­σιο ποι­νών 10 έως 15 έτη.

Ο Γιώρ­γος Ρου­πα­κιάς, ένο­χος για την δολο­φο­νία Φύσ­σα είναι αντι­μέ­τω­πος ακό­μη και με ισό­βια κάθειρ­ξη ενώ με πολυ­ε­τείς καθείρ­ξεις κιν­δυ­νεύ­ουν οι συγκα­τη­γο­ρού­με­νοί του που δεν έλα­βαν ελα­φρυ­ντι­κό, όπως ο Ιωάν­νης Καζα­ντό­γλου, Γιώρ­γος Πατέ­λης, Ανα­στά­σιος Παντα­ζής κ.α στους οποί­ους δεν ανα­γνω­ρί­στη­κε κανέ­να ελαφρυντικό.

Από την ομά­δα των κατη­γο­ρου­μέ­νων για την δολο­φο­νία Φύσ­σα έλα­βαν το ελα­φρυ­ντι­κό της καλής συμπε­ρι­φο­ράς μετά την πρά­ξη οι Γεώρ­γιος Δήμος και Γεώρ­γιος Σκάλ­κος.  Επί­σης χορη­γή­θη­κε το ελα­φρυ­ντι­κό της μετε­φη­βι­κής ηλι­κί­ας στους Ανα­στά­σιο Μάριο Ανα­διώ­τη, Γεώρ­γιο Χρή­στο Τσα­κα­νί­κα και Αρι­στο­τέ­λη Χρυ­σα­φί­τη (έντα­ξη και υπό­θε­ση Φύσ­σα), Δημή­τριο Αγριο­γιάν­νη, Μάρ­κο Ευγε­νι­κό, Κων­στα­ντί­νο Παπα­δό­που­λο και Θωμά Μαριά (έντα­ξη και Αιγύ­πτιοι αλιερ­γά­τες) και Χρή­στο Αντώ­νιο Χατζη­δά­κη (έντα­ξη και υπό­θε­ση ΠΑΜΕ, που έχει μετα­τρα­πεί σε πλημ­μέ­λη­μα).  Το πλαί­σιο ποι­νών για αυτούς όσον αφο­ρά την έντα­ξη είναι έως 5 έτη ενώ στην ποι­νή θα προ­στε­θούν και τα έτη κάθειρ­ξης ή φυλά­κι­σης για τις άλλες πρά­ξεις για τις οποί­ες κρί­θη­καν ένοχοι.

Πηγή: ΑΠΕ

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο