Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πιστόλια, πυρομαχικά, φυσίγγια και γεμιστήρες βρέθηκαν στα σπίτια των χρυσαυγιτών

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε σήμε­ρα, στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, η ανά­γνω­ση των εγγρά­φων από τις εκθέ­σεις έρευ­νας και κατα­σχέ­σε­ων στα σπί­τια των χρυσαυγιτών.

Εκτός των πολ­λών κινη­τών τηλε­φώ­νων (20!) που βρέ­θη­καν στο σπί­τι του χρυ­σαυ­γί­τη Τσα­κα­νί­κα, των καρ­τών sim, των εξω­τε­ρι­κών καρ­τών ψηφια­κών δεδο­μέ­νων, ανα­γνώ­στη­κε έγγρα­φο για το οπλο­στά­σιο που βρέ­θη­κε στα διά­φο­ρα σπί­τια των χρυσαυγιτών.

Αξί­ζει ν’ ανα­φερ­θεί ενδει­κτι­κά, το τι κατα­σχέ­θη­κε από το σπί­τι της κατη­γο­ρού­με­νης Βενε­τί­ας Πόπο­ρη που υπη­ρε­τού­σε στη Διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας του Πει­ραιά και ήταν μία από τους Αστυ­νο­μι­κούς που έδι­ναν πλη­ρο­φο­ρί­ες στη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση.

Βρέ­θη­καν «επι­με­λώς κρυμ­μέ­να», εκτός του υπη­ρε­σια­κού της πιστο­λιού με τον γεμι­στή­ρα, ράβδοι μεταλ­λι­κοί και πλα­στι­κοί, πιστό­λια και πυρο­μα­χι­κά, κάλυ­κες πυρο­βό­λου όπλου, φυσίγ­για διά­φο­ρα, μαχαί­ρια — χατζά­ρες με μεταλ­λι­κές λεπί­δες (π.χ. 22,5 εκατ. και 28,5 εκατ.), πτυσ­σό­με­να μαχαί­ρια, μαχαί­ρια «πετα­λού­δες», σιδε­ρο­γρο­θιές, taser, κρο­τί­δες — δυνα­μι­τά­κια, καπνο­γό­να, φωτο­βο­λί­δες κ.λπ.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι σύμ­φω­να με τα στοι­χεία από την άρση του τηλε­φω­νι­κού απορ­ρή­του η ανθυ­πα­στυ­νό­μος το βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας του Φύσ­σα έχει δύο τηλε­φω­νι­κές συνο­μι­λί­ες με τον χρυ­σαυ­γί­τη Λέο­ντα Τσα­λί­κη. Η πρώ­τη έγι­νε μία ώρα πριν τη δολο­φο­νία του Π. Φύσ­σα και η δεύ­τε­ρη μετά. Τις επό­με­νες μέρες μίλη­σε με τον Δήμου και μετα­ξύ άλλων τον συμ­βού­λε­ψε να παρα­μεί­νει εκτός Αθη­νών για να μη συλληφθεί…

Στο σπί­τι επί­σης του Ιωάν­νη Άγγου βρέ­θη­καν π.χ. μαχαί­ρια μήκους 22 εκατ. και 13,5 εκατ. με λάμες 9,5 εκατ. και 7,5 εκατ., αντί­στοι­χα. Στο σπί­τι του Θεο­δώ­ρου Στέ­φα κατα­σχέ­θη­καν μεταλ­λι­κές λάμες που έχουν τρο­πο­ποι­η­θεί, για να γίνουν αιχ­μη­ρές, μαχαί­ρια, μεταλ­λι­κά αντι­κεί­με­να σε σχή­μα αστε­ριού με τέσ­σε­ρις αιχ­μη­ρές άκρες. Επί­σης, στο σπί­τι του Γ. Τσα­κα­νί­κα βρέ­θη­καν γεμιστήρες…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο