Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προσπάθεια διαφοροποίησης του Ν. Μίχου από Μιχαλολιάκο — Λαγό

Δίκη Χρυ­σής Αυγής: Υπό το βάρος και των συντρι­πτι­κών στοι­χεί­ων που απο­κα­λύ­πτο­νται στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, οι κατη­γο­ρού­με­νοι και οι υπε­ρα­σπι­στές τους ανα­γκά­ζο­νται να ελίσ­σο­νται με διά­φο­ρους τρό­πους και να δια­φο­ρο­ποιού­νται. Έτσι, σήμε­ρα στη δίκη σημειώ­θη­κε… στρο­φή στους υπε­ρα­σπι­στι­κούς ισχυ­ρι­σμούς του Ν. Μίχου, πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή Εύβοιας και νυν «ανε­ξάρ­τη­του».

Στην αρχή της δικα­σί­μου, παρό­ντος του κατη­γο­ρού­με­νου Ν. Μίχου, ο μέχρι πρό­τι­νος υπε­ρα­σπι­στής του, Ι. Ζωγρά­φος, παραι­τή­θη­κε, δηλώ­νο­ντας «δια­φω­νία με τη νέα υπε­ρα­σπι­στι­κή γραμ­μή». «Η διά­στα­ση από­ψε­ων που εμφα­νί­στη­κε μετα­ξύ εμού και του εντο­λέ­ως μου κλι­μα­κώ­θη­κε κατά το στά­διο της εξέ­τα­σης των μαρ­τύ­ρων (…) Δεν δύνα­μαι να εκπρο­σω­πή­σω εντο­λείς που αρνού­νται να συνερ­γα­στούν (…) Γι’ αυτούς τους λόγους δηλώ­νω παραί­τη­ση», ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

Οι νέοι συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης του πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή, ο Στ. Γρη­γο­ρί­ου και η Αικ. Δημη­τρα­κο­πού­λου, ζήτη­σαν προ­θε­σμία για να ενη­με­ρω­θούν για τη δικο­γρα­φία. Το …plan B που εμφα­νί­ζε­ται πλέ­ον στο προ­σκή­νιο από τους νέους υπε­ρα­σπι­στές περι­λαμ­βά­νει γνω­στά σενά­ρια με παραλ­λα­γή, περί μιας «καλής Χρυ­σής Αυγής και μιας κακής Χρυ­σής Αυγής» στην ίδια τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση. Μια «βίαιη Χρυ­σή Αυγή» σε σχέ­ση με μια «πιο μετριο­πα­θή», με ερω­τή­σεις στους μάρ­τυ­ρες υπε­ρά­σπι­σης τύπου «υπάρ­χουν δια­φο­ρε­τι­κά ιδε­ο­λο­γι­κά επί­πε­δα στη Χρυ­σή Αυγή; Υπάρ­χει περί­πτω­ση να υπάρ­χει μία τάση που να έχει εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά;» ή «Υπάρ­χει ένας γεω­γρα­φι­κός εντο­πι­σμός των επει­σο­δί­ων (…) Υπάρ­χουν δια­φο­ρε­τι­κά οργα­νω­τι­κά επί­πε­δα μέσα στην οργά­νω­ση; Ένας γεω­γρα­φι­κός ακτι­βι­σμός; Άλλες περιο­χές;». Πάντως, οι μέχρι τώρα προ­τει­νό­με­νοι μάρ­τυ­ρες υπε­ρά­σπι­σης που κατέ­θε­σαν στο δικα­στή­ριο δεν φάνη­κε να συμ­με­ρί­ζο­νται τη «νέα» υπε­ρα­σπι­στι­κή εκδοχή.

Ο νέος συνή­γο­ρος του Μίχου δεσμεύ­τη­κε να κατα­θέ­σει νέα, «κρί­σι­μα για τη νέα υπε­ρα­σπι­στι­κή γραμ­μή» έγγρα­φα, και να εξε­τά­σει άλλους μάρ­τυ­ρες από τους μέχρι σήμε­ρα δηλωθέντες.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο