Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικός ο εγκληματίας-φασίστας Λαγός, επιτέθηκε με ύβρεις στη Μάγδα Φύσσα

Με αισχρές ύβρεις κατά της Μάγδας Φύσ­σα, μητέ­ρας του δολο­φο­νη­μέ­νου Παύ­λου Φύσ­σα, επι­τέ­θη­κε μέσα στο δικα­στή­ριο ο εγκλη­μα­τί­ας ναζι­στής Γιάν­νης Λαγός.

Η δίκη της εγκλη­μα­τι­κής-ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή συνε­χί­στη­κε σήμε­ρα μέσα σε κλί­μα έντα­σης, με τους χρυ­σαυ­γί­τες να προ­κα­λούν σε κάθε ευκαιρία.

Σήμε­ρα κλή­θη­κε από το δικα­στή­ριο να κατα­θέ­σει η αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας, τότε φοι­τή­τρια του Πολυ­τε­χνεί­ου, Δήμη­τρα Ζώρ­ζου, η οποία και επι­βε­βαί­ω­σε στην κατά­θε­ση της το οργα­νω­μέ­νο της επί­θε­σης στην δολο­φο­νί­ας του Παύ­λου Φύσσα.

Ανα­φέρ­θη­κε στο ενιαίο της επί­θε­σης που απο­τε­λού­νταν από κάποιες φάσεις, με χτυ­πή­μα­τα, στην προ­σπά­θεια να καθυ­στε­ρή­σουν μέχρι να έρθει το αυτο­κί­νη­το με τον χρυ­σαυ­γί­τη Ρου­πα­κιά. «Υπήρ­χε ομοιο­μορ­φία, μια παύ­ση, στην αρχή έρχο­νται από Κεφαλ­λη­νί­ας, μετά από Ξάν­θου, κυκλω­τι­κή κίνη­ση από δύο κατευ­θύν­σεις. Σε τρί­το στά­διο μπαί­νει και ο Ρου­πα­κιάς με το αμά­ξι (…) ήρθε για να σκο­τώ­σει για­τί είχε μαχαί­ρι…» κατέθεσε.

Επα­νέ­λα­βε για το τάγ­μα εφό­δου με τα 20–30 άτο­μα που φορού­σαν ρού­χα παραλ­λα­γής, μαύ­ρες μπλού­ζες ενώ κρα­τού­σαν κρά­νη και ρόπα­λα. Σε ερω­τή­σεις του δικα­στη­ρί­ου για τους πυρη­νάρ­χες της ΧΑ απα­ντη­σε ότι «όταν έχου­με τοπι­κή ομά­δα είναι αυτός που ηγεί­ται».

Να υπο­γραμ­μι­στεί ότι η σημα­ντι­κή αυτή μάρ­τυ­ρας ανα­γνώ­ρι­σε στον σωμα­τό­τυ­πο του κατη­γο­ρού­με­νου χρυ­σαυ­γί­τη Ι. Καζαν­τζό­γλου, τον συνο­δη­γό του δολο­φό­νου του Παύ­λου Φύσ­σα, Γ. Ρου­πα­κιά. Η μάρ­τυ­ρας και σήμε­ρα επι­βε­βαί­ω­σε στο δικα­στή­ριο ότι απει­λή­θη­κε και ότι έγι­νε προ­σπά­θεια να την τρομοκρατήσουν.

Ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι «απει­λή­θη­κα και όταν έδω­σα τη συμπλη­ρω­μα­τι­κή κατά­θε­ση και αργό­τε­ρα στις ανα­κρί­τριες ξεκί­νη­σαν τηλέ­φω­να που δε μου μιλού­σαν αλλά ήταν καθη­με­ρι­νά. Στην πρώ­τη δικά­σι­μο που βγή­καν από το “Πρώ­το Θέμα” τα ονό­μα­τα των μαρ­τύ­ρων, ξεκί­νη­σαν τα τηλέ­φω­να και όταν είπα στο δικα­στή­ριο τι συμ­βαί­νει στα­μά­τη­σαν και από τον Καζαν­τζό­γλου στο δικα­στή­ριο απει­λή­θη­κα. Έχω δεχτεί και στο facebook απει­λη­τι­κά μηνύ­μα­τα “θα σε βρού­με, θα σε σκο­τώ­σου­με, μιλάς εσύ για τη ΧΑ…”». Μάλι­στα απα­ντώ­ντας στην Πρό­ε­δρο για το αν φοβή­θη­κε είπε «Φυσι­κά. Και ακό­μα φοβά­μαι αλλά όλο αυτό ήταν πάνω από μένα, δεν μπο­ρού­σα να δω κάποιος να σκο­τώ­νει έναν άνθρω­ποι και να μη κάνω τίποτα…»

Ειδι­κό­τε­ρα, η μάρ­τυ­ρας, περι­γρά­φο­ντας το ενιαίο της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης του τάγ­μα­τος εφό­δου στον Παύ­λο Φύσ­σα, είπε μετα­ξύ άλλων: «Από τους χρυ­σαυ­γί­τες, τα 20–30 άτο­μα περ­νά­νε στη δικιά μας πλευ­ρά. Περί­που τρία άτο­μα χτυ­πού­σαν τον καθέ­να (φίλους Φύσ­σα και τον Φύσ­σα) με κρά­νη και ρόπα­λα και κάποια στιγ­μή υπάρ­χει μια μικρή παύ­ση όσο τους χτυ­πά­νε. Οι υπό­λοι­ποι είναι μοι­ρα­σμέ­νοι στο διά­ζω­μα, υπάρ­χει ταρα­χή, βουή, συνε­χί­ζουν και βρί­ζουν. Στην παύ­ση, αυτοί που χτυ­πού­σαν περ­νά­νε στο διά­ζω­μα απέ­να­ντι και ακού­γε­ται από τους 20–30 “θα σας σκο­τώ­σου­με” και κάποιος από τα παι­διά φωνά­ζει “φύγε­τε, ρε φασί­στες”. Εγώ στην παύ­ση είμαι ακρι­βώς όρθια στο παγκά­κι, δια­γώ­νια είναι η Ξάν­θου και παρα­τη­ρώ από την Ξάν­θου από τα μονά προς τα ζυγά να τρέ­χει ένας άντρας και να πηγαί­νει να κρύ­βε­ται στο διά­ζω­μα, δίπλα από ένα κάδο, υπάρ­χει και άλλος ένας. Μαύ­ρες μπλού­ζες με ασπρό­μαυ­ρη παραλ­λα­γή, μοιά­ζουν πολύ και στο σωμα­τό­τυ­πο, μελα­χρι­νοί και όσο είναι κρυμ­μέ­νοι πάνε από πίσω, χτυ­πά­νε τον Φύσ­σα στην πλά­τη και εκεί­νη τη στιγ­μή καμιά δεκα­ριά άτο­μα συνε­χί­ζουν και τους χτυ­πά­νε και κάποια παι­διά από τους φίλους του χτυ­πά­νε σε βιτρί­να. Εκεί­νη τη στιγ­μή περ­νά­ει από τα δεξιά μου με φόρα ένα αση­μί αυτο­κί­νη­το (Ρου­πα­κιάς) και στα­μα­τά­ει στο μέσο του τετρα­γώ­νου, στο σημείο που βρί­σκε­ται ο Φύσ­σας. Οι φίλοι του είναι πιο κοντά στη βιτρί­να και ο Παύ­λος πιο κοντά στη στά­ση. Όταν ερχό­ταν το αυτο­κί­νη­το νόμι­ζα ότι ήταν της ασφά­λειας και αφού στα­μα­τά­ει το αμά­ξι 2–3 από αυτούς που χτυ­πού­σαν, έχουν μπει σε ημι­κύ­κλιο. Εκεί βγαί­νει ένας άντρας κάνει δυο-τρία βήμα­τα, πάει στον Παύ­λο, τον παίρ­νει αγκα­λιά και γυρί­ζει στο αμά­ξι και την ώρα που πάει να μπει, εμφα­νί­ζο­νται δύο αστυ­νο­μι­κοί που πάνε στον Παύ­λο και εκεί­νος τους φωνά­ζει “πιά­στε τον, με μαχαίρωσε”…».

Προς το τέλος της δια­δι­κα­σί­ας η Μάγδα Φύσ­σα ζήτη­σε από τους συνη­γό­ρους υπε­ρά­σπι­σης των χρυ­σαυ­γι­τών να στα­μα­τή­σουν να ανα­φέ­ρο­νται στον Παύ­λο ως «μακα­ρί­τη», καθώς δεν πέθα­νε αλλά δολοφονήθηκε.

Στην παρα­τή­ρη­ση αυτή αντέ­δρα­σε ο Γιάν­νης Λαγός ο οποί­ος με βαρύ­τα­τες εκφρά­σεις της είπε: πως «είσαι επάγ­γελ­μα Μάγδα Φύσ­σα» φωνά­ζο­ντας της «άντε γαμή­σου» . Ακό­μη και την στιγ­μή τον μετέ­φε­ραν εκτός της δικα­στι­κής αίθου­σας, βάζο­ντας του χει­ρο­πέ­δες, ο κατα­δι­κα­σμέ­νος ευρω­βου­λευ­τής δεν στα­μά­τη­σε να φωνάζει.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο