Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σκανδαλώδης καθυστέρηση της διαδικασίας που οδηγεί σε εκφυλισμό

Με χαρα­κτη­ρι­στι­κά καθυ­στέ­ρη­σης που αγγί­ζει τα όρια του εκφυ­λι­σμού της δια­δι­κα­σί­ας, συνε­χί­ζε­ται η δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής η οποία βρί­σκε­ται στο στά­διο των αγο­ρεύ­σε­ων των συνη­γό­ρων υπεράσπισης.

Παρά τις καθη­με­ρι­νές σχε­δόν ‑πλέ­ον- συνε­δριά­σεις του δικα­στη­ρί­ου, η δια­δι­κα­σία διαρ­κεί ελά­χι­στη ώρα καθ΄ όσον οι υπε­ρα­σπι­στές των χρυ­σαυ­γι­τών προ­σέρ­χο­νται να αγο­ρεύ­σουν με το …στα­γο­νό­με­τρο!

Ενδει­κτι­κά ανα­φέ­ρου­με ότι υπήρ­ξε συνε­δρί­α­ση που διήρ­κη­σε μόλις 40΄ της ώρας, καθ΄ όσον προ­σήλ­θε και αγό­ρευ­σε μόλις …ένας δικη­γό­ρος υπεράσπισης!

Επι­προ­σθέ­τως, από την άλλη μεριά, έγι­νε δεκτό από την έδρα του δικα­στη­ρί­ου, η δυνα­τό­τη­τα των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης να αγο­ρεύ­σουν …εις διπλούν! Συγκε­κρι­μέ­να, το δικα­στή­ριο τους έδω­σε την ευχέ­ρεια να αγο­ρεύ­σουν σε δύο φάσεις: αρχι­κά για τα επι­μέ­ρους αδι­κή­μα­τα στα οποία εμπλέ­κο­νται οι χρυ­σαυ­γί­τες που εκπρο­σω­πούν (π.χ. για το αδί­κη­μα της συνέρ­γειας στη δολο­φο­νία Φύσ­σα) και ‑αφού ολο­κλη­ρω­θεί αυτός ο πρώ­τος κύκλος αγο­ρεύ­σε­ων!- να αγο­ρεύ­σουν εκ νέου για το αδί­κη­μα της έντα­ξης στην εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χ.Α.…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο