Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η διαδικασία των αιτημάτων για τις αναστολές — Πότε η απόφαση

Από τις 10.30 το πρωί θα συνε­χι­στεί στο Τρι­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των η δια­δι­κα­σία των αιτη­μά­των των κατα­δι­κα­σθέ­ντων προ­κει­μέ­νου να πετύ­χουν να μην εκτί­σουν την ποι­νή που τους επι­βλή­θη­κε για την αιμα­τη­ρή δρά­ση της εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Είναι εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λο η σημε­ρι­νή δια­δι­κα­σία να οδη­γή­σει σε από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου καθώς η πλειο­νό­τη­τα των κατη­γο­ρου­μέ­νων επέ­λε­ξε, όπως δικαιού­ται από το νόμο, να καλέ­σει σε εξέ­τα­ση μάρ­τυ­ρες για την στή­ρι­ξη των αιτη­μά­των τους, γεγο­νός που απαι­τεί αρκε­τό χρόνο.

Πιθα­νό­τε­ρο θεω­ρεί­ται να ανα­κοι­νω­θεί η από­φα­ση για το αν και ποιοι θα οδη­γη­θούν στην φυλα­κή την Δευ­τέ­ρα, ή ενδε­χο­μέ­νως και την Τρίτη.

Η χθε­σι­νή δια­δι­κα­σία ανα­λώ­θη­κε κυρί­ως στις αιτή­σεις ανα­σταλ­τι­κού από τα μέλη της οργά­νω­σης που κατα­δι­κά­στη­καν και για επι­πλέ­ον πρά­ξεις και μερι­κούς πρώ­ην βου­λευ­τές μετα­ξύ των οποί­ων και ο Ηλί­ας Παναγιώταρος.

Χθες για πρώ­τη φορά από την έναρ­ξη της δίκης εμφα­νί­στη­καν στο δικα­στή­ριο οι κατα­δι­κα­σθέ­ντες πρώ­ην βου­λευ­τές Αρτέ­μης Ματ­θαιό­που­λος, από τους επτά κατα­δι­κα­σθέ­ντες για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και οι Κων­στα­ντί­νος Μπαρ­μπα­ρού­σης και Πανα­γιώ­της Ηλιόπουλος .

Η υπε­ρά­σπι­ση με την εξέ­τα­ση μαρ­τύ­ρων και την νομι­κή επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία προ­σπα­θεί να ισχυ­ρο­ποι­ή­σει τα αιτή­μα­τα των κατη­γο­ρου­μέ­νων, θέτο­ντας θέμα­τα που αφο­ρούν τόσο την προ­σω­πι­κό­τη­τα κάθε αιτού­ντα ώστε να απο­δεί­ξει πως δεν είναι επι­κίν­δυ­νος κ.α όσο και της βλά­βης που θα επέλ­θει από την κρά­τη­ση . Έτσι η “βεντά­λια” που ανοί­γε­ται στο δικα­στή­ριο περιέ­χει την παρά­θε­ση λεπτο­με­ρών οικο­νο­μι­κών στοι­χεί­ων , σωρεία πλη­ρο­φο­ριών για την οικο­γε­νεια­κή κατά­στα­ση καθε­νός καθώς και άλλων που αφο­ρούν ζητή­μα­τα υγεί­ας . Στο πλαί­σιο αυτό τονί­ζο­νται οι καλές σχέ­σεις με τα παι­διά, στις περι­πτώ­σεις δια­ζευγ­μέ­νων, η υγεία των γονιών, η αγα­στή συνερ­γα­σία με αλλο­δα­πούς και άλλα. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή η περί­πτω­ση της αστυ­νο­μι­κού που κατα­δι­κά­σθη­κε σε 7ετή κάθειρ­ξη η οποία κάλε­σε μάρ­τυ­ρα, διερ­μη­νέα Πακι­στα­νι­κής υπη­κο­ό­τη­τας με τον οποίο γνω­ρί­στη­κε στα δικα­στή­ρια του Πει­ραιά σε δίκη συμπα­τριω­τών του.

Σήμε­ρα ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θούν τα αιτή­μα­τα των υπο­λοί­πων κατη­γο­ρου­μέ­νων, ανά­με­σα στους οποί­ους και οι περισ­σό­τε­ροι κατα­δι­κα­σθέ­ντες πρώ­ην βου­λευ­τές. Αμέ­σως μετά θα δοθεί ο λόγος στην Εισαγ­γε­λέα για την πρό­τα­ση της.

Εφό­σον η κ. Οικο­νό­μου υπο­βά­λει εισή­γη­ση σήμε­ρα και δεν ζητή­σει χρό­νο για να προ­ε­τοι­μα­στεί, θα ξεκι­νή­σουν οι δευ­τε­ρο­λο­γί­ες της υπεράσπισης .

Με την ολο­κλή­ρω­σή τους το δικα­στή­ριο θα πρέ­πει να δια­σκε­φθεί και να μελε­τή­σει εξα­το­μι­κευ­μέ­να την κάθε περί­πτω­ση ώστε να κρί­νει για ποιους συντρέ­χει σοβα­ρός λόγος.

Πηγή: ΑΠΕ

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο